Nedir Bu WIFI Pazarlama?

Paylaşmayı unutmayın.

Hepimiz her gün WIFI ağlarına bağlanıp internette geziniyor, kafe ve restoranlara gittiğimizde WIFI bağlantısı arıyor, WIFI’yı olamayan yerleri genelde tercih etmiyoruz. WIFI bağlantılarını hepimiz her gün kullanıyoruz, peki WIFI pazarlama hakkında neler biliyoruz? Gelin dijital çağın önemli pazarlama stratejilerinden biri olan WIFI pazarlamasını hep beraber inceleyelim!

Wifi Pazarlama Nedir?

WiFi pazarlama, temel olarak perakendecilerin alışveriş yapanlara kablosuz internet erişimi sağlaması ve ardından mesajları ve promosyonları iletmek için bir kanal olarak kullanmasına denir. Bazı işletmeler halka açık ücretsiz WIFI servisi sunarken bazıları WIFI ağına bağlanmak için giriş yapmanızı ister. Her iki türlü de WIFI pazarlaması yapılabilir. 

Temel olarak belirli bir alanda bulunduğunuz sürece işletmenin WIFI ağından faydalanabilirsiniz. Bazı yerler size tam internet erişimi verirken bazıları sadece belirli sitelere erişmenize izin verebilir. Bu sayede sizi istedikleri sayfalara yönlendirip kendi ürünlerini ve promosyonlarını size tanıtabilirler.

Bazı durumlarda reklam siz daha WIFI ağına bağlanmadan karşınıza çıkabilir. Bu durumda ağa bağlanmak için sizden e-posta adresi istenir veya kaydolmanız için bir form gönderilir. Böylece işletme müşteri profilinizi eklemek veya oluşturmak için sizinle ilgili her tür bilgiye sahip olmuş olur. Sonrasında size tanıtım mesajları gönderebilir veya sosyal medya aracılığıyla size ulaşabilir. 

Neden WIFI Pazarlamasını Kullanmalısınız? 

Gelişmiş alışveriş deneyimi sunar.

Devicescape anketine göre, ücretsiz WiFi sağlayan işletmelerin neredeyse % 62’si, müşterilerinin daha uzun süre kaldığını bildirdi. Bu, müşterilerin mağaza içi deneyimlerini daha çok yaşadıklarını ve bu nedenle markanızla daha fazla zaman geçirmeye istekli olduklarını gösterir. Ayrıca müşteriler kendi internetlerinden daha hızlı bir internet ağına bağlanabildiklerinden ve kendi hücresel verilerinden tasarruf edecekleri için markanıza daha çok ilgi gösterirler. 

Bir ürünü veya kampanyayı tanıtmaya yardımcı olur.

Aslında markaların yeni ürünlerini ve kampanyalarını tanıtmak için WiFi pazarlamasını kullanmalarının birkaç yolu vardır. Örneğin birçok mağaza müşterilerinin en çok hangi bölümde vakit harcadıklarını öğrenmek için WIFI pazarlaması kullanırlar. Böylece kişiye özel teklifler vererek daha kişiselleştirilmiş bir marka deneyimi sunarlar. Ayrıca işletmeler WIFI ağlarıyla yaya trafiğini kontrol ederek mağaza yerleşimini ayarlayabilir, en çok gezilen yerleri tespit ederek bu alanlara yoğunlaşabilirler.

Müşterileri anlamaya yardımcı olur. 

WIFI pazarlamasının en büyük avantajı müşterileriniz hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlamasıdır. İster e-posta adresi toplayın isterseniz de sosyal medya hesaplarını, topladığınız her bir veri sizin için potansiyel müşteri listesi haline gelir. Böylece daha iyi hedeflenmiş reklamlar ve promosyonlar için yararlanabileceğiniz müşteri profilleri elde edersiniz. Buna ek olarak ekstra bir efor sarf etmenize gerek kalmaz: listeniz her yeni oturumda güncellenerek size daha gelişmiş profiller sunar. 

WIFI Pazarlaması Nasıl Yapılır?

Kendi WIFI ağınızı kurup bunu müşterilerinizle paylaşarak WIFI pazarlaması yapamazsınız. Bunun için bazı araçları kullanmak ve bu araçları sizin amaçlarınıza uyarlayabilen şirketlerle ortaklık yapmanız gerekir. Böylece WIFI ağınızla veri toplayıp bu verileri müşteri profillerine kaydedebilen bir sisteme sahip olmuş olursunuz. 

Cloud4Wi, Surefi, Yelp, Spectrio gibi markalar size bu araçları kullanmanızı sağlayan servisler sunarlar. Bu servisler size müşteri profilleri oluşturmanıza yardımcı olduğu gibi “Bluetooth Beacon” gibi daha gelişmiş teknolojiler kullanmanızı da sağlayarak markanızı bir üst seviyeye çıkartmanıza yardımcı olurlar.

Eğer siz de geleneksel pazarlama stratejilerinden sıkıldıysanız ve daha gelişmiş modeller arıyorsanız WIFI pazarlamasına bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Her gün herkesin kullandığı WIFI ağları markanız için potansiyel bir pazarlama kanalı olabilir. WIFI pazarlamasını düzgün bir şekilde kullanabilirseniz sadece markanızı tanıtmakla kalmaz, müşteri profilleri oluşturarak daha kişisel marka deneyimi sunabilirsiniz. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar