Neden Marka Hikayesi Yazıp Paylaşmalısınız?

Marka bilinirliği öne çıkarılmış görsel

Paylaşmayı unutmayın.

Akılda kalması için önce sizden bahsedelim. İlk tanışma; üniversitenin ilk günü olduğunu varsayalım! Sınıfa girdiniz ve herkesin farklı bir hikayesi var. Siz önce kulak kabartırsınız, daha sonra bu hikayelere göre seçim yaparsınız. Size en yakın, en komik, ya da en saf geleni kendinizi daha yakın hissedersiniz. Ortak noktalarınız, zevkleriniz sizi bağlayacak şeylerdir. İşte bu durum markanız içinde tam olarak böyledir! Marka hikayesi yazın ve markanızın hikayesini herkesle paylaşın!

Peki, nedir bu marka hikayesi?

  • Şirketinizin neden var olduğudur.
  • Ekibinizi nelerin mutlu ettiğidir.
  • Bir ürünün nasıl oluştuğudur.
  • Şirketin arasındaki insanlara şeffaf bakış açısıdır.
  • İlişki inşa eden araçtır.

Tüm bu düşüncelerin bir algıda birleşmesiyle pozitif veya negatif tutumlardır. Bu marka hikayesini nasıl oluşturmalıyız?

Nasıl Başladığınızı Düşünün!

Şirketinizin ilk kıvılcımları nasıl atıldı? Bir gece ansızın çok kalabalık ortamda mı akınıza geldi yoksa zaten hayat sizi buraya getirmiş miydi? Size sadece bu duruma uymak kalmış mıydı? Ham, dürüst ve gerçek olaylar dahilinde abartmadan başlayın. Bu hikayenin ilham verici olduğunu düşünmüyorsanız da yazın; çünkü bu durum bir sonraki aşamada ilham verici olmayacağı anlamına gelmez. O yüzden endişeye kapılmayın. Yeni fikirlere açık olun, biraz zamana bırakın.

Hikayenizi Yazın!

Eskiden olsa eline kağıt kalemi al hemen denirdi. Şimdi alın elinize hemen tablet, telefon yada bilgisayarınızı yazmaya başlayın. İçinizden geldiği gibi kelimelerinizle oynayın, yazın, kesin yapıştırın. Dönüm noktalarınızı yazın, batışlarınızı, çıkmaz zannettiğiniz anlarınızı. En önemli olan şeyi, sadece dürüst olmayı unutmayın yeter.

Tutarlı Olun!

Her seferinde aynı hikayeyi anlatın, çelişmek size fayda sağlamaz. Buradan da yine dürüstlük bağlayıcınız oluyor. Yani tabii ki dürüstlük. Tüm bunlarla beraber tekliflerinizi sürekli yenilemeyi unutmayın. Anlatın onlara anlamadıkları yerleri sorun, bir daha sorun. Neden iyi olduğunuzu, onlar için başka yapabileceğiniz şeyler olup olmadığınızı sorun. Akıl da kalmak ve kalplere dokunmak oldukça önemli hikayede.

Her Yerde Herkesle Paylaşın!

Tekrarlamak, tanıtmak önemlidir. Eğer amacınız akılda kalıcı olmaksa; çok çok daha önemlidir. Burada önemli olan; “hikayenizle markanızın tanınması, markanızla da hikayenizin hatırlanmasıdır.” Bunun için belki çok çaba gerekecek belki çok zaman ama asla pes etmeyin! Çünkü bir gün mutlaka başarmış ve tanınmış bir markanız bir hikayeniz olacak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar