Netflix Minnoşlar Filmi Neden Ceza Aldı?

netflix-minnoslar-filmi-neden-ceza-aldi?

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Minnoşlar Filmi Neden Ceza Aldı? – Son dönemde oldukça popüler olan ve İnternet film anlayışı ile aylık belli ücret karşılığında müşterilerine bünyesindeki dizleri imkânı sunan Netflix, ilk kez Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yayın cezası aldı. 9 Eylül’de yayınlanması planlanan fakat 18 ağustosta yayınlanan afişi ile yayın yasağı alan film Minnoşlar(Cuties) beklenmedik şekilde tepki topladı. Afişte yer alan çocukların yaşamına göre uygunsuz içerikler ve +18 uyarı ile sadece yetişkinlere hitap etmesi nedeni ile RTÜK’ den yayın cezası aldı.

Netflix Minnoşlar Filmi Neden Ceza Aldı?

@flipboard

Maïmouna Doucouré tarafından yönetmeliği yapılan film içeriğinde izleyicileri etkileyen bir etken bulunuyordu. Küçük bir kızın twerk adlı son dönemde sosyal medyada popüler olan bir yetişkin dansını yapmaya özenmesi büyük etki yarattı.

Bunun yanında o dansı yapan kişilerin grubuna katılması amacıyla aile gelenek ve göreneklerine karşı hareket etmesi ile küçük yaştaki çocukların yaşam tarzına uygun olmayan ve aynı zamanda küçük çocukları yetişkin hayatına özendirmesi izleyenleri şaşkına uğrattı. Bunun +18 uyarısı ile sadece yetişkinlere hitap ettirilmesi dolayısıyla Cuties filmi RTÜK tarafından da pedofilik bir yaklaşım olarak değerlendirilmiştir.

Sosyal Medyada Tepki Topladı

netflix-minnoslar-filmi-neden-ceza-aldi?
@forbes.com

18 ağustosta Türkiye’ de Netflix afişinin yayınlanmasının ardından birçok insan tarafından tepki topladı. İlk kez RTÜK seç-izle platformu olan Netflix’ e Minnoşlar(Cuties) filminin yayından kaldırılması gerektiği bildirdi. RTÜK yapılan gerekli değerlendirmeler sonunda ‘yayın hizmetleri çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez’ hükmüne aykırı olduğunu belirledi. Minnoşlar(Cuties) filminin Netflix üzerinden yayından kaldırılması gerektiği kararını aldı.

netflix-minnoslar-filmi-neden-ceza-aldi?
@justviralnews

 Dünyanın farklı yerlerinde yayınlanan ve Sundance Film Festivali’nde ödül alan bu film Fransa’da farklı bir afiş ile yayına girmiştir. Fakat  Fransa’da sosyal medya üzerinden tepki toplayan film için özür mesajı yayınlanmıştı. Hem Türkiye hem de dünyada oldukça tepki toplayan bu film twitter üzerinden #NetflixPedofilia hashtagi ile birçok kişiden tepki topladı. Film, +18 ibaresinin konulması ve küçük bir çocuğun hayatı için yetişkin bir insanın hayatına özendirmek ve bunu ön plana çıkarmayı amaçlaması nedeniyle büyük tepki aldı. Şu an ise Netflix’te normal bir şekilde bulunmaya devam ediyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar