Satranç, Netflix’in The Quenn’s Gambit Dizisi Nedeniyle Patladı

satranc-netflixin-the-quenns-gambit-dizisi-nedeniyle-patladi

Paylaşmayı unutmayın.

Satranç, Netflix’in The Quenn’s Gambit Dizisi Nedeniyle Patladı – En az 1.500 yıl öncesine kadar izlenebilen bir oyun olan satranç, aniden bu pandemi sezonunun en havalı oyunlarından biri oldu. Perakendeciler satranç stokta tutmak için mücadele ediyor. Oyunun popülaritesi iki büyük faktörle açıklanabilir. İnsanlar pandemi sırasında evde daha fazla zaman geçiriyor. Kurgusal satranç dahisi Beth Harmon’un Netflix dizisi olan “The Queen’s Gambit” in popülerliği…

Satranç, Netflix’in The Quenn’s Gambit Dizisi Nedeniyle Patladı

Bir Diziyle Satranca İlgi 4 Katladı…

satranc-netflixin-the-quenns-gambit-dizisi-nedeniyle-patladi

Pazar araştırma şirketi NPD Group’a göre, dizinin Ekim ayında gösterilmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde satranç takımlarının satışları yüzde 87 artarken, oyunla ilgili kitap satışları yüzde 603 arttı. Rapora göre ani kazanımlar, bu kategorilerdeki sabit ve negatif büyümenin ardından geliyor.

BMO Capital Markets’ta oyuncağı kapsayan bir analist olan Gerrick Johnson, “Covid-19 devam ettikçe, masa oyunları daha popüler hale geldi. Raporlarımda sürekli olarak temellerin iyi olacağı yorumunu yaptım, satranç da bunlardan biridir,” dedi. Ama yine de satrancın bu denli patlayacağını kimse bilmiyordu. Şimdi artık çok geç. Perakendeciler siparişleri artırabilir ve üreticiler de depolardan ellerinde bulunanları gönderebilir, ancak gelecek yıla kadar daha fazlasını yapıp talebi karşılayamayacaklar. “

Netflix, 1950’ler ve 1960’larda kurgulanmış bir dahi bir kız çocuğunun çalkantılı kariyerini anlatan dizinin şimdiye kadarki en çok izlenen programı haline geldiğini ve şu anda 63 ülkede bir numaralı program olduğunu belirtti.

satranc-netflixin-the-quenns-gambit-dizisi-nedeniyle-patladi
@YouTube

Satranç Takımlarının Satışının Arttı, Online Satranç Oyun Sitelerine İlgide…

Sadece reel olarak satranç takımlarının değil, oyun sitesi Chess.com, Netflix’in The Queen’s Gambit dizisinden sonra, Twitch oyun platformunda görünen pandemi artışını da geçtiğini belirterek, yeni günlük kayıtların % 400 artmasıyla şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. 

Chess.com internet sitesinden Nick Barton yaptığı açıklamada “The Queen’s Gambit’in yayınlanmasından bu yana yaklaşık 2,5 milyon yeni üyenin katıldığını gördük” dedi.

Satranç, insanların şu anda en ihtiyaç duyduğu bir şey… İç gözleme,beyin çalıştırmaya ve 64 karelik daha küçük bir dünyaya keyifli bir kaçış olan satranç, The Queen’s Gambit sayesinde altın çağını yaşıyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar