Optik ve Görüş Teknolojileri Sınır Tanımıyor

optik-ve-görüs

Paylaşmayı unutmayın.

Optik ve Görüş Teknolojileri Sınır Tanımıyor – Teknoloji geliştikçe optik ve görüş teknolojileri de farklılaşıyor ve farklı dallarda optik ve görüş teknolojilerinin kullanım alanı da genişliyor. Optik ve görüş teknolojileri sanayiden, savunma sektörüne kadar birçok alanda kullanılmakta…  Optik tasarımı ihtiyaçlarınıza göre ayarlamak için yüksek performanslı bileşenlerle (lens, filtreler, aydınlatma ve sensörler), üst düzey markalarla ve en son teknolojilerle çalışılıyor.

Görüntü İşleme

Şirketler 2019 yılına gelindiğinde açık kaynaklı yazılımlarla (OpenCV C ++, EmguCV C #, Point Cloud Library, CUDA, DLib) geliştiriyor. Akıllı sınıflandırma yazılımı için Bow modelli SVM / CNN tarafından yapılan inceleme ve sınıflandırma için yeni tekniklerle çalışıyor. Kendi kendine öğrenen sinir ağı teknolojisi ve derin öğrenme ile makine öğrenmesi sağlanıyor.

3B Vizyon 

Şu anda, 2B denetiminin kalite kontrolünü 3B vizyona genişletmek için artan bir ihtiyaç var, pazar ihtiyaçlarının bu evrimin farkında olan şirketler 3B vizyon teknolojilerine dayalı yeni ürünlerin geliştirilmesine bahsediyor.

optik ve gör
optik ve gör

Hiperspektral Vizyon 

Hiperspektral yapay vizyon, spektrumunuzu görünürün kızılötesi ve ultraviyole ile kontrol etmesini önler ve insan gözüyle tespit edilemeyen özellikleri çıkarmamıza izin verir, bu sistemlerin her tür ürünün kalite kontrolündeki potansiyelini büyük ölçüde arttırır.

Gömülü Sistemler

Ürünlerin gelişimini sürekli olarak araştırmak için, sistemlerin yeni gömülü donanımın bize sunduğu yeni olasılıklara uyarlanması için çalışılıyor.

IO Kalite Muayene

Üretim hatlarındaki parçalarda (plastik, cam, metal, …) kusurların yüksek doğruluk, doğruluk, hız ve sağlamlık ile tespiti için makine görme sistemi

optik ve görüs
optik ve görüs

IO Görüntü Teknolojisi

Uzaydaki herhangi bir nesnenin konumunu ve yönünü yüksek hassasiyetle belirlemeye izin veren 3D Vision Kılavuzlu Robotik için görüntü işleme uygulaması

IO 3D Görüntü Sistemleri

Yeni 3D kamera teknolojilerinden yararlanan uygulamaların araştırılması ve geliştirilmesi (stereovision, yapısal ışık, lazer üçgenleme ve uçuş süresi)

IO Polariskop

Kalite kontrol için şeffaf malzemelerdeki (cam ve plastik) artık gerilmelerin ölçümü için yapay görmeye dayalı Polariscope ile kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. 

IO Stereoskopik 3D Görüntü Sistemi

Bu 3B nesne verilerini robot üretim hattına transfer etmek için koordinat ve oryantasyon kazanımı için stereo vizyon sisteminin geliştirilmesi ve entegrasyonudur. Hemen hemen birçok üretim sektöründe kullanılmaktadır. 

IO Makine Öğrenmesi

Makine Öğrenimi, Derin Öğrenme ve Yapay Sinir Ağları algoritmalarında R + D ve akıllı yapay görüntü sistemleri için görüntü işleme alanındaki uygulamalarıdır. 

IO Hiperspektral çözümler

Meyvelerde kalite ve olgunluk sınıflaması için çok gözlü bir görüş sisteminin geliştirilmesi ve entegrasyonu (hem görünür hem de yakın kızılötesi spektral verilerin eşleştirilmesi) anlamına gelen bu optik ve görüş teknolojisi, tarımda oldukça kullanılmakta ve geliştirilmektedir. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar