Plastik Şişelerden Üretilen Battaniyeler

Paylaşmayı unutmayın.

Yüksek hizmet kalitesiyle dünya çapında tanınan Dubai merkezli hava yolu şirketi Emirates; % 100 geri dönüştürülmüş plastik şişelerden üretilen yeni battaniyelerini tanıttı. Yumuşak ve sıcak battaniyeler, ecoTHREAD™ patentli teknoloji kullanılarak üretilmiş olup artık tüm uzun mesafeli Emirates uçuşlarında ekonomi sınıfında kullanılacak.

Her Emirates battaniyesi, 28 geri dönüştürülmüş plastik şişeden yapılıyor. Kullanılan teknoloji ile şişeler polar malzemeye dönüştürüp battaniye haline getiriliyor. Ayrıca battaniyeler kullanım ömürlerini tamamladıktan sonra tekrar geri dönüşüme girebiliyor. Çevre dostu battaniyeler, dünyanın önde gelen uçak içi ürün uzmanı Buzz ile ortak olarak tasarlandı.

Çevre dostu oluşuyla bilinen Emirates firması hâlihazırda teneke kutuları, plastik ve cam şişeleri, gazete, dergi ve karton kutu gibi temiz kağıt ürünlerini geri dönüştürülmesi ile ilgili bir program uyguluyor. Planlandığı gibi giderse 2019 yılının sonuna gelindiğinde battaniyeleri için 88 milyon plastik şişeyi geri dönüşüme katmış olacaklar. Buna ek olarak polar kumaşın üretimi, pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretim yapılması sürecindeki enerji salınımı da %70 oranında azaltıyor.

İşte tanıtım videosu:

Tabiat, ondan aldıklarımızın intikamını günü geldiğinde bizlerden alacaktır. Hatta bu intikam eriyen buzullar, zamanında yaşanmayan mevsimler, gelmeyen yazlar, geçmeyen kışlar, kayan topraklar olarak alınmaya başlandı. Süreci daha da dönülmez bir noktaya getirmeden geri dönüşüme gereken önemi vermeli ve hayatı insanlar için olduğu kadar tüm canlılar için de yaşanabilir kılmalıyız.

Doğayı sevin. Doğayı, doğa için değilse bile kendi geleceğiniz için sevin…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar