Profesyonel Yazılımların Ücretsiz Alternatifleri – 10 Pahalı Yazılımın Ücretsiz Alternatifleri

Paylaşmayı unutmayın.

Profesyonel Yazılımların Ücretsiz Alternatifleri – 10 Pahalı Yazılımın Ücretsiz Alternatifleri– Görevlerin tamamlanması ve işin düzgün yürütülmesi için ne kadar ayrılmaz olursa olsun, profesyonel yazılımların maliyeti her geçen gün artıyor. Üyelikler, abonelikler, lisans ücretleri derken yazılımlar oldukça pahalıya geliyor. Başka bir şirket lisans satın alıp faturayı sizin adınıza ödemiyorsa, bu birinci sınıf programlar için ödenmesi gereken ciddi bir bedel vardır.

Neyse ki, bu pahalı sürümlerin yerine kullanabileceğiniz bir dizi ücretsiz alternatifin yanı sıra yazılım lisanslama maliyetlerini düşürme stratejileri bulunuyor. Pu alternatifler birçok yönüyle alışık olduklarınıza benziyor. Aynı zamanda kısıtlı bütçeler için de harika iş görüyorlar. 

Peki siz bu işe ne diyorsunuz? Sizce de başka bir yere yatırım yapabileceğiniz kaynakları serbest bırakmanın ve ileriye dönük bu ücretsiz yazılım alternatiflerini kullanmaya başlamanın zamanı gelmedi mi? Cevabınız evet ise sizi aşağıya bekliyoruz!

Profesyonel Yazılımların Ücretsiz Alternatifleri – 10 Pahalı Yazılımın Ücretsiz Alternatifleri

1. Windows yerine Linux

Linux Mint - Vikipedi
@vikipedi

Ofisinizde kullanılan her bilgisayar için yasal bir Windows sürümüne ihtiyacınız olacak. Ancak bilgisayar başına 1000 liralık bir lisanslama ücreti birçok bütçeyi oldukça zorlayıcı olabilir. Bunun yerine Windows’tan vazgeçerek Linux’a geçebilirsiniz. Özellikle Linux Mint alışık olduğunuz arayüze oldukça yakın bir kullanım sunar. Bu nedenle alışmak ve normal işlerinizi halletmek oldukça kolaydır.

Aslında, Linux’u Windows’a tercih edilebilir kılabilecek pek çok faydası vardır. Ücretsiz olmanın yanı sıra, pek çok Windows kullanıcısının belası olan zorunlu güncellemeler yoktur. Güvenlik konusunda daha ilerdedir. Ayrıca programlama ve özelleştirme için daha kolaydır.

2. Photoshop yerine Gimp

GIMP Nedir? GIMP Nasıl Kullanılır ve GIMP İndir | WM Aracı - profesyonel-yazilimlarin-ucretsiz-alternatifleri---10-pahali-yazilimin-ucretsiz-alternatifleri
@WM

Photoshop mükemmel bir resim düzenleme aracı olsa da, Adobe’nin program paketi için ödeme yapmak zorunda kalan herkes bunun oldukça pahalı olduğunu bilir. Ayrıca, yalnızca görüntüleri kırpmak veya renkleri değiştirmek için kullanıyorsanız kesinlikle değmez.

Çok daha uygun maliyetli ve Adobe’nin düzenleme yazılımına çok benzeyen GIMP, herhangi bir profesyonelin hemen kavrayabileceği tam özellikli bir programdır. Dahası, Windows ve Mac ile birlikte Linux için de mevcuttur, bu nedenle bütçeyi kısmak istiyorsanız buradan başlayabilirsiniz.

3. Microsoft Office yerine LibreOffice

LibreOffice turns 6; receives new update with many improvements - Open  Source For You
@opensource

Windows yerine Linux kullanmayı seçerseniz doğal olarak Outlook, Word, Excel, PowerPoint ve Microsoft Office paketinde yer alan diğer tüm programlardan da yoksun kalacaksınız. Dolayısıyla LibreOffice’e ihtiyacınız olacak. 

LibreOffice, Microsoft Office ile aynı şekilde çalışır. Tüm Microsoft belgelerini sorunsuz bir şekilde açıp okuyabilir. Microsoft Office kadar estetik olarak hoş durmaz. Ayrıca bir Web sürümünden de yoksundur. Ancak para bir sorunsa, o zaman LibreOffice iyi bir alternatiftir. 

4. Salesforce yerine SuiteCRM

SuiteCRM 7.10 released - SuiteCRM - profesyonel-yazilimlarin-ucretsiz-alternatifleri---10-pahali-yazilimin-ucretsiz-alternatifleri
@suiteCRM

Salesforce ve MS Dynamics, en iyi bilinen CRM kurumsal çözümleridir. Küçük-orta ölçekli işletmelere yönelik Pipedrive da bunların arasındadır. Ancak hepsi inanılmaz derecede pahalıdır.

Eğer siz de pahalı buluyorsanız SuiteCRM’i deneyebilirsiniz. Temel olarak, tüm CRM sağlayıcıları aynı özelliklere sahiptir. Sadece bunu nasıl sundukları değişir. Yani Salesforce için ödeme yaptığınızda, aslında onların satış ve pazarlama makinesi için ödeme yapmış olursunuz, yazılım geliştirme için değil. Bu nedenle SuiteCRM sizin çok daha az acı verici bir yol olabilir.

5. Mailchimp veya Hubspot yerine Mautic

Here's how to launch an email marketing and CRM program with Mautic - Cactus - profesyonel-yazilimlarin-ucretsiz-alternatifleri---10-pahali-yazilimin-ucretsiz-alternatifleri
@cactusautomation

E-postaları pazarlamanızın bir parçası olarak kullanıyorsanız, Mailchimp ve Hubspot gibi şeyler son derece faydalıdır ancak çok pahalı olabilir. Mautic, olası satışları yönetmenize, e-postaları ve kampanyaları otomatikleştirmenize yarar. Bunun yanı sıra sosyal medyayı da izleme olanağı sağlar.

Ancak, tek seferlik haber bültenleri göndermenize izin vermez ve başlangıçta başlamak oldukça zor olabilir. Bu nedenle e-postalar işletmeniz için özel bir odak noktası değilse, önce artıları ve eksileri bir gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. 

6. Basecamp yerine Trello

Gençlik çalışmalarında hangi çevrimiçi araçları kullanabilirsiniz? (II) –  Bilgi ve Beceri Derneği
@bilgivebeceri

Bir proje yönetim aracı olan Trello, Basecamp ve Asana ile çalışmaya alışmış ekipler için bir alternatiftir. Kullanımı basit, son derece esnek ve tüm özellikleri için %100 ücretsizdir. Yapılacaklar listenizde neler olduğunu ve devam eden bir işin ne olduğunu takip etmesi oldukça kolaydır. Ayrıca kullanıcı dostu arayüzü, banka bakiyelerini izleyen işletmeler için çok kullanışlıdır.

7. JIRA yerine Redmine

Easy Redmine vs. Jira: Comparison - Luis Blasco
@luisblasco

JIRA, çevik yazılım geliştirme için en iyi bilinen proje yönetim aracıdır. Size sağladığı esnekliği ve sağlamlığı seviyorsanız, ancak fiyatı sevmiyorsanız, Redmine’e bir göz atabilirsiniz.

Redmine, yapılacaklar, atananlar, roller, Gantt çizelgeleri ve bir proje yönetimi aracından beklediğiniz her şeyi içeren açık kaynaklı bir takip sistemidir. Ancak birkaç dezavantajı bulunur: Arayüzü çok güzel değildir ve kurulumu için deneyimli birinden yardım almanı gerekebilir. Ayrıca öğrenmesi biraz zaman alır. Ama yine de güzel bir alternatiftir.

8. Adobe Premiere Pro yerine DaVinci Resolve

DaVinci Resolve 17 | Blackmagic Design - profesyonel-yazilimlarin-ucretsiz-alternatifleri---10-pahali-yazilimin-ucretsiz-alternatifleri
@blackmagicdesign

Kaliteli ve ücretsiz video düzenleme için DaVinci Resolve, pahalı alternatifler kadar iyi bitmiş ürünler oluşturan profesyonel düzeyde bir paket sunar. Kapsamlı ve sağlamdır. Alışması biraz zaman alabilir, ancak sabrı yüksek kaliteli sonuçlarla ödüllendirir.

Biraz daha sezgisel bir şey için, Windows için VideoPad Video Editor çok daha basittir. Ancak sürükle ve bırak tarzı düzenlemeler, küçük projeler için uygundur. 

9. Adobe InDesign yerine Scribus

Dosya:Scribus 1.4.6 on Linux Mint 18.png - Vikipedi - profesyonel-yazilimlarin-ucretsiz-alternatifleri---10-pahali-yazilimin-ucretsiz-alternatifleri
@vikipedi

El ilanları, broşürler, dergiler ve gazeteler (temelde iki sayfadan fazla gerektiren ve iyi görünmesi gereken herhangi bir şey) oluşturmak için bir masaüstü yayıncılık yazılımı uygulamasına mı ihtiyacınız var? O zaman Adobe sürümü yerine Scribus tercihiniz olmalıdır. Canva da iyi bir web tabanlı versiyondur. Tercih size kalmış.

10. Adobe Audition yerine Audacity

profesyonel-yazilimlarin-ucretsiz-alternatifleri---10-pahali-yazilimin-ucretsiz-alternatifleri
@audacityteam

Herkesin bir noktada bir ses dosyasını düzenlemesi gerekir. Audition veya Sound Forge gibi ücretli bir çözüm kullanmak yerine Audacity’yi deneyin.

Audacity, ses kaydetmenize, ses dosyalarını kesmenize ve düzenlemenize, gürültüyü gidermenize, sesi artırmanıza, yüzlerce efekt uygulamanıza ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır. Video oluşturuyorsanız ve sesi temizlemek istiyorsanız, Audacity harika çalışacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar