Reklam Yapmadan Reklam Yapmak?!

Paylaşmayı unutmayın.

Gün geçmiyor ki markaların reklam stratejilerinde yeni yollar denenmesin. Bir kozmetik markası olan Elancyl ilginç ve dikkat çekici reklamıyla hem kafaları karıştırdı hem de herkese “tabii ya ” dedirtti. Bu reklam videosu için ise Özlem Süer ile çalışıldı.

Özlem Süer Kimdir?

Özlem Süer, ilk tasarımlarını annesinin dikiş makinesi ile bebeklerini için hazırlamış olan, ilk öğrendiği rengi kimseler hatırlamazken, “Sarı” olarak net bir şekilde hatırlayan bir tasarımcıdır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümünü bitirdikten sonra, “Sanatın başka bir dalının müziğini duymak istiyorum” diyerek Mimar Sinan Üniversitesi’nde yüksek lisansa başlar. Özlem Süer, “Sanatsal Özü Bakımından Giysinin Dili” konulu doktora tezinin sonuna örnek vermek istediği için ise 40 parçalık bir koleksiyon hazırlar.

özlem süer

@begendimpaylastim

Özlem Süer House Deluxe’de çalışma hayatına devam eden Süer, 25 kişilik çalışma ekibine yaklaşımını ise şu sözleri ile özetlemektedir:

“Sağlığınız, tatiliniz, çocuklarınız beni ilgilendirsin. Birbirimizin gözünün içine bakmaktan korkmayalım ve her başarımızı birlikte kutlayalım.”

Peki Özlem Süer’i neden bu kadar anlatmak istedik? 

Elancyl Türkiye bir kozmetik markası olmasının yanında selülit kreminin reklamı için Özlem Süer ile çalışmıştır. Süer, bu çalışmanın güvenilir ve yaratıcı tarafını temsil ediyor. Bir selülit kremi reklamında bacaklar görebiliriz ama bu kadar kibar ve yaratıcı bir anlatımı bizler de beklemiyorduk. Hatta videoya denk geldiğimizde sadece standart bir “kendin yap” videosu izlediğimizi zannediyorduk. Taa ki sonunu görene kadar…




Özlem Süer reklamda bizlere, eski pantolonlarımızdan nasıl mini şortlar yapabileceğimizi anlatıyor. Reklamın sonunda selülit kreminin görülmesi ile “ne izledim ben” şaşkınlığı yerini “vaay süper reklam olmamış mı?” kabullenişine bırakıyor.

Bu konuda bir de workshop yapılmış.

mini şort workshop

@begendimpaylastim

Sizce de selülitsiz veya portakal kabuğu görünümlü bacakları göstermek yerine, mini şortlar yardımıyla bu düşünceyi kafamızda oluşturmak çok da şık olmamış mı?

mini şortlara özgürlük

@elancyltürkiye

Kadınların yaz döneminde en büyük problemlerinden birinin selülit olduğunu biliyoruz ve bu sebeple giyilmeyip dolapta bekletilen şortlar ve özgürlüğüne kavuşamayan bacaklar. Elancyl #minişortlaraözgürlük etiketiyle hem eski pantolonların şortlara dönüştürülmesi ile geri dönüşüme destek veriyor hem de ürününün reklamını ürünü ön plana çıkarmadan etkili bir yolla gerçekleştiriyor.

O zaman eski pantolonlara güle güle! Mini şortlara merhaba!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar