Sanal Market Trafiğinde Global Düzeyde Artış

sanal-market-trafiginde-global-duzeyde-artis

Paylaşmayı unutmayın.

Sanal Market Trafiğinde Global Düzeyde Artış – Covid-19 salgını ile birlikte birçok insan alışveriş ihtiyaçlarını market veya mağazalara gitmek yerine, daha güvenilir ve kolay gözüken evden sanal market dediğimiz, internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmeye başladı. Bu bağlamda alışveriş mantığında önemli bir değişim yaşanırken, bu konuda profesyonel platformlar tarafından da dünya genelinde araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalar neticesinde global düzeyde sanal market trafiğinde %251 artış görüldü. Hatta konuyla ilgili yayınlanan rapor kapsamında, Türkiye’de de video konferans ve uzaktan eğitim açısından yaklaşık 15 kat gibi bir büyüme ortaya çıktı. 

Pixabay

Sanal Market Trafiğinde Global Düzeyde Artış İlgi Çekiyor

Salgın nedeni ile tüketiciler özellikle sosyal mesafeyi koruyabilmek açısından alışveriş konusunda dışarıya çıkmayı daha az tercih etmeye başladı. Elbette bu durumda da online alışveriş sitelerinde trafik artışına sebep oldu. Bu konuda yayınlanan araştırma raporu sonucunda, Ocak-Nisan dönemi içerisinde, internet üzerinden gıda ürünleri üzerine daha fazla alışveriş yapıldığı görüldü. 

pixabay

Zoom, EBA ve Skype Kullanımında 15 Kat Yükseliş

Küresel rapor kapsamında, küresel koronavirüs salgınının Türkiye’de farklı niteliklerde etkileri olduğu da ifade edildi. Bu bağlamda öncelikli olarak video konferans ve eğitim programlarının gerçekleştirildiği Zoom, Skype ve EBA gibi platformların kullanımı yaklaşık olarak 15 kat yükseliş gösterdi. Özellikle Eğitim Bilişim Ağı (EBA) video konferans ve uzaktan eğitim programları da ön plana çıkarak önemli bir yükseliş sağladı. 

Rapora bakıldığında tüketiciler daha çok evde vakit geçirmeyi planlarken, el işi, örgü, hobi siteleri gibi platformlara çok yoğun bir ilgi göstermeye başladı. Özellikle evde kalınan günler içerisinde sinema, kültür sanat faaliyetleri, sanat ve eğlence etkinlikleri gibi organizasyonlar sağlayan şirketler özellikle olumsuz etkilendi. Ayrıca yine önemli bir ayrıntı olarak ulaşım hizmetleri, takı ve mücevher ürünlerinde de çok ciddi bir talep düşüşü ile karşılaşıldı. 

sanal-market-trafiginde-global-duzeyde-artis
Pixabay

Turizm Sitelerinde Trafik Yerle Bir Oldu!

Raporlara göre Covid-19 salgını sürecinde genellikle market alışverişleri dışarı çıkmadan internet üzerinden yapılıyor. Sanal market trafiği %251 gibi bir artış gösterdi. Ancak buna karşılık turizm sitelerinde ise yoğun bir trafik azalışı görülürken, bu %72 düşüş olarak raporlara yansıdı. Erken rezervasyon iptalleri bir çok şirketi oldukça zora soktu. 

sanal-market-trafiginde-global-duzeyde-artis
Sozcu

Kazanmak İçin Dijital Pazarlamaya Yatırım Gerçekleştiriliyor!

Uzmanlar tarafından belirtildiği üzere bu dönem içerisinde yaşam döngüsü kapsamında dijital alışkanlıklar ile ilgili birçok farklılık ortaya çıkmaya başlıyor. Bilhassa sosyal mesafe kurallarına uymanın getirdiği zorunluluk ve büyük oranda mağazalar ile alışveriş merkezlerinin kapanmış olması gibi durumlar, alışveriş ihtiyaçlarını elektronik ticaret kanallarına doğru yöneltmeye başladı. İnternet sayfaları kullanıcı dostu olarak, daha hızlı yüklendikçe ve daha kolay kullanıldıkça bir yandan da arama kelimeleri optimizasyonu çok önemli bir hale geldi. Özellikle dünya genelinde evden çalıştığımız bu süreç içerisinde dijital pazarlamaya yatırım yapan her şirket, bu yatırımın karşılığını çok yüksek bir şekilde almayı başardı. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar