Oldu Bu Sefer! – Atiye (Dizi)

atiye

Paylaşmayı unutmayın.

Oldu Bu Sefer! – Atiye (Dizi) – Atiye dizisi ilk olarak, başta 27 Aralık 2019’da Netflix’te birinci bölümünün yayınlandığını söyleyebiliriz. Bilim kurgu, fantastik türlerinde oldukça başarılı olduğu düşünülen bir senaryoya sahiptir. Dizinin senaryosu Fatih Ünal, Nuran Evren Şit ve Jason George tarafından yazılmıştır. Genel olarak Netflix’te yayınlanan en başarılı Türk dizilerinden bir tanesi olduğunu belirtebiliriz. Zaten pek fazla Netflix’e özel dizimiz olmadığı için, bu unvan normal karşılanmalıdır. Sahnelerin düzenlenmesi, müzikler ve oyuncular oldukça başarılı bir şekilde seçilmiş. Dizideki oyunculardan bahsedecek olursak Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Cezmi Başkan, Melisa Şenolsun ve Tim Seyfi gibi oyuncular yer almıştır. Ayrıca en beğenilen oyunculuk çok bastırarak oynamasına rağmen Tim Seyfi, mükemmel bir oyunculuk sergilemiştir.

Dizinin hikâyesi ilk sezonda biraz anlaşılabilir gibi dursa da halen tam olarak ne olduğu konusunda izleyicilerin pek bir fikri olmamaktadır. Bu yüzden de Atiye dizi anlamında başarılı bir hikâye işleyişine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Dizinin başkarakteri olan Atiye kendisinin kim olduğunu ve çıktığı yolculuğun sonucunun ne olacağını bulmaya çalışıyor. Bizler de bu yolda başına gelenleri izliyoruz. Aslında dizinin konusu bir yerde Dark’a benziyor gibi bir çok yorum gelse de tamamen farklı bir konuyu işlediklerini söylemek ve anlamak mümkündür. Geçmiş ve gelecek konusunda Atiye halen tam olarak izleyiciyi aydınlatmış değil.

Atiye ve Göbekli Tepe

atiye-gobekli-tepe

Atiye dizi incelemesi olarak değineceğimiz bir diğer nokta ise dizinin hikâyesinin Göbeklitepe’de geçmesidir. Şengül Boybaş’ın “Dünyanın Uyanışı” adlı eserinde uyarlanan dizi Göbeklitepe’nin gizemlerini işlemektedir. UNESCO Dünya Miras listesinde bulunan Göbeklitepe belki de bu dizi sonrasında büyük bir fon alarak daha iyi bir arkeolojik araştırmaya kavuşabilir. Kısmi olarak farkındalık uyandırabilecek sahneler çokça kullanılmıştır. Tarih için mükemmel bir öneme sahip olan Göbeklitepe dizi içerisinde oldukça güzel sahnelerle gösterilmiş. Böylelikle insanları biraz daha genel kültüre yönelterek merak uyandırma konusunda başarılı bir yol izlemektedir.

İlk sezonu 8 bölümden oluşan Atiye dizisine birçok kişi ön yargılı bir şekilde yaklaşsa da gerçekten izlenebilirliği olan güzel bir iş olduğunu söyleyebiliriz. Yazılan birçok Atiye incelemesi de dizinin Netflix’te bulunan en iyi Türk dizisi olduğunu belirtmektedir. Bizler de bilim kurgu anlamında en iyi Türk dizisi olduğunu gönül rahatlığı ile dile getirebiliriz. Kullanılan efektler, müzikler, sahne geçişleri ve hikâye ile birlikte Atiye dizisi Türklerin ilk fantastik yapımı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yayınlandığı platform gereğince çokca düşündüğümüz “elalem ne der?” düşüncesinden yola çıkarak, sadece türk izleyicilerin değil, dünya genelinde orijinal oldukları düşünülen yorumları bir video ile sizlere aktarmak istedik. İyi seyirler…

Netflix’te Atiye

atiye-netflix
atiye-netflix

İstanbul’da bir ressam, çıktığı kişisel yolculukta Anadolu’daki arkeolojik bir alana dair evrensel sırları ve bu alanın kendi geçmişiyle ilişkisini ortaya çıkarır.

Başroldekiler: Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger.

Imdb puanı ise; 7.8

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar