Samsung Drone ile Teslimat Yapmaya Başladı

Paylaşmayı unutmayın.

Samsung Drone ile Teslimat. Samsung Electronics, pilot bölge seçtiği İrlanda’nın küçük bir kasabasında bir şeyler deniyor. Yeni Galaxy akıllı telefonlarının ve diğer küçük cihazların drone aracılığıyla teslimatına başladı.

İlk olarak drone teslimatı için İrlanda’nın 4900 kişinin yaşadığı küçük kasabası Oranmore pilot bölge olarak seçidi. Yani anlayacağınız teslimat her yerde mevcut değildir. Samsung ve drone ortağı Manna Drone Delivery, “gelecekte ülke çapında genişletmeye istekli” olduklarını söylüyor. Sadece internet siparişleri için sunulan hizmet kademe kademe tüm ülkeye uygulanması planlanıyor. 

Samsung Drone ile Teslimat Yapmaya Başladı

Samsung’un  basın açıklamasında; “Samsung müşterileri için şirketin İrlanda eStore’u üzerinden ilk çevrimiçi siparişlerinden karşılama aşamasına kadar uçtan uca temassız deneyim” yaşayacaklarını açıkladı.

samsung-drone-ile-teslimat-yapmaya-basladi
@sammobile

Samsung’un teslimatları Manna Drone’larla Yapılıyor

Manna drone’lar gökyüzünde 50 metreden 80 metre yüksekliğe çıkabilen ve saatte 100 km. hızla uçabilir. Manna ve Samsung, Galaxy cihazlarından birini doğrudan Oranmore’daki herhangi bir eve gönderdi. Bu işlem toplamda üç – beş dakika içinde gerçekleşti. Diğer yandan bunun o kadar hızlı olduğunu gururla söylüyorlar. Samsung İrlanda’nın başkanı Eammon Grant, dronların pandemi ile birlikte zamanı gelen bir fikir olduğunun altını çiziyor. 

Ayrıca Manna’nın özel yapım, havacılık sınıfı insansız hava araçları sadece Samsung ile çalışmıyor. Şirket, Oranmore’da Tesco süpermarketinden ve şehirdeki Camile Thai restoranına kadar siparişler teslim ediyor. Ayrıca günde yaklaşık 100 drone teslimatı yaptığını belirtiyor. 

samsung-drone-ile-teslimat-yapmaya-basladi
@sammobile

Drone’lar şimdiye kadar çoğunlukla acil tıbbi teslimatlarda için kullanım gösteriyor. Ayrıca büyük perakendeciler ve teslimat hizmetleri – FedEx, UPS ve DHL ve Google’da drone’larla  deneyler yapıyor. Diğer yandan kısmen büyük şehirlerin mahremiyet ve güvenlik kaygıları ile ilgili kaçınılmaz zorluklar göz önünde yer aldı. Ve bunun üzerine birçok deney daha küçük şehirlerde yapılıyor.

Drone Çalışmalarının Tarihçesi

Geçtiğimiz sonbaharda Walmart, Kuzey Carolina, Fayetteville’deki mağazasından teslimatları denemeye başladı. Walgreens, 2019’da Virginia, Christiansburg’da teslimat yapmaya başladı. Geçen yıl, pandemi ile birlikte, eczane zinciri, bir sakinin dışarı çıkma riskini almak istemediği veya yapamadığı durumlarda drone teslimatları kullandı. Ek olarak Walgreens’in drone denemelerinde, 155 ürün listesi, boya kalemi sadece bir rulo tuvalet kağıdı sipariş etme yeteneğini içeriyordu.

samsung-drone-ile-teslimat-yapmaya-basladi
Photo by Jason Blackeye on Unsplash

2016’da Amazon, bir paketin ilk drone teslimatı için İngiliz basınında alay konusu oldu. 

Son olarak ise 2016’da Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, tweet attı: ‘İlk AmazonPrimeAir müşteri teslimi kitaplarda. 13 dk’da teslimat için tıklayın. ‘Daily Mail, bunun İngiltere’deki Cambridgeshire’daki Amazon ikmal merkezinden 10 km. uzaklıkta bir çiftlik evine teslim edilen bir paket olduğunu bildirdi. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar