Nasıl Göründüğünü Echo Look Söylesin!

camera

Paylaşmayı unutmayın.

Son zamanlarda zorlandığımız en zor konulardan biri kuşkusuz stilimiz. Evimizden çıkmadan önce işe veya okula giderken en çok neye dikkat ederiz? Kesinlikle nasıl göründüğümüze! Hatta imkan varsa yanımızdaki birine de “nasıl olmuşum?” diye sormayı ihmal etmeyiz.

Bu konuda bir sürü mobil uygulama çıkarılsa bile kimse tam olarak teknolojiden faydalanamıyor. Tam olarak iyi görünmediğimizi düşündüğümüz zamanlarda belki de bütün gün moralimiz bozuk bir şekilde geziyoruz. Sanıyoruz ki Amazon, bu eksikliği fark edip geleceğin yaşam biçimine doğru büyük bir adım daha attı.

Peki, Nedir Bu Echo Look?

Echo Look, hayatı kolaylaştıracak, evden çıkarken yaşadığımız “oldu mu bu böyle?” sorusuna yanıt bulmaya yardımcı olacak bir kamera ve bu kameraya bağlı bir uygulama. Echo Look ile yalnızca sesinizi kullanarak günlük görüntünüzün tam boy fotoğraflarını çekebilirsiniz. Dahili led aydınlatma ve derinlik algılayan kamera, kıyafetlerinizi ön plana çıkarmak için arka planı bulanıklaştırır ve size temiz, paylaşılabilir fotoğraflar verir. Tabii bu özelliği ile de aynadan çekilen ve kendi kendinizi çektiğiniz gün gibi ortada olan selfielere de son vereceğe benziyor.

Echo Look uygulaması sayesinde canlı olarak kendinizi görebilmek için sadece Alexa‘dan kısa bir video çekmesini istemeniz yeterli. Günlük görünümünüze dayalı önerileri görüntüleyebilir ve en önemlisi stil denetimini kullanarak fotoğraflarınızın arasından en iyi görüneni bulmak için bu programdan yardım alabilirsiniz.

amazon echo

@theverge

Echo Look ile her açıdan stilinizi görebilirsiniz. Kıyafetinizin 360 derece görüntüsünü alabilmek tam uzunlukta fotoğraflar veya kısa videolar çekebilir ve bunları canlı olarak uygulamasından görebilirsiniz.  Sadece bunlarla sınırlı kalmayıp gelişmiş program algoritmaları ve moda uzmanlarının tavsiyeleri ile tam olarak nasıl olduğunuzu inceleyebilirsiniz. Yani siz iki fotoğrafınızı seçiyorsunuz ve deneyimli moda uzmanlarından oluşan bir ekip, size görüşlerini bildirerek stilinizle alakalı daha rahat kararlar alabilmenize yardımcı olur.

echo look

@amazon

Alexa’dan stilinizi belirlemenin dışında sesli kitapları okumasını, alarmı kurmasını, trafik durumunu bildirmesini, hava durumunu iletmesini, akıllı ev cihazlarını kontrol etmesini ve müzik çalmasını da isteyebilirsiniz. Bunların yanında mail kutunuzu kontrol etmesini ve size bildirim göndermesini de talep edebilirsiniz.

Echo Look’un, sadece stil belirleme amacı gütmediğini ve fazlasıyla zengin özellikleri olduğunu söyleyebiliriz. Bu ürün 199$ ‘lık bir fiyat ile satışa sunulmuştur.

Hayatımızı kolaylaştıracak tüm teknolojiler bizleri fazlasıyla heyecanlandırıyor. Bakalım yeni günler hangi yeni ürünleri hayatımıza sokacak. Birlikte göreceğiz…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar