Pandemide En Çok İzlenen Youtube Videoları

pandemide-en-cok-izlenen-youtube-videolari

Paylaşmayı unutmayın.

Pandemide En Çok İzlenen Youtube Videoları?. Youtube genel olarak pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte çok daha geniş bir izleyici kitlesi kazand. Evlere kapanan bu kitle ise zaman geçirmek için pek Youtube video içeriği izledi. Dünya genelinde popüler olan Youtube da evlere kapanıp video izleyen bu kişilerin hangi videoları izlediğine dair bir rapor yayınladı. Yayınlanan bu Kültür ve Trendler raporunda ise 20’den fazla ülkede insanların hangi içerikleri izlediği ve takip ettiği yer alıyor. Türkiye’den de analizlerin bulunduğu bu rapor, hangi Youtube video içeriklerinin izleyiciler tarafından tutulduğunu gözler önüne seriyor.

Pandemide En Çok İzlenen Youtube Videoları

Canlı Yayınlar Büyük İlgi Topluyor

Kültür ve Trendler raporuna göre 2020-2021 dönemi içerisinde canlı yayınlar önemli bir konu başlığı oluyor. Rapor içeriğindeki analizlere göre; insanların yüzde 85’i son 12 ay içerisinde Youtube canlı yayın içeriklerini takip etmiş. Genel olarak izleyici ve yayıncı arasında bağ oluşturan canlı yayınlar anlık olarak takip edilebildiğinden; yayının akışını değiştirebildiğinden dolayı ilgi çekiyor diyebiliriz.

pandemide-en-cok-izlenen-youtube-videolari
Photo by Libby Penner on Unsplash

Buna ek olarak İzleyiciler Youtube’un getirmiş olduğu; “Katıl” özelliği sayesinde kanallara bir nevi abone olarak destek de sağlayabiliyor. Youtube canlı yayınlar bu gibi nedenlerden dolayı oldukça yüksek bir izlenme oranıyla rapor içerisinde yer alıyor.

Özgün Deneysel İçerikler Öne Çıkıyor

Raporun içeriğinde özgün ve deneysel formatların da öne çıktığı görülüyr. Çeşitli ASMR videoları, video podcastler ve diğer ilgi çekici videolar geçtiğimiz 12 ay içerisinde en trend video türleri olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlar duygulara hitap eden formatları kendilerine daha yakın hissettiğinden dolayı bu tarz formatlar daha ön planda oluyor. Özellikle Youtube eğlence videoları pek çok ülkede neredeyse en çok izlenen videolar arasında bulunuyor.

pandemide-en-cok-izlenen-youtube-videolari
Photo by Louis Reed on Unsplash

Oyun videoları da Youtube üzerinde oldukça tutuluyor. Başta Minecraft olmak üzere pek çok popüler Multiplayer oyun videosu; son 12 ay içerisinde pek çok defa trend videolara girmiş görünüyr. Ek olarak en çok izlenen Youtube videoları arasında göz ardı edilemeyecek seviyelerde olan oyun videoları; neredeyse son 10 yıldır sürekli artan izleyici kitlesine sahip olarak raporlarda yer alıyor.

Türkiye’de En Çok İzlenen İçerikler – Pandemide En Çok İzlenen Youtube Videoları

Diğer yandan Dünya genelindeki raporlar haricinde Türkiye’nin en çok izlenenlerine göz atacak olursak; yine canlı yayınlar karşımıza geliyor. Türkiye son 12 ayda yüzde 92’lik bir katılımcı oranıyla canlı yayınları çok sevdiği görünüyr. Ancak Youtube canlı yayınları artan kanallar ve “Katıl” butonu sayesinde aktif izleyici kitlesi yaratıyor. Ek olarak Youtube da bu yayın kanallarını öne çıkararak daha fazla insana ulaşılmasını sağlıyor. Bunun yanında büyük bir kesmin yılda en az 1 defa öğretici videoları izlediği belirtiliyor.

pandemide-en-cok-izlenen-youtube-videolari
Photo by CardMapr.nl on Unsplash

Son olarak Katılımcıların yüzde 80’i de izlediği videoları başkaları ile paylaşıyor. Evlere kapandığımız son 12 ay içerisinde TV üzerinden Youtube videosu izleme oranının da ciddi şekilde arttığ söyleniyr.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar