Oscar Ödülleri Bu Yıl Çok Konuşuldu

oscar-ödülleri

Paylaşmayı unutmayın.

Oscar Ödülleri Bu Yıl Çok Konuşuldu – Bilindiği üzere Netflix uzun zamandır dizi ve film sektöründe olan hem platform hem de yapımcılık rollerini üstlenen bir firmadır. Firma çok önceden DVD kiralama işi yapan bir şirket iken, şimdilerde en büyük yapımcı firmalardan biri olmuştur. Oscar sinema sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Birbirinden başarılı kişi ve yapımların yarıştığı bu ödül törenine kısa bir zaman kaldı.

Netflix adından söz ettirmeye başladığından beri Oscar ödülü için birçok kez aday film gösterdi. Geçen yıl Oscar ödül törenine  “Roma” filmi ile katılan Netflix, 3 ödül ile evine dönmüştü. Bu ödüller; En iyi Yönetmen, Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Görüntü Yönetimi daha sonra bunlara ek olarak film en iyi sinematografik ödülünü kazanan ikinci film olmuştu.

netflix-oscar-ödülleri

Netflix ve Oscar Ödülleri

Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl Netflix Oscar ödüllü filmler listesine yeni filmler koymak adına birçok dalda aday gösterdi. Özellikle The Irishman filmi tam 10 farklı dalda aday gösterilerek oldukça ilgi topladı. Bu zamana kadar sadece Hollywood’un filmlerinin ön planda olduğu Oscar Ödülleri yani Akademi Ödülleri’nde artık Netflix yapımları da gösterime çıkmaya başladı. The Irishman’den ayrı olarak Marriage Story yapımı da 6 farklı dalda aday gösterilerek izleyicilerin ilgisini topladı. Ayrıca Netflix toplamda 24 Oscar Adaylığıyla Hollywood’un adını gölgede bıraktı.

Netflix Oscar ödüllü filmler arasına giren bu iki yapım ile birlikte artık Netflix çok daha başarılı işlere imza atacak gibi duruyor.

oscar-ödülleri
@indigo

Genel olarak söyleyebiliriz ki Netflix her ne kadar işin platform kısmında ön plana çıksa da çıkardıkları yapımlar ile de ödülleri hak edecek değere sahip olmaktadır. Film ve dizi sektöründe başarılı işlere imza atarak neredeyse en fazla adaylığa sahip olma unvanına kavuşabilecek konuma kadar gelmiştir.

Netflix Oscar ödüllü filmler olarak gelecek sene de Netflix yapımlarından birçok filmi daha adaylıkta görecek gibiyiz. Özgün senaryo, kurgu ve profesyonel oyunculuklarla birlikte Netflix imzasıyla çıkan film ve diziler dünya çapında gösterime girerek izleyicilerle buluşmaktadır. Oscar Ödülleri’nde ise Hollywood’dan çok Netflix yapımlarını görmeye alışmak üzereyiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar