Nefesten Hastalık Teşhis Eden İcat: Na-Nose

Na-Nose

Paylaşmayı unutmayın.

8 çeşit kanser türü dahil olmak üzere toplam 17 hastalığın sadece nefesinizden teşhis edilebilmesi artık sadece hayal değil. Yoksa siz hala Na-Nose diye bir cihaz duymadınız mı?

American Chemical Society sitesinin raporuna göre ABD, Çin, Fransa, İsrail ve Letonya’dan uzmanlar, Profesör Hossam Haick öncülüğünde 17 farklı hastalığı şuan için %86 başarı oranıyla doğru tespit edebilecek bir cihaz geliştirdi.

Yapay zeka ile tasarlanan tıbbi bir cihaz: Na-Nose

Yapay zeka kullanılarak tasarlanan cihaz tıp dünyası için erken teşhis anlamında büyük bir adım. Yapılan testler sonucu birçok hastalıkta Na-Nose, sadece sağlık ve hastalık durumlarını tespit etmekle kalmamış aynı zamanda hastalıkların hangi evrede olduğunu da tespit etmiştir.

Daha önceden teşhisi konmuş hastalıklara sahip 1404 kişi ile yapılmış testler sonucunda; bir hastalığın olmasının diğer hastalıkların teşhisini engellemediği fark edilmiş. Teşhis edilebilen hastalıklardan bazıları; akciğer kanseri, yumurtalık kanseri, mide kanseri ve prostat kanseri gibi 8 kanser türü haricinde; parkinson, yüksek tansiyon, kronik böbrek rahatsızlığı ve gebelik zehirlenmesi gibi hastalıklardır.

Ayrıca çok yakında Na-Nose cihazını, akıllı telefonlara takılabilen bir cihaz haline getirebilmek için çalışmaların halen devam ettiği belirtilmiştir. Öyle görünüyor ki çok yakında birçok hastalık çok kolay bir ve erken şekilde teşhis edip, çok daha tedavi edilebilecek.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar