Netflix Sosyal Ağ Kuruyor – Kullanıcılarına Özel

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Sosyal Ağ Kuruyor – Kullanıcılarına Özel – Netflix kullanıcılarının daha fazla platformda zaman geçirmesi için yeni bir hizmet üzerinde çalışıyor. Netflix özellikle pandemi’nin zirve noktalarda olduğu 2020 yılı içinde piyasadaki değerini neredeyse %100 oranında arttırmıştı. Hatta tarihte ilk kez Netflix ‘in piyasa değeri Disney’i geçmişti. Fakat şirketi bu da tatmin etmemişti. Çünkü kullanıcı sayısı ve piyasa değeri artmış olsa da hisse senetlerinde o kadar başarıyı yakalayamamıştı.

2020 yılını çoğu analiste göre başarıyla kapatan Netflix yeni hizmetleri kullanıcılarına sunmayı planlıyor. Netflix N-Plus da onlardan biri.

Netflix Sosyal Ağ Kuruyor – Kullanıcılarına Özel

Netfix N-Plus Yepyeni Bir Sosyal Ağ

Netflix kullanıcı dostu diyebileceğimiz bir platform. Ve tüm şirketler gibi daha fazla kullanıcıya ulaşmak ve tabi onların platformda daha fazla zaman harcamalarına olanak sağlamak için çalışıyor. Netflix’in üzerinde çalıştığı hizmet de tam olarak buna yönelik.

netflix-sosyal-ag-kuruyor-kullanicilarina-ozel

N-Plus özellikle dizi ve filmlere hayranlık boyutuyla bağlı olan kullanıcılarını daha çok ilgilendiriyor diyebiliriz. Tabi diğer bağlı olmayan kullanıcılarını da bu şekilde bağlaması hedefleniyor. Kaynaklara göre N-Plus ile Netflix kendi ürettiği orijinal içerikler hakkında kullanıcılarına daha fazla zaman geçirebilecekleri içerik, bilgi ve detay vermeyi hedefliyor. Örneğin siz Lupin dizisine hayransınız N-Plus ile dizinin kamera arkası görüntülerine ulaşabilecek, dizi de çalan müziklere ulaşabilecek, bu diziyle alakalı Podcastler oluşturabilecek ya da oluşturulmuş olanları dinleyebileceksiniz. Ve sonrasında bu Podcast ve müziklerden çalma listeleri oluşturup diğer kullanıcılarla paylaşabileceksiniz. Aynı zamanda kullanıcılar beğendikleri dizi ve filmlerden de listeler oluşturup diğer kullanıcılarla paylaşabilecekler. Kulağa çok hoş geliyor değil mi? Hatta tanıdık. Netflix , Spotify benzeri bir hizmeti kendi bünyesinde ve kullanıcılarına özel bir hizmet haline getirmeyi planlıyor. Aslında özünde Netflix N-Plus kullanıcılara daha öznel bir alan, tecrübe yaratmayı planlıyor diyebiliriz.

Hatta N-Plus hizmetinin yan özelliği olarak şu da karşımıza çıkabilir;

Platformda yer alması planlanan, prodüksiyon aşamasında olan içeriklerin platforma sunulması için yeterince izlenebilir olup olmadıklarının ölçümü kullanıcıların katılımıyla N-Plus üzerinden gerçekleşebilir. Netflix bir nevi anket mantığıyla kullanıcı geri dönüşlerine göre hareket edebilir.

N-Plus Piyasaya Ne Zaman Sunulacak?

netflix-sosyal-ag-kuruyor-kullanicilarina-ozel
@aroged

Netflix geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına bir anket göndererek N-Plus hizmetinden bahsetti.Bu anketin gönderilmesiyle birlikte çoğu internet sitesi ,haber platformları Netflix N-Plus hakkında içerikler yayımladılar. Fakat henüz  anketin sonuçlarına dair veriler açıklanmadı. Netflix sözcüsü tarafından yapılan tek açıklama şu şekilde;

Netflix platformunun, vakit zaman kullanıcılardan görüş alarakhareket ettiğini söyleyen sözcü, N-Plus için de bu usulün tercih edildiğini belirtiyor. Fakat bunun vakit zaman planlamalarda değişiklik yapılmasına da yol açabileceğinin altını çizen Netflix sözcüsüne nazaran kullanıcılara sunulan anket olumsuz olursa, N-Plus projesinin  rafa kalkabileceğini dile getirdi.

Daha önce de dile getirdiğimiz gibi henüz hizmetin piyasaya sunulup sunulmayacağı belirsiz. Netflix özellikle kullanıcı sayısının bu denli artmasıyla birlikte sunduğu içeriklerin kullanıcı özeli olmasını istiyor. Netflix’in öneriler sistemi politikasına baktığımızda şu düşünce ön plana çıkmakta. Kullanıcılara en az çabayla izleyebilecekleri içerikleri izlemeleri için öneriler sunan bir sistem . Bu öneriler sitemi de şu kriterlere göre oluşturuluyor;

  • Netflix hizmetlerine  olan etkileşimleriniz (örneğin kullanıcıların  izleme geçmişlerine ve diğer içeriklere nasıl puan verdiklerine göre),
  • Netflix hizmetlerinde benzer zevklere ve tercihlere sahip diğer üyeler ve türler, kategoriler, oyuncular, yayınlanma yılı vb. gibi içerikler hakkında bilgilere göre.

Ve tabi ki kullanıcı bazlı prime time (en fazla zaman geçirilen zaman/altın zaman)’a göre oluşturuluyor. Aşağıdaki maddeler dikkate alınarak;

  • Netflix izlediğiniz günün saati,
  • Netflix’i izlediğiniz cihazlar v ne kadar süreyle izlediğiniz.

Netflix aslında bunları yıllardır yapmaktaydı. Fakat N-Plus özelliğiyle kullanıcıların hem daha fazla platformda zaman geçirmesini sağlamak istiyor. Hem de kullanıcı bazlı veri akışını arttırmak istiyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar