Daha Çok Bilinmek İster Misiniz? Yaratıcı Ol Akılda Kal!

Paylaşmayı unutmayın.

Reklam Hayatı Kolaylaştırır mı?

Reklam o kadar hayatımızın içerisinde ki, onu çıkartırsak sanırım geriye kocaman bir kararsızlık düğümü kalırdı. Markete girdiğimizde hangi deterjanın daha iyi temizlediği hakkında bir fikrimiz olmazdı mesela. Belki her ürünün önünde durup üzerinde yazan açıklamaları okumamız gerekirdi. İşte bu noktada reklam, hayatı kolaylaştıran bir araç ve bu aracın uygulama şekline göre başarılı olduğunu unutmamak gerekir.

Bir ürün alırken daha önce kullanıp memnun kaldığımız ürünleri tercih ederiz. Daha önce kullanmadığımız bir ürünü ise ya tavsiye üzerine almak isteriz ya da bir şekilde kulağımıza çalınmış, gözümüze çarpmış olanı tercih ederiz. İşte, reklam devreye girdi bile. İlk önce adını en çok duyduğumuz ürün aklımızdan geçer. Hayatın içinde çeşitli yerlerde karşımıza çıkan reklamlar istatistiksel olarak daha çok aklımızda kalır. Beklenmedik anlarda ve olağan hayatın içinde karşılaştığımız tanıtımlar, algıda seçicilik oluşturduğu için hatırlanma oranları da yüksektir.

Peki, Yalnızca Televizyon Ekranlarında mı?

Tabii ki de HAYIR! Her gün önünden geçtiğiniz bir reklam panosundaki içerik değişikliği bile farkında olmadan belleğimizdeki yerini alır. Önümüzden geçen bir otobüsle, geçerken anons olarak tanıtım yapan tüp kamyonu ile, kahve içmeye gittiğinizde komşunun yeni aldığı ürünü güzelce anlatmasıyla, farkında olduğumuz veya olmadığımız pek çok anda reklamları dinliyor ve izliyoruz. Hatta artık, televizyon dizilerinde, gündüz kuşağı programlarında altta beliren “Bu programda ürün yerleştirme uygulanmıştır.” uyarısı ile az sonra reklama maruz kalacağımız bilgisi bizimle paylaşılır hale gelmiştir.

Hadi, sokakta karşımıza çıkan reklamlara göz atalım:

Otobüs giydirme reklamları -özellikle dikkat çekici olanlar- bir kez bakanı bir kere daha baktırıyor. Siz de önünüzden geçen otobüsün üzerindeki reklamın nasıl devam ettiğini görmek için arkasından bakanlardansanız, bizdensiniz demektir.

Ayrıca otobüslerin sadece dışı değil içi de yaratıcı reklamlarla döşenebilir.

Sokak temizlik aracı adeta markayı beynimize kazıyacak kadar işiyle uyumlu. Gerçi, diş fırçamızı temizlik aracının üzerinde görmeyi pek de istemezdik doğrusu.

Bu boya markası ise renklerle hayatı nasıl değiştirebileceğimizi güzel ifade etmiş. Daha büyük bir reklam panosuna kim “hayır!” diyebilirdi ki zaten?

Aşağıdaki reklamda ise anlatılmak istenen daha akılda kalıcı olamazdı.

reklam

Reklam sadece karar aşamasında değil hayatımızın her yerinde var. Ufak ya da büyük bir alışverişte, reklamı hayatımıza kaynaştırmayı başarabilen ürünler çoğunluk tarafından tercih ediliyor. Aslında marka ismi olup artık tamamen ürünle özdeşleşmiş ürünler bu başarıya örnek olarak verilebilir. (selpak, cif, orkid vb)

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar