Nike’tan Black Mamba Vedası

black-mamba

Paylaşmayı unutmayın.

Nike’tan Black Mamba VedasıKobe Bean Bryant 23 Ağustos 1978 Philadelphia, Pensilvanya ‘da doğmuştur. 26 Ocak 2020’ de Calabasas, Kaliforniya’ da trajik bir kaza sonucu kızı ile birlikte hayatını kaybetmiştir. Lakabı Black Mamba olan basketbolcu NBA takımlarından Black Lakers’ın formasını giymiştir. 1.98 boyunda bulunan Kobe Bryant şutör gard yada oyun kurucu olarak oynamaktaydı. Başarıları ve saygınlığı ile kısa sürede NBA tarihinin en önemli basketbolcularından biri olarak anılmaya başlanmıştı.

Nike’dan Black Mamba

Uzun yıllar sponsorluk ve reklam işleri ile birlikte çalışan Nike, Black Mamba’ya duygusal bir veda etti. Paylaşılan video bir çok kişinin takdirini kazandı.

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles Staples Center’da Black Mamba ve kızı için bir anma töreni düzenlendi. Bryant’ın eşi Vanessa Bryant, Michael Jordan, Shaquille O’Neal, Jimmy Kimmel, Manager Rob Pelinka ve bir çok isimin katıldığı törende Nike, Bryant için hazırladığı “Mamba Forever” filmini yayınladı.

https://www.youtube.com/watch?v=v_VU5wwv2lM

Bir basketbolcudan fazlası olan Bryant, bir baba, bir ikon, toplumun parçası, bir arkadaş ve hatta bir yaşayan efsaneydi. Bu kısa videoda, “Kobe!” tezahüratlarının ardında ekranda beliren “Mamba Forever” yazısıyla bitiyor.

Kobe Bryant Kimdir?

Bryant 6 yaşındayken, babasının İtalya’daki bir takımda oynamaya başlamasıyla İtalya’da yaşamaya başladı. İyi şekilde İtalyanca ve İspanyolca konuşmayı öğrenmişti. Daha 3 yaşındayken basketbol oynamaya başlamıştır.

Kobe Bryant liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmemiş direkt olarak Lakers takımına girmiş ve tüm kariyerini başka bir takıma gitmeden bu takımda sürdürmüştür. Lise yıllarında Wilt Chamberlain’in 4 yıllık toplam sayı rekorunu kırmıştır. Daha 24 yaşındayken 3 NBA şampiyonluğu bulunmaktadır. Efsaneleşmeye erken yaşlarda başlamıştır. Bryant 34 yaşındayken NBA tarihinde 30.000 sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncu olmuştu. Kobe Bryant 2002, 2007, 2009, 2011 yılları NBA All Star organizasyonunda dört defa en değerli oyuncu seçildi. Memphis Grizzlies takımına attığı 44 sayı ile Los Angeles Lakers takımının tarihinde en fazla sayı atan oyuncusu oldu. NBA All Star organizasyonunda 1998-2013 yılları arasında üst üste 15 kez seçilen Kobe Bryant bu alanda rekor kırmıştır. 12 Nisan 2013 tarihinde Golden State Warriors’la oynanan maçta aşil tendonunun yırtılması sonucu uzun bir sakatlık süreci geçirmiştir. 8 Aralık 2013’te sakatlığı sonrası ilk NBA maçına çıkıp 13 Nisan 2016’da son maçına çıkarak emekli olmuştur.

Kasım 1999’da albüm çalışmaları için gittiği yerde 17 yaşındaki Vanessa Laine ile tanışmıştır. 18 Nisan 2001’de Kaliforniya’da evlenmişlerdir. 19 Ocak 2003’te Natalia Diamonte adında bir kız çocukları olmuştur. 1 Mayıs 2006’da ikinci kız çocukları Gianna Maria-Onore dünyaya gelmiştir.

26 Ocak 2020 tarihinde Kaliforniya’da bindiği helikopterin Calabasas şehri yakınlarında yaptığı kaza sonucunda Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna Maria Onore hayatını kaybetti. Ölümü tüm dünyada ve basketbol dünyasında büyük yankı uyandırmıştır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar