Sanatseverler İçin Eşsiz Bir Platform: Booooooom

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyaca ünlü en büyük çağdaş sanat platformlarından biri olan Booooooom, 2008 yılında Jeff Hamada tarafından başlatılmış ve son on yılda inanılmaz ses getirerek sanata ve sanatçıya büyük önem kazandırarak sosyal medyaya çığ gibi düşmüştür.

https://www.booooooom.com/

Resim, fotoğraf, tasarım adına bir çok sanatçıyı aynı çatı altında birleştirerek bir konu üzerinden her sanatçının sanat tekniğini konuşturduğu mükemmel bir yapıya sahiptir. Oldukça esnek ve estetik bir sanat anlayışı taşıyan platform üzerinden birçok sanatçı uluslararası alanda ilham perilerini toplumla tanıştırmıştır.

Fikrin ve duygunun cesaretlenerek size dokunduğu akabinde kaybolduğunuz bu platform oldukça hassas projeleriyle de dikkat çekmektedir.Üstelik tek bir ülke ile sınırlı kalmayarak eserlerin serilerini farklı ülkelerde projeleşmiş olarak görebilmekteyiz.

Booooooom Nedir?

Booooooom, proje ve teknik yetenekleri tek seride birleştirerek senkronize edilmiş bir site ara yüzüne sahip. Sanat adına yapacağınız çalışmalarınızı paylaşmak isterseniz, sitenin oldukça güvenilir ve kullanıcı dostu olduğunu belirtmek isteriz. Site içerisinde bulunan nesnelerin yerleşimi, standartlara uygunluk göstermektedir. Çoklu platform desteği ile arka planda kullanılan JPEG, PNG formatlarının yanı sıra GIPH formatı ile akıcı bir görsel şölen sunarak sanatın içerisinde kaybolmanın baharını yaşayabilirsiniz. Biraz da bu cezbeden eserlerin sanatçılarını tanıyalım.

https://www.booooooom.com/

Anna Apatievo

Sulu boya tekniği ile kağıt üzerinde harikalar yaratarak potrelerinde  ”olağan” ve ”yeni bağlantılar ve anlamlar ” olarak ifade ettiği, sınırları zorlayan eserleri bizlerle buluşturuyor.

Karen Hackulerg

”Yüzer Dünya” isimini verdiği eserlerin de bizlere bir mesajı var. Plaj çöplerinin ve insan yapımı titizliklerin resmini anlatmayı hedefliyor.

Chrigel Fanel (İllüstrasyon)

Kompoziyon resimlerle betimlenmiş abartısı ve eşsiz oluşum içerisinde kurgulanmış gerçekçi resim sanatı ile akıllara durgunluk veriyor.

İnsanın bir zamanlar yaşamış olduğu duyguyu, kendinde canlandırdıktan sonra, aynı duyguyu başkalarının da hissedebilmesi için hareket, ses, çizgi, renk veya kelimelerle belirlenen biçimlerle ifade etme ihtiyacından sanat ortaya çıkmıştır. (Tolstoy)

Sanat; hayal gücünün ve yaratıcılığının bütüne alınarak dışavurumudur. Bir fikri ya da duyguyu ifade etmekte kullanılan araçtır. Yaşama dair tarihsel geçişler ile üstün yeteneklerin biçimlenerek karşımıza çıkmış halidir.

Tasarım ile sanatın iç içe geçerek devinim bir özellik kazanmış örneği olan Booooooom, çağdaşlık akımını renklere, kağıtlara, duvarlara, fotoğraflara aktararak ruhu besleyen, zihinleri yenileyen soyut duyguların somutluk kazanması sonucu bizlere ulaşmaktadır. Umuyoruz ki Booooooom sizlere de dokunmayı başarır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar