Nano Elmas Batarya – Yıllarca Tükenmeyen Batarya Duyuruldu!

Paylaşmayı unutmayın.

Nano Elmas Batarya – Yıllarca Tükenmeyen Batarya Duyuruldu – Günümüzde son teknoloji telefon bataryalarının bile birkaç gün dayanabildiği biliniyorken geçtiğimiz aylarda NDB adlı bir şirket nano elmas bataryası teknolojisi ile dünya gündemine oturmuştu. Bu teknolojinin ise kısaca anlatımı yıllar boyunca tükenmeyecek pil yani batarya olarak açıklanıyor. Birkaç genç girişimci tarafından oluşturulan proje kapsamında önümüzdeki yıllarda pil ve batarya teknolojilerinin büyük ölçüde değişeceğini söyleyebiliriz. Nano elmas bataryası olarak adlandırdıkları teknolojinin ise şu an için geliştirme aşamasında olduğunu belirtebiliriz.

nano-elmas-batarya-yillarca-tukenmeyen-batarya-duyuruldu!
@newatlas

Nano Elmas Batarya – Tükenmeyen Batarya

Peki Bu Teknoloji Ne İşe Yarayacak?

NDB şirketinin CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre günümüzde kullanılan elektrikli araç bataryalarının binlerce dolar daha ucuz maliyete getirebilecekleri açıklandı. Tabii ki bu açıklamalara pek fazla inanamıyoruz ancak teknolojinin geldiği bu son noktada her şey mümkün olabilir. Şirket şu an için korona virüs salgını nedeniyle ana laboratuvarlarını kapatmış durumda ancak salgın yeterince azaldığı zaman tekrar çalışmalara dönebileceklerdir. Nano elmas bataryası olarak adlandırdıkları bu teknolojinin ise ilk üretimlerini 6 ile 9 ay arasında bir sürede gerçekleştireceklerini duyurdular. Çok ileri bir teknoloji olarak da kısa bir sürede üretim yapacaklar diyebiliriz.

Bataryalar İçin Üretimler Nasıl ve Neyden Olacak?

nano-elmas-batarya-yillarca-tukenmeyen-batarya-duyuruldu!
@newatlas

Dünya gündemine oturan bir diğer konu ise bu teknolojinin kullanacağı ana kaynak olmuştu. Şirket yaptığı açıklamalarda geliştirdikleri batarya teknolojisini nükleer santral atıklarından meydana getireceklerini açıklamıştı. Bilindiği üzere bu santraldeki atıklar başka hiçbir alanda kullanılamadığından ya da kullanılsa bile çok büyük maliyetlerle kullanıldığından böylesine girişimler atıkların da geri dönüşümüne katkı sağlıyor diyebiliriz. Nano elmas bataryası üretimlerine kullanılacak olan Karbon-14 atıkları sayesinde yüzlerce yıl tükenmeyecek bir pil üretmek de böylelikle söz konusu olacak.

Yürütülen girişimin şu an için çeşitli yatırımcılardan desteğe ihtiyacı vardır. Kendi web sitelerinde de belirttikleri gibi tüm dünyayı etkileyebilecek bu teknoloji sayesinde daha az pil atığı oluşturabiliriz. Bu bile doğanın kirletilmesini biraz daha azaltabilecektir. Genel olarak genç girişimcilerden oluşan NDB şirketinin ise bu noktada çalışmaları devam etmektedir. Pandemi süreci sona erdikten sonra laboratuvar çalışmalarına da düzenli bir şekilde dönülebilecektir. Bizlerin ise nano elmas bataryası için biraz daha beklemesi gerekecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=ksMXbhftBbM

Buradan yabancı bir kanalın açıklamasına ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar