Planlı Çalışmak İçin Bilinmesi Gereken Adımlar Neler?

Paylaşmayı unutmayın.

Planlı Çalışmak İçin Bilinmesi Gereken Adımlar Neler? – Planlı çalışmak denilince akla direkt olarak saatlerce bir masanın başında çalışmak geliyor. Ancak bu durum aslında böyle değil. İnternette, sosyal medyada gördüğümüz ve tanıdığımız insanlar genel olarak masa başında saatlerce çalışıyor gibi dursa da aslında durum hiç de öyle olmuyor. Planlı programlı çalışmak için o kişiler bazı adımları bildikleri için planlı bir şekilde işlerine devam edebiliyorlar.

Planlı Çalışmak İçin Bilinmesi Gereken Adımlar Neler?

Doğru Mola Vermeyi Öğrenin

planli-calismak-icin-bilinmesi-gereken-adimlar-neler?
@pexels

Planı çalışmak için bilinmesi gereken ilk adım doğru mola vermek oluyor. Peki doğru mola vermeden önce yanlış mola vermek nedir diye soracak olursanız bunu şöyle açıklayabiliriz: Üzerinde çalışmanız gereken yoğun bir program var ancak sürekli olarak bir şeyler yemeye, tuvalete gitmeye ya da normalde yapmak istemeyeceğiniz işlere yönelip duruyorsanız işte bu yanlış mola vermek oluyor. Planlı çalışmak isteyen kişiler için doğru mola vermek, belirli bir süre tam odakla çalıştıktan sonra 5-10 dakika mola vermektir diyebiliriz. Bu konuda ise pomodoro tekniği de oldukça sık kullanılıyor.

Verim Alarak Çalışın

planli-calismak-icin-bilinmesi-gereken-adimlar-neler?
@pexels

Verimli çalışmak yıllardır herkesin ağzında bir lafmış gibi geliyor. Ancak bu aslında tam olarak tek bir cümle ile özetlenecek bir durum değil. Planlı çalışmak isteyen kişiler için verim oldukça önemli oluyor. Verim alabilmek için de işe ya da derse motive bir şekilde oturmak gerekiyor. Eğer hiç canınız istemiyor ise o an derse ya da işe başlamayın. Kendinizi motive etmek için belirli şeyleri başarmış insanların videolarını izleyin. Emin olun sizin yolunuzdan geçmiş insanların videosunu izlemek hem sizi motive edecek hem de daha verimli çalışmanızı sağlayacak.

Gününüzü Not Edin

@pexels

Günü not etmek aslında günlük program yapmaya benzeyebilir. Gün içerisinde yapılan her şeyi bir not defterine ya da ajandaya not ederek ne kadar ilerleme kaydettiğinizi görebilirsiniz. Aslında bu verim almak ve devam etmek için oldukça etkili bir yol oluyor. İnsan doğası gereği somut bir şekilde görmediği şeylere inanmak istemiyor. Bu yüzden kendi el yazınız ile not ettiğiniz gününüzü daha sonradan okuduktan sonra daha motive olabilirsiniz. Böylelikle çalışmak zorunluluktan çok istekliliğe dönüşüyor. Planlı çalışmak için de mutlaka günlük programınızı not edin.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar