Nike’ın Yeni Mesajı: Tabuları Yık, Sahanın Dışına Çık!

Paylaşmayı unutmayın.

Nike, bu kez dünyanın en büyük spor markalarından biri olarak gücünü eşitlik mesajı vermek için kullanıyor.

Marka, bu reklamda insanları; saha içinde benimsedikleri adalet ve saygıyı,  bireysel hayatlarına taşımaları için teşvik ediyor. Nike, ırk ve sosyal eşitliği benimseyen kampanyası için yıldızlarla süslü ‘Eşitlik’ temalı reklam filmiyle karşımıza çıkıyor.

Reklam, müzik videolarıyla tanınan Melinda Matsoukas tarafından yönetilip 2017 Grammy Ödül Töreni boyunca gösterildi. Reklam filminde LeBron James, Serena Williams ve Kevin Durant gibi ünlü isimler görülmekteler ve bu isimler reklamın seslendirme sürecinde de yer almaktalar.

Soundtrack parçası, aynı zamanda kendisini reklam filminde de görebildiğimiz Alicia Keys’in ‘A Change is Gonna Come’ isimli şarkısıdır.

Nike’ın herkesi son derece etkileyecek olan reklam filmini hemen bu satırın altında bulabilirsiniz.

Peki, bu reklam kampanyasının mesajı nedir?…

Bu reklamdaki girişim, insanların topluma fayda sağlamak için harekete geçmelerini Nike’ın sesi ve sporun gücüyle teşvik etmektir. Nike yakın zamanda ortaklığını duyurduğu dünya çaplı organizasyonlarla – PeacePlayers International ve Mentor – kendini bu çalışmalara adadığını gösteriyor. Bu iki organizasyon da gençlere akıl hocalığı yapan ve onları topluma kazandırmayı amaçlayan kuruluşlardır.

Aynı zamanda Nike, PeacePlayers ve Mentor gibi eşitliği amaçlayan organizasyonlara 2017 yılı içerisinde 5 milyon dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Kampanya, Nike’ın sosyal medya hesaplarında desteklenecek, insanların kendi kanallarında kullanabilecekleri avatar ve filtrelerle teşvikte bulunmasını sağlayacak. Ayrıca Kanada ile Amerika’nın birçok şehrinde kampanyanın billboard ve posterleri yer alacak.

Bunların yanısıra, Amerika’da ‘Black History Month’ olarak bilinen Şubat ayına özel ve temasının ‘Eşitlik’ olduğu bir koleksiyon çıkaracak. Bu ay, Afrika kökenli Amerikalıların tarihlerini ve katkılarını yüceltmek için 1926 yılından itibaren kutlanmaktadır.

Amerika’da yayınlanan bu takdire şayan video ve çalışmaların yanında,  Nike Women Türkiye; ‘Bizi Böyle Bilin’ isimli, kadın haklarıyla bağlantılı bir reklam filmiyle karşımıza çıkıyor.

Nike, kadınların kültürümüzde kalıplaşmış kimliklerinin yanında, içlerinde yatan sporcuyu dışarı çıkarabileceklerini kanıtlayan reklamıyla birçok kadının gönlünü fethetmiş durumda. Reklam filminin amaçları arasında kadınlar hakkındaki önyargıları gidermek ve birçok klişeyi yıkmak var.

Nike’ın bu reklam filminde Işıl Alben, İpek Soylu, Esra Gökçek gibi profesyonel sporcuların yanında Dans Fabrikası dansçıları da yer alıyor. Bu reklam filminin soundtrackı Beyonce’nin ünlü parçası Run The World (Girls) isimli şarkısı olmakla beraber filmin seslendirmesini Ezgi Mola yapıyor.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar