Samsung’dan Renk Körlerine Renkleri Gösterecek Yenilik

Paylaşmayı unutmayın.

Samsung, Samsung ürünlerinin insan hayatını nasıl kolaylaştırdığını ve keyifli hale getirdiğini anlatan kampanyası “Launching People” kapsamında kullanıcıların renk görme bozukluklarını teşhis edip, ekrandaki renkleri tam olarak görebilecekleri şekilde ayarlayabilen #SeeColors adlı bir uygulama hazırladı.

Bu projede, renk körlüğüne sahip insanlar için renk düzeltme gözlüğü üreticisi Macar şirketi Colorlite ile birlikte çalışan Samsung’un amacı renk görmeme rahatsızlığını, olabilecek en az seviyeye indirebilmek ve kişilerin tüm renkleri görmesine olanak sağlayabilmek.

Samsung, dünya çapında 300 milyondan fazla kişinin renk körlüğünden muzdarip olduğunu iddia ediyor. Normal görüşlü insanlar milyonlarca renk tonunu ayırt edebiliyorken, renk körlüğü yaşayan birçok insan yalnızca birkaç bin rengi görebilme yeteneğine sahip. Hatta renk körlüğü ciddi seviyelerde olanlar yalnızca birkaç yüz renk arasında ayırt edebiliyorlar. Samsung bu uygulaması ile insanlara o göremedikleri renkleri vermeyi amaçlıyor.

Uygulama Nasıl Çalışıyor?

Uygulama, bir kullanıcının sahip olduğu görme bozukluğu düzeyini ve derecesini tespit ederek çalışmaya başlıyor. Kişiyi bir düzine teste soktuktan sonra görme bozukluğu olup olmadığını ve varsa hangi tür ve ne derece olduğunu tespit ediyor. Ardından cihazın renk paletini buna göre ayarlıyor. Böylece kullanıcının, genellikle algılama yeteneğinden çok daha fazla renk tonunu tanımasına olanak tanımış oluyor.

Uygulama Samsung’un Tizen tabanlı Akıllı TV’lerine ve telefonlarına uygun olarak tasarlandı. Uygulamanın mobil hali şu an için Macaristan, Romanya ve Bulgaristan gibi bölgelerdeki Galaxy Apps mağazalarından ve Google Play Store’dan indirilebiliyor. Ayrıca Samsung’un 2016 SUHD televizyonlarına önceden yüklenmiş olarak geliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar