SmartThings Akıllı Ev Sistemleri Nasıl Çalışır?

Paylaşmayı unutmayın.

SmartThings Akıllı Ev Sistemleri Nasıl Çalışır? – SmartThings Samsung tarafından geliştirilen bir akıllı ev sistemi olmakla birlikte bir cep telefonu uygulaması olmaktadır. Tamamen yapay zekâ odaklı çalışan bu sistem sayesinde ev ile alakalı bütün işlemlerin telefon uygulaması ile kontrol edilmesi sağlanabilmektedir. Uygulama ise Android ve IOS cihazlara ücretsiz olarak sunulmaktadır. Yeni geliştirilen bu sistemler de çeşitli seyahatlere çıkarken evdeki herhangi bir cihazın açık olup olmadığı gibi sorunlarla karşılaşmamak için tercih edilmektedir.

SmartThings Akıllı Ev Sistemleri Nasıl Çalışır?

smartthings-akilli-ev-sistemleri-nasil-calisir?
@samsung

Samsung’un sunduğu bu akıllı ev sistemleri birçok cihaz sayesinde gerçekleşmektedir. Bu cihazların uygulama tarafından tanınması ve istenildiği programların yapılması kullanıcının elinde olmaktadır. Şöyle ki akşamları film izlemek için uygun ışık ve ortam modunun ayarlanması mümkün olabilmektedir. Bunun yanında ortam ısısını algılayan cihaz sayesinde de otomatik klima çalıştırma gibi programlar oluşturmak söz konusudur. Ev içerisindeki diğer elektronik eşyaların da SmartThings ile kontrol edilmesi sağlanabilmektedir.

Akıllı Priz ve Sensörler Nasıl Kullanılır?

smartthings-akilli-ev-sistemleri-nasil-calisir?
@samsung

Akıllı ev sistemi ile birlikte gelen akıllı priz ve sensörler oldukça kolaylık sağlamaktadır. Örneğin akıllı priz uygulama tarafından tanındığı zaman İnternetin olduğu her yerde kontrol edilebilmektedir. Cep telefonu uygulamasından açıp kapanabilen, çeşitli zamanlamalar oluşturulabilen ve belirli programlar dahilinde çalıştırılabilen bu prizler istenmeyen durumların önüne geçebilmektedir. Ancak belirtildiği üzere cihazlar İnternete bağlı olması gerekmektedir ve İnternetin kesilmesi halinde kontrolü yapılamamaktadır. Yine de SmartThings uygulaması bu İnternet kesintileri için de acil durum programlaması yapmaya olanak vermektedir.

Akıllı sensör kullanımına gelinecek olursa iki parça cihazdan meydana geldiklerini söylemek mümkündür. Pencere önlerine ve kapı üzerlerine koyularak çalışabilen bu cihazlar hareket algılaması yaparak cep telefonuna uyarı bildirimi göndermektedir. Böylelikle algılanan uyarıya göre özel programlar oluşturulabilmektedir. Örneğin koridora açılan kapının önüne sensör yerleştirilerek kapı açıldığında koridor ışıklarının otomatik açılması sağlanabilmektedir. Akıllı ev sistemleri içerisinde bu sensörler oldukça iş yaptığı söylenebilmektedir.

smartthings-akilli-ev-sistemleri-nasil-calisir?
@samsung

Gelecekte evlerin bir parçası olacak olan bu sistemler hızla geliştirilmeye devam etmektedir. İlk olarak Samsung tarafından geliştirilmeye başlanan ve devamında daha birçok firma tarafından yönelinen akıllı ev sistemleri her geçen gün daha farklı boyutlarda karşımıza gelmeye devam etmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar