Samsung Galaxy Fold: Bilmeniz Gereken Her Şey

Paylaşmayı unutmayın.

Herkes şu anda akıllı telefonları katlamaya çalışıyor. Samsung da San Francisco’daki Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy Fold ile elini gösterdi. Daha önce, Samsung Geliştirici Konferansı’nda bu efsanevi cihazın sadece bir kısmını anlayabilmiştik. Şimdi Samsung Galaxy Fold‘un ne olduğu hakkında daha iyi bir fikrimiz var.

@sputnik türkiye
@sputnik türkiye

Güncellemeler

Samsung Galaxy Fold, pahalı bir cihazdır ve bu nedenle katlama ve açma işleminin ona zarar vermediğinden emin olmak istersiniz. Bununla birlikte, Samsung, telefonu, arka arkaya katlayan ve açan bir dizi makine ile Galaxy katlamanın kendisini test ediyor. Samsung, bir cihazı 200.000 kez katlama stresi testinin yaklaşık bir hafta sürdüğünü söylüyor.

Neler Beklemeliyiz?

Hepimiz Galaxy Fold‘u görmüş olsak da, çok az kişi aslında bir tanesini ele geçirme şansına sahipti. Samsung katlanır telefonunu camın arkasında tuttu, bu yüzden gerçek uygulamalı deneyime sahip kişiler nispeten nadirdi. Bu rakam en az bir kişi arttı; çünkü biri bir şekilde Mayıs ayında çıkış tarihinden çok önce bir Galaxy Fold ile buluştu.

Ele alınanların çoğu zaten bildiğimiz ayrıntılar olsa da bu uygulamalı deneyim. İlk olarak, dıştaki küçük ekran ile büyük iç ekran arasında geçiş yaparken hafif bir gecikme oluyor. Cihaz kullanıcılarının hesaplarına göre, cihazın bir uygulamaya aktarılması ve doğru en boy oranında görüntülenmesi birkaç saniye sürebilir.

İyi belgelenmiş “katlama” iç ekranda oluşturan görünüşte bir sorun çok fazla değil. Parmağın altında hissedilmesine rağmen, özellikle ekran parlaklığı yüzde 70 veya daha yüksek olduğunda, gözle fark etmek oldukça zordur. Bununla birlikte, iç ekran yalnızca tamamen genişletildiğinde kullanılabilir. Cihazın iç ekranı 90 derece açıkken oturabiliyor olsa da ekranı tetiklemeyecek – bu yüzden henüz küçük bir dizüstü bilgisayar gibi kurulmadığını düşünüyoruz.

Diğer tarafta 4,6 inçlik harici ekran, bir akıllı telefonun yapmasını beklediğiniz her şeyi yapar; oyun oynamaktan her türlü uygulamayı çalıştırmaya kadar. Ayrıca, dahili ve harici ekranlarda ayrı ana ekran kurulumları yapmayı seçebilirsiniz – bu da bu alandan en iyi şekilde yararlanmak için mükemmel bir anlam ifade eder.

Samsung’un yeni UFS 3.0 depolamasının hızını ortaya koyuyor.
1512 MB / sn ve 418 MB / sn yazma hızı, 1250 Galaxy S10 Plus’ın 950 MB / sn ve 306 MB / sn hızlarını aşıyor. Cihazın Samsung One UI 1.2 kullandığı ve özel duvar kağıtları ve Samsung Pay desteği olduğu ve eserlerinde 4G LTE varyasyonunun olduğu da doğrulandı.

TASARIM, GÖRÜNTÜLEME VE ÖZELLİKLER

Bir Infinity Flex ekrana sahip Samsung Galaxy Fold, telefon modu için 4.6 inçlik bir ekrandan çıkıyor ve içeride 7.3 inçlik ayrı bir ekran ortaya çıkarmak için katlanıyor. Tabi tek elle tutmak için de konforlu bir cihaz olarak tasarlanmıştır. 7,3 inç Infinity Flex ekran 2,152 × 1,536 piksel çözünürlüğe sahipken, 4,6 inç daha küçük ekran 1,960 × 840 piksel çözünürlüğe sahip.

Çoklu kilitleme dişlilerine sahip sofistike bir menteşe sistemi omurganın içine gizlenmiştir. Samsung Galaxy Fold ayrıca 7nm işlemciye ve 12GB RAM’e de sahip. 512GB evrensel flaş depolama alanı vardır, böylece diğer akıllı telefonlardan iki kat daha hızlı veri okuyabilir. Samsung Galaxy Fold cep telefonunun içinde her biri birer tane olmak üzere iki tane pil var. Pil 4.380mAh’de derecelendirilmiştir.

Samsung Galaxy Fold dört renkte geliyor: Cosmos Black, Space Silver, Martian Green veya Astro Blue ile rengini özelleştirebilirsiniz.

Samsung, WhatsApp ve Microsoft Office, YouTube gibi uygulamaları uyarlamak için Google ve Android geliştirici topluluğu ile birlikte çalıştı.

İç ekran o kadar büyük ki üçlü çoklu görev için kullanılabilir. Bir videoyu izleyebilir, onun hakkında sohbet edebilir ve aynı anda web’deki seçeneklere göz atabilirsiniz. Samsung bunu sol tarafta YouTube, sağ üstte WhatsApp sohbet penceresi ve sağ alt kısımda bir web tarayıcısıyla gösterdi.

Ekranlar, Samsung’un uygulama sürekliliği olarak adlandırdığı bir şey sayesinde sorunsuz bir deneyim için birlikte çalışır, böylece ritmi kaçırmadan ekranlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Gösteride gösterilen Google Haritalar ve Netflix ile sorunsuz bir geçiş gibi görünüyor.

Samsung’un mobil pazarlama başkan yardımcısı Justin Denison, “Galaxy Fold, kendisinden önce gelenlerden farklı bir cihaz” dedi ve ekledi: “Çok yönlü bir akıllı telefon, tablet ve kamera.”

KAMERA

Samsung Galaxy Fold’da altı tane kamera var. Arkadaki üç kamera geniş, ultra ince ve telefoto lensi birleştirerek ana kamerayı oluşturuyor. Ayrıca Infinity Flex ekranının sağ üst köşesindeki çentik içine yerleştirilmiş bir çift ön kamera ve ayrıca tek bir kapak kamerası da var.

@zdnet

FİYATLANDIRMA VE BULUNABİLİRLİK

Samsung Galaxy Fold LTE ve 5G versiyonlarında olacak ve 26 Nisan’da ABD ve Avrupa ülkelerinde ön sipariş için hazır olacak. Tam sipariş ise 3 Mayıs’ta satışa sunulacak. Fiyatlar 1.980$’dan başlayacak.

Telefonların katlanması ile ilgili pek çok soru var. Bunların çoğu, halkın aslında onları satın almak isteyip istemediği ile ilgili değil; ama zaman her şeyi gösterecek.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar