Şiirin Başka Bi’ Hali – The Poet House

the-poet-house

Paylaşmayı unutmayın.

Nedir Bu The Poet House ? – Kuruculuğunu şair ve çizer İsmail Sertaç Yılmaz’ın üstlendiği The Poet House, nitelikli şiirin sınır tanımayan haline çizimler ve fotoğraflarla görsellik kazandırarak meraklılarına sunuyor. Her biri kendi alanında koleksiyonluk, sınırlı sayıda üretilen eserlerle okur dünyanıza yepyeni kapılar açıyor.

Bu Ev Başka: The Poet House:

https://www.instagram.com/thepoet_house/

The Poet House, varoluş amacına uygun olarak, yaratıcı ve bağımsız yayımcılık yapıyor ve bağımsız sanatçıların işlerini bizim için sergiliyor. Şair bu eserleri yaşadığı evde üretip diğer evlere gönderiyor. Hayli popüler olan chapbook’ların küçük dünyalarımıza dokunması ve bambaşka bir okur cephesi açması bir çoğumuzun dikkatini çekmiş olmalı. Bu yeni serüvende alışık olmadığınız dünyalara rastlayacaksınız. Öyleyse Adgager olarak sizlere daha yakından tanıklık etmekten keyif alacağınız bir kaç eserden söz etmek istiyoruz.

https://www.instagram.com/thepoet_house/

The Poet House’un paketlerinde bile son derece özel detaylar bulabilirsiniz. Yayınevinin şu ana kadar ürettiği tüm bookletleri içeren “Full Booklet Set” siparişleri ya da “Hello Poet” paketleri, İsmail Sertaç Yılmaz’ın çizimleriyle tamamen kişiselleştirilip, özelleştirilerek size ulaşıyor. Yılmaz, her paketin üstüne bir “Şair” çizip onu gerçek evine yolluyor.

https://www.instagram.com/thepoet_house/
https://www.instagram.com/thepoet_house/

İsmail Sertaç Yılmaz’ın “Hello Poet” ismini verdiği tanışma paketi, 4 booklet’ten oluşuyor: Vuslat Çamkerten’in çizimleri ve hikayeleriyle kadınlara adadığı art book’u “Karanlıkta Bile”, Beat kuşağı şairi Kenneth Patchen’ın “Öfkeli ve Işıklı Adam” isimli resimli şiirleri, queer şair Tanya Neumeyer’in “Beni Kırıp Açan Şey” ismiyle Türkçeleştirilen şiir kitabı ve Kaan Beyoğlu’nun fotoğraflı hikayesi “Yarımada Kaçışı

Knock Knock ! 

The Poet House’un “Knock, knock!” çağrısı da meşhur. İnsan böyle eğlenceli bir çağrıya kulak vermeden duramıyor. Birbirinden güzel bu eserleri evinize konuk etmek için sabırsızlandığınızı tahmin edebiliyoruz. “Bir insanla tanışmak, bir dünya ile tanışmak,” denildiği gibi The Poet House sınır tanımayan bu yolculuğunda sıra dışı eserlerle kapınızı çalıyor. Üstelik sadece Türkçe eserler ile sınırlı kalmıyor, yabancı eserleri de Türkçeleştirerek meraklısıyla buluşturuyor. The Poet House’un odalarında gezinirken yayın evinin ismi dahil, booklet, chap book gibi İngilizce sözcüklerle karşılaşmanız olağan, İsmail Sertaç Yılmaz üretimlerini uluslararası platformlarda da sunmak istediği için bazı sözcükleri olduğu gibi bırakmayı tercih ediyor.

https://www.instagram.com/p/B6qSadEAc8D/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/thepoet_house/

Sıcak ve samimi olan eserlerin çıkış noktasını https://www.instagram.com/thepoet_house/ adresini yakından takip edebilir, bu edebi akımın eserlerine sahip olabilirsiniz. Bizden duymuş olmayın 2020 yılına girerken The Poet House takvimlerine göz atarak sevdiklerinize veya kendinize armağan edebilirsiniz. Ayrıcalıklı ve bağımsız tavrına destek olmak mümkün.

Edebiyat tarihi güçlü ve unutulması mümkün olmayan edebiyatçıların ülkesi oluğumuz gerçeğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Sizler de edebi akımların çeşitliliğini korumalı ve edebi eserlerin aktarımında güçlü birer unsur olduğunuzu unutmayınız. Geçmişten günümüzü kadar uzanan bu edebiyatın bizlere ait olduğu ve nesillerce sürebilecek edebiyat gücümüzün varlığı bilinciyle sizleri bu güzel The Poet House ekibine emanet ediyor ve yeni yılda yep yeni eserlerin içinizi şenlendirmesini diliyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar