Pazarlamada Yeni Bir Çağ – Marka Deneyimi Nedir?

Paylaşmayı unutmayın.

Pazarlamada Yeni Bir Çağ Marka Deneyimi Nedir? – Marka deneyimi, temel anlamda marka ile etkileşime geçen kişiler üzerinde bıraktığı duygusal, bilişsel etkilerdir. Değişen ve gelişerek büyüyen iş dünyasında sadece bir ürünü piyasaya sürmek yetmiyor. Firmalar ilk piyasaya çıktıkları gibi markanın devamlılığının sağlanamayacağını idrak etmiş durumdadır. Müşteriler alışveriş aktivitesinin bir ritüel haline geldiği çağda, kendilerine anlamlı gelen ve ilgi çeken markalara yönelmektedirler. Markaların ve firmaların kimi ve neyi temsil ettiğini ne anlama geldiğini açıkça ortaya koydukları zaman müşterilere daha ilgi çekici gelmektedir.

@fonepartner.com

Firmalar marka deneyimini ölçmek için müşteriler üzerinde ürünlerinin bıraktığı etkiyi ölçmek zorundadırlar. Marka, ilk etkiye girdiği anda çift yönlü bir iz bırakmalıdır müşteride.

Marka Deneyimi – Başarıyı Şekillendirme Yolları

  • Acımasız İş Hayatı

Sadece bir ürünü satışa çıkarma yeni iş dünyasında devam etmek için yeterli değildir. Müşteriler ruhlarını okşayan, onların değerli oldukları hissini veren bir karşılama beklerler. Bu nedenle markalar başarıya ulaşmak için ürün ile birlikte ekstra hizmetler sunmalıdır.

  • Amaç Anlayışı

Topluma ve kültürel unsurlara uygun alt yapıyla hazırlanan markalar her zaman bir adım önde olmaktadır. Bir markayı vazgeçilmez ve benzersiz kılan özellik vizyona sahip olmalarıdır. Vizyonu geliştirmek için müşterilerle temasa geçildiğinde markadan ne beklediklerini hissederek ürün gelişimine yön verilmelidir.

  • Kullanıcıların Tepkilerinin Ölçümü

Bir markanın başarısının sağlanması için yapılacak en önemli işlerden birisi tüketicilerin ne istedikleri ve neye ihtiyaç duyduklarının belirlenmesidir.

@brandingturkiye.com

Günlük olarak sık sık karşılaşılan durumlarda insanlar hangi sorunlarla karşılamaktadırlar bunlara odaklanmak gerekmektedir. Sosyal medya üzerinden ya da kişisel iletişim yollarını kullanarak ihtiyaç ve memnuniyet analizi yapılmalıdır.

  • Gelişimin Sürekliliği

Markanın sektörde devamlılığının sürekli olması için her daim gelişim sağlaması ve her yenilenme de markaya artı özelliklerin eklenmesi gerekmektedir. Tüketicilerin zevk ve tercih duydukları talep ettikleri şekillere göre dizayn sağlamaları markayı güncellemeleri gerekmektedir markaların.

@b4mind.com
  • İletişim Kurmak ve Geri Dönüş Sağlamak

Marka ya da firma, sadece ürünü satarak devamlılığını sağlayamaz. Ürün satışı yapıldıktan sonra da hizmete devam etmelidir. Ürünün kalitesi hakkında, kullanımından doğan durumlar hakkında müşterilerden geri dönüt almalıdır. Ayrıca marka, müşteriyi kendilerini tercih ettiklerinden dolayı çeşitli ödüller ve bonuslar vererek memnuniyetlerini göstererek markaya olan bağımlılığı sağlamalıdır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar