Sıcak Havalarda Rahat Uyku Sırları

Paylaşmayı unutmayın.

Sıcak Havalarda Rahat Uyku Sırları – Yaz aylarının gelmesiyle beraber uyumakta sıkıntı yaşayan pek çok kişi çeşitli uyuma yöntemleri araştırıyor. Genel olarak sıcaklıkların gün boyunca sürmesi ise pek çok yöntemi geçersiz kılıyor. Fakat çok basit bazı adımlarla birlikte yaz aylarında yine kaliteli şekilde uyunabiliyor. Bunun için temel uyuma yöntemleri ve bilgileri doğru şekilde uygulamak gerekiyor.

Sıcak Havalarda Rahat Uyku Sırları

Gündüz Uyumamaya Çalışın

Yazın rahat uyumanın yolları olarak ilk önce gündüz uykusundan kaçınmak gerekiyor. Gündüz uykusu gece uykusunun düzensizleşmesine yol açıyor. Dolayısıyla gündüz uyuyan kişiler bu sıcak yaz aylarında gece uyuyamıyor. Olabildiğince dayanıp gece uykusunu beklemek daha rahat uyunmasını sağlıyor.

sicak-havalarda-rahat-uyku-sirlari
Photo by Jordan Whitt on Unsplash

Günlük Alışkanlıklarınızı Sürdürün

Yaz aylarında uyumakta zorluk çekenlerin mutlaka günlük alışkanlıklarını devam ettirmesi gerekiyor. Her ne kadar sıcak hava alışkanlıkları değiştirmeye çalışsa da değiştirilmemelidir. Uyumak için yatağa kaçta gidiliyorsa o saatte gidilmelidir. Yazın rahat uyumanın yolları olarak yatmadan önce yapılan şeyler de aynen devam ettirilmelidir. Böylece alışkanlıklarla birlikte düzenli uyku da devam edecektir.

İçtiğiniz Şeylere Dikkat Edin – Sıcak Havalarda Rahat Uyku Sırları

Photo by Damir Spanic on Unsplash

Rahat uyumanın yolları olarak gün içerisinde içilen şeylere de dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kafein içeren içeceklerden uzak durarak uyku daha da kaliteli hale gelebiliyor. Bunun yanında alkollü içecekleri de azaltmak gerekiyor. Yaz aylarında çok daha içilen alkollü içecekler uyumayı sağlasa da sabah yorgun ve erken uyanılmasına yol açabiliyor. Yazın rahat uyumanın yolları olarak bol su içmeyi de unutmamak gerekiyor. Ancak uyku saatine yaklaşırken daha az su içilmesi tavsiye ediliyor. Böylelikle gece uyanılmadan rahat bir uyku çekiliyor.

Yatak Odanızı Düzenleyin

sicak-havalarda-rahat-uyku-sirlari
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Yaz aylarında rahat uyumanın yolları olarak son tavsiye yatak odasını düzenlemek oluyor. Yaz sıcağının etkili olduğu bugünlerde yatak odasını olabildiğince serin tutmak gerekiyor. Özellikle yatmadan önce pencere ve balkon kapıları açılarak oda serinletilmelidir. Bunun yanında yatak ince çarşaf ve örtüler kullanılmalıdır. Pamuklu çarşafları kullanmak ise serin bir uyku sağlayacaktır. Rahat uyumanın yolları arasında bulunan soğuk çorap kullanma da etkili olacaktır. Yatmadan önce çorapları soğutup giymek vücut ısısının düşmesini sağlayacaktır. Böylece serin bir şekilde uyunabilecektir. Tercihen soğuk çorap yerine soğuk su torbası da serin bir uyku için yeterli olacaktır.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar