Snapchat: Pazarlama İçin Mükemmel Bir Platform

snapchat

Paylaşmayı unutmayın.

Snapchat’ i iş amaçlı kullanmak için birçok nedenimiz var: Günlük 186 milyon aktif kullanıcısı olması, günde 3 milyar snap gönderilmesi, en çok genç kitleyi çeken, dünyada 6. en popüler ve en çok zaman harcanılan sosyal ağ olması en öne çıkanları. Bu özellikler Snapchat’ in iş amaçlı kullanımında onu, geniş kitlelere eriştirebilen, doğru kitleyi bulmada yardımcı bir sosyal ağ yapıyor. Tasarımı ise kullanıcıda rahat, güçlü bir etki yaratıyor.

Snapchat’ i iş için kullanmanın yolları var ve bu yollar işinize hız, verim, ivme ve müşteri kazandırıcı nitelikte.

İnceleyelim!

Reklam Yapmak

Snapchat’ te reklam yapmanın 3 yolu; sponsorlu konum filtreleri, snap reklamları ve lensleri. Bu araçların ne olduğuna bakalım:

  • Sponsorlu konum filtreleri; belirli konumlara gidilip fotoğraf çekilerek etkinliğin tanıtımının yapılmasıdır.
  • Snap reklamları; 10 sn. süren, dikey, tam ekran video reklam veya tanıtıcılardır.
  • Sponsorlu lensler; interaktif, fotoğraflara ya da videolara filtrelerin eklendiği araçlardır. Yüz tanıma teknolojisiyle yüzün tanınarak kedi, köpek, farklı karakterlerin yüze eklenmesiyle oluşur.

Peki, Snapchat araçlarının reklam amacıyla kullanılması nasıl bir fark yaratıyor?

Snapchat araçları, zaman bakımından limitli olması, canlı ve gerçek etki yaratması, eğlenceli içeriğe sahip olması, çok sayıda kişiye ulaşılabilmesi bakımından pazarlama profesyonellerine avantaj sağlıyor.

Influencerlarla Çalışmak

Snapchat’te çok sayıda takipçisi bulunan ünlü veya sosyal medya ünlüleriyle influencer olarak çalışmak, pazarlama profesyonelleri için diğer bir büyük avantaj. Influencerlarla şirketinizin hesabını devrederek, etkinlik kampanyaları düzenleyerek işbirliği yapabilir, şirketinizin, ürünlerinizin, kampanyalarınızın tanınırlığını artırabilirsiniz.

Kampanyalar, Yarışmalar Önermek

Snapchat, kampanya, etkinlik, yarışma duyurmanın çok etkin bir yolu. Eğlenceli içerikle çok sayıda katılımcı çekebilirsiniz.

Sahne Arkası Mantığı

Videolar kısa süre yayında kaldığı için çok hazırlık yapmadan veya çok para harcamadan, anlık videolarla demek istediğinizi anlatabilirsiniz.

Yeni Ürün Tanıtmak

Snapchat araçları yeni ürün tanıtmak için çok elverişli. Ürünlerinizin hızlı, hareketli, canlı, yerinde tanıtımlarını yapabilirsiniz.

En baştan kulağa eğlenceli gelen Snapchat’ i iş için kullanmayı tanımış olduk. Sizin Snapchat’ i iş için kullanma konusunda fikriniz nedir? Sizce de elverişli ve eğlenceli mi?

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar