Sarah Kauss Sanatsal Su Şişeleri – Hayallere Ulaşmak Bir Su Şişesi Kadar Basit Olabilir Mi?

Paylaşmayı unutmayın.

Sarah Kauss Sanatsal Su Şişeleri – Hayallere Ulaşmak Bir Su Şişesi Kadar Basit Olabilir Mi? – Hayallerimiz olmadan yaşayamazdık sanırım değil mi? Küçüklüğümüzden bu yana hep hayal ettik. Yaşımız arttıkça tabii hayallerimizin gidişatı da değişti .En basitinden küçükken bir teleskobumuz olsa da yıldızları, gök cisimlerini daha yakından görebilsem diye hayal kurarken   artık uzaya nasıl daha kolay ve hızlı yoldan gidebiliriz onun hayalini kuruyoruz. Hayallerimizin ucu bucağı yok.

@forbes

Bugün bu yazımızda hayallerini bir su şişesine sığdırmayı beceren ve o su şişesini tahmin edemeyeceğimiz kadar mükemmel şekilde pazarlayan bir girişimciyi anlatacağız.

Sarah Kauss Sanatsal Su Şişeleri

Hem Doğaya Dost Hem de Şık: S’well

Özellikle son yıllarda doğaya karşı insanlık bilinçlenmeye başladı. Bunun da etkisiyle doğaya zara vermeyen ürünlere olan talep arttı. Talep arttı artmasına fakat hem doğaya dost hem de şık, kullanışlı ve her kesime hitap eden ürünler üretmek zorlaştı. Bu alanda da yeni girişimler ortaya çıkmaya başladı.

Sarah Kauss ismini aramızda ilk defa duyanlar da vardır. Kauss da bahsettiğimiz  bu girişimcilerden biri. Hem doğaya dost hem de şık ne üretebilirim diyerek yola çıkmış ve başarıyı yakalamış bir isim.Ve bunu sürekli olarak kullandığımız bir şeyle ortaya koyuyor.Su şişesi .Aynı zamanda üretilen şişeler içerisinde zararlı kimyasallar bulundurmuyor hatta şişeler bakır kaplamalı paslanmaz çelikten oluştuğu için de plastiğin doğaya verdiği zararı bir nebze olsun engellemeye çalışıyor.

@homeworldbusiness

Tabi sadece su şişesi üretmekle kalmıyor. Termos, yemek kapları, bardaklar, profesyoneller için ürünler. Ve daha ailesine katacağı belki de şuan bile katıyor olabileceği bir çok şey.

Sarah Kauss Sanatsal Su Şişeleri – Su Şişesinde Sanat Yaratan Kadın

Su şişelerini bir sanat eserine dönüştürme fikri nerden ortaya çıkmış? Neden su şişesi? Sarah Kauss kim?Pazarlamasını nasıl yapmış?

Bu sorulardan Sarah Kauss kim ile başlamak istiyorum.

Sarah Kauss aslında 2010 yılında S’well markasını kurana kadar  bir özel sektör çalışanıydı. Muhasebeciydi. Bir gün annesiyle beraber yürüyüş yaparken su içmek için durduğunda su şişelerinin çok donuk gelmesi , yaptığı işin risk almak konusunda onu tatmin etmemesi ve tabi ki hayallerini gerçekleştirme inancı üzerine tasarımlarını yaparak  S’well markasını kurdu.

sarah-kauss-sanatsal-su-siseleri---hayallere-ulasmak-bir-su-sisesi-kadar-basit-olabilir-mi?
@businessobserverfl

Markanın ilk müşterilerinden biri olan Harward Business School aldığı tasarım şişeleri öğrencilerine dağıtmak için almıştı. Kauss ‘un tasarımlarının çok beğenilmesi üzerine Kauss 2012’de Worth Avenue Palm Beach’te bir S’well butiği açtı. 2014 yılına geldiğinde markanın müşterileri arasında Starbucks ve J.Crew gibi önemli markalar bulunuyordu.Yine 2014 yılında Fortune Dergisinin 40 under 40(40’ın altında 40) yani 40 yaşın altındaki 40 genç lider listesine girmiştir. Aynı yıllarda TED konuşmacıları ve modacılarla ortaklıklar kurdu.

2016 yılında S’well, Kadın Başkanlar Örgütü’nün en hızlı büyüyen elli kadın sahibi şirket listesinde ilk sırada yer aldı.Yine 2016  yılında Kauss, Business Insider 100 listesinde The Creators’ta 49. sırada yer aldı.Ayrıca Amerikan’ın önemli medya şirketlerinden biri olan Inc.’in ‘’2016’ın En Etkili Kadın Girişimcileri’’ listesinde de yer aldı.Forbes’e göre S’well 2016 yılında 100 milyon doların üzerinde satış yapmıştır.2018 yılında ise dünyaya çeşitli katkılar sunmaya, destekler vermeye çalışan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Aspen Enstitüsüne seçildi. Girişimcileri dünyaya katkı sunmaları için eğitiyor.

sarah-kauss-sanatsal-su-siseleri---hayallere-ulasmak-bir-su-sisesi-kadar-basit-olabilir-mi?
@swell

S’well markası kurulduğu günden bu güne kadar pazarlama faaliyetlerinin neredeyse tamamını sosyal medyadan ve ünlülerle yaptığı çalışmalardan gerçekleştiriyor.

Kauss ve Hayırseverlik

Kauss doğaya katkısının yanında hayırsever de bir girişimci şirketin 2010 yılından 2014 yılına kadar karının önemli bir kısmını temiz su kaynakları olmayan insanlara yardım eden bir kuruluş olan WaterAid ‘e bağışladı. 2015 yılında şirketi UNICEF‘e 100.000 dolar bağışladı ve çocuklara temiz su sağlamak için Musluk Projesi ile ortaklık kurdu.Aynı zamanda Kauss, ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Kadın Mentorluk Ortaklığı için akıl hocalığı yapmaktadır.

sarah-kauss-sanatsal-su-siseleri---hayallere-ulasmak-bir-su-sisesi-kadar-basit-olabilir-mi?
@unicefusa

Kauss bu zamana kadar gelen yatırım tekliflerini reddeden ve sürekli olarak gelişmeye ,dünyaya katkı sunmaya çalışan bir kadın girişimcidir.Hala şirketinin %100 hissesinin tek sahibidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar