Penti’nin Son Markası: Yeni Nesil Babalara Yeni – Penti Men

penti'nin-son-markasi:-yeni-nesil-babalara-yeni---penti-men

Paylaşmayı unutmayın.

Penti’nin Son Markası: Yeni Nesil Babalara Yeni – Penti Men – Penti erkeklere özel yeni bir marka ile kendi pazarındaki cinsiyet ayrımını ortadan kaldırıyor. İlk koleksiyonunu babalar gününde ‘’Yeni Nesil Babalara, Yeni ” Penti Men ” kampanyasıyla tanıtan marka artık evdeki herkese ulaşabiliyor.

Penti’nin Son Markası: Yeni Nesil Babalara Yeni – Penti Men

”Yenilenmek Doğamızda Var.”

Covid-19 bağlamında geçirdiğimiz karantina günlerinde, yeni normale alışırken yenilenen bizler üzerinden yola çıkan marka, değişimi babalar üzerinden ele aldı. Toplumsal normlar ve bir takım tabuların cinsiyet ayrımı üzerinden bize direttikleri öylesine üzerimize asılı kalmışki ev işlerine yardımcı olan, mutfağı takip eden, çocuklarla ilgilenen babalar üzerinden kampanya yaratmak ilgi çekici oluyor.

penti'nin-son-markasi:-yeni-nesil-babalara-yeni---penti-men

Olayı geleneksel tarafını bir kenara bırakıp ele alırsak; Penti Men, cinsiyet ayrımına göre sorumluluklar gibi toplumda yer edinmiştir. Sığ bir algının ve bu algı dolayısıyla geniş çerçevede zan altında kalan insanların rahatsız olduğu durumun altını çiziyor. ‘’Yenilenmek doğamızda var.’’ sözü ile babaların yenilendiğini öne süren marka buradaki gücü ve güveni kendi potansiyelinden alıyor. İzlerken bir yandan bir şeyler değişmeli evet yenilenme şart diyenlerden yada ne demek yenilenmek zaten olması gereken  bu diyenlerden biri olabilirsiniz. İki fikrin ucu da Penti’ye değiyor.

Reklam Filmi

Penti Men’in reklam filminde ise influencerlar oynuyor. Influencerlar üzerinden planlanan reklam kampanyaları son zamanlarda çokça karşımıza çıkar oldu. Etki alanlarının büyüklüğü düşünülürse bu hamleyi son derece stratejik olarak değerlendirebiliriz. Reklam filminin yarattığı etkiyi, piyasadaki değerini tartışmaya açık buluyor ve bunu bir kenara bırakıyorum. Ama babalar gününe özel yapılan reklamların çoğunun odaklandığı duygusallığın bu filmde olmadığını gözlemleniyor. Dolayısıyla aynı tematik mesele etrafında çekilen bu filmin diğerlerinden farklı olduğunun altını çizme gereği duyuyorum.

Özellikle Türkiye’deki reklam izleyicisiyle ilgili benim gözlemlediğim şey ‘’biz’’ denilen, yine geleneksel manada ele alınan tanımıyla aile kavramıyla ilişkin, insanları hep ‘’aynılaştırılmış özlem’’ den ele alan reklamları izlemeyi sevdiği gerçeği. Birbirinin aynısıymış gibi gelen, pek çoğunun söylediğinin aksine ‘’ içimizi ısıtan’’ değil soğutan bu reklamlardansa olayı gayet oluşturulmuş nedenler üzerinden ele alıp yeni markamız yeni ürünümüz diye ürünlerini piyasaya sunan Penti Men reklamı eksikleri olsa da fikren oldukça başarılı.

Sonuç itibariyle:

Pazardaki yeri adına konuşacak olursak ise Penti- Penti Young- Penti Men olarak geniş yelpazede sunduğu ürünlerle konforu ve şıklığı -artık- herkese sunuyor.

PentiMen

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar