“Neden Sizinle Çalışalım?” Sorusuna En İyi Cevap Veren Şirketler

Paylaşmayı unutmayın.

“Neden Sizinle Çalışalım?” Sorusuna En İyi Cevap Veren Şirketler – İş hayatı çoğu zaman yorucu ve streslidir. Birçok iş uzaktan bakıldığında kolay ve alt edilebilir görünür. Bazı zamanlar “Onca yıl bunun için mi çalıştım?” dediğimiz anlar vardır. İş yetiştirme telaşı, sendromlu günlerin ardından her insan gibi deşarj olmayı isteriz. Yükümüzü hafifletecek, motivasyonumuzu yükseltecek koşulların sağlandığı birkaç şirketler bakalım.

En İyi Şirketler

Anadolu Efes

Anadolu Efes ailesi 1969 yılında İstanbul ve İzmir’de iki fabrika ile çıktıkları yolculukta, bugün Türkiye’deki 3 bira fabrikası, 2 malt fabrikası ve 1 şerbetçiotu işleme tesisi ile sektörün lideri olarak devam ediyor.

şirketler
@birasever

Türkiye ile sınırlı kalmayıp Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Ukrayna ve Moldova’da da operasyonları bulunan, Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 80’den fazla ülkesinde ürünleri tüketilen, uluslararası bir şirket olarak 2012 yılında SABMiller ile stratejik ortaklık kuran bu şirket dış piyasalarda da gücünü artırdı. Anadolu Efes, günümüzde satış hacmi bakımından Avrupa’nın en büyük 6’ncı ve dünyanın 14’üncü bira şirketi konumunda. 

Ofis Hayatı “Bira”rada!

Çalışanlarını yarınlara hazırlamak amacı ile her aşamada ve her düzeyde, eğitime önem vererek, insana yatırım yapıyor. ‘Efes We’ platformunda sosyal etkinlikleri takip eden çalışanlar istediklerine katılabiliyor. Şirket içinde “Sendromsuz Pazartesi” adı altında ufak sürprizler, Happy hour’lar ve yeni ürün lansmanları yapılıyor.

Google

Teknolojiyle, internetle bu kadar iç içe olmuşken Google şirketini de göz ardı edemeyiz. Google, bildiğimiz gibi internet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. Her alanda en iyi şirketler arasında yer almaktadır. İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirir, ek olarak bunlara ev sahipliği yapar. Adaylar içerisinde Mülakatlar dışında, adaylara yöneltilen farklı sorularla aralarındaki en zekileri belirlemeye çalışıyor.

@burshayat

Çalışanlarına Düşkün

Google belki de çalışanlarını en çok şımartan şirket. Çalışanlarının saçlarını kesiyor, kilolarını düzenli kontrol ediyor ve gün içinde çalışanlarının muhakkak şekerleme yapmalarını istiyor. Çalışanları hobilerini gerçekleştirebilsin diye kaya tırmanma duvarları, plaj voleybol sahaları, buz pateni pistleri, koşu parkurları, bowling salonları, basketbol sahaları, futbol sahaları, ping pong masaları bile kurdu.

@digitalgoogle

Bazı çalışanlar, Google’ın çok fazla denetleyici olmasından da memnun değil. Çünkü iş gizliliği konusuna fazlasıyla dikkat eden bir şirketle karşı karşıyayız. Google çalışanlarının eş veya arkadaşlarına yaptığı işlerden bahsetmelerini yasaklamakla birlikte, yapacakları iş görüşmelerinde de bahsetmeyi katiyen yasaklıyor.

JTI

Japan Tobacco International leading, önde gelen uluslararası tütün ürünleri üreticisi Japan Tobacco’nun uluslararası tütün bölümüdür. Merkezi İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan şirket, 120 ülkede markalarını satıyor. Dünya genelinde, 130’dan fazla ülkede, 100 farklı milletten, 45.000 mutlu çalışanı olan ve çeşitliliğinden ilham alan bir şirkettir. Gücümüzü en değerli varlığımız olan ve şirket değerlerimizi yaşatan çalışanlarımızdan alıyoruz. 

@pinterest

Çalışanlarına sunduğu fırsatlar sayesinde sektöründe bir ilke imza atarak “Investors in People” ünvanını aldı.  Eklemek gerekir ki yıllardır, hem global anlamda hem de Türkiye’de, bağımsız araştırma kuruluşları tarafından verilen “Top Employer” ödülünü alıyor.

İnsan Kaynakları ile Her gün Daha İyiye…

JTI da bir işi ileriye taşımak için en temel ihtiyacımızın öncelikle mutlu çalışanlar yaratmak olduğunun daima farkında. JTI’da çalışanların hayatlarında fark yaratma şansı veriliyor. Böylece, kendilerine mutlu olacakları, gurur duyacakları bir kariyer yolu çizmiş oluyorlar.

@ppwkorea

 “Uluslararası ölçekte çalışan bir şirket olarak, çalışanlarının gelişimine destek olmak adına, onlara dünyanın farklı yerlerinde çeşitli kariyer olanakları sunuyoruz. Bugün, birçok çalışma arkadaşımız, genel merkezimizin bulunduğu Cenevre ve diğer JTI konumlarında üst düzey yönetici pozisyonlarında görev alıyor.  Global JTI’ın “yetenek havuzu” olarak anılmak şirkete büyük mutluluk veriyor.”  

adgager-en-iyi-şirketler

BONUS: Adgager

adgager-en-iyi-şirketler

Adgager, küçüklü – büyüklü her türden fikri, hedef kitlesine istenilen zaman diliminde ulaştırarak ölçen ve elde ettiği analizlerle birlikte, fikrin hayata verimli bir şekilde geçirilmesini sağlayan bir servistir. Geleneksel yöntemlerle pazarlama araştırması gerçekleştirildiğinde ortaya çıkan ölçümlerin başarı oranının düşmesi ve bu konuda arayışa giren markaların ihtiyaçları doğrultusunda gelişmeye başlayan Adgager, pazarlama araştırmasının geleceğidir. Adgager platformunun diğer platformlardan farkı sizin fikirlerinizi önemsediğini söylemekle kalmayıp, bunu kanıtlar. Biraz klişe görünse de patron sizsinizdir. Sizin fikirleriniz ile atacağımız adımları belirleriz.

Neden Adgager’da Çalışalım?

Adgager tamamen fikirlere verilen önem üzerine kurulmuş bir kurum. Yenilikçi fikirlere açıktır, dilediğimiz fikri ortaya atıp grupça konuşabilir, üzerine tartışabiliriz. Motive olmak için ekipçe yılbaşı çekilişleri, havuz partileri, halı saha maçları gibi etkinlikler düzenliyoruz. Bir takım ruhuyla çalışarak işte ciddiyetimizi kaybetmeden arkadaşça çalışabiliyoruz.  “10-15 dakika mola” tarzında kısıtlamalar yapmıyoruz. Saatler süren yorucu çalışmaların aksine sorumluluğumuzu bilen yetişkinler olarak bize verilen görevleri zamanında yerine getirmek keyifli bir çalışma için tek gereken şey. Adgager’ da çalışan arkadaşlarımızın söylediği: “Adgager işim değil de, değer verdiğim bir dostum gibi!”

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar