Mükemmel 5 Sanal Sunum Aracı

Paylaşmayı unutmayın.

Hepimiz hayatımızda en az bir kere olsun sunum yapmışızdır. Gerek öğrenim hayatınızda gerekse profesyonel kariyerinizde en az bir kere denk geldiğinizi tahmin ediyoruz. Peki, sunum yapmak neden bu kadar önemli de sürekli karşımıza çıkıyor?

Sunumlar fikir iletmenin ve bilgi aktarmanın en hızlı ve güvenilir yoludur. Bu sebeple sunum yapmak birçok şirket ve organizasyon tarafından benimsenmiştir. İyi bir sunum hazırlamak çok önemlidir ve bunu başarmak da bir o kadar zordur.

Hele iş sanal sunuma geldiğinde işler daha da zorlaşır. Sanal sunumlar daha ayrıntılıdırlar, daha çok emek isterler. Bu yüzden en iyi araçları seçmek önemlidir. Bu araçların güvenilirliği, izleyicileriniz üzerinde istenen etkiye ulaşılmasını sağlamak için çok önemlidir. İyi hazırlanmış sunumlar tüm oturum boyunca izleyicilerinizin dikkatini çekecektir.

Çoğu kişi sunum yapmak için Microsoft PowerPoint’i ideal bir araç olarak tercih eder. Fakat bu çoğu zaman çok sıkıcı sunumlara yol açar. Başka araçlar kullanmak sunumunuzu daha canlı ve ilgi çekici hale getirebilir. Şimdi gelin bu araçların birkaçına birlikte bakalım.

1. Haiku Deck

Basit ve akıcı sunumlar hazırlamak için tasarım önemlidir. Haiku Deck, size bu olacağı sunar. Basit ama ayrıntılı sunumlar hazırlamak için Haiku Deck’in içindeki binlerce temayı, yüksek kalite görselleri ve özelleştirilmiş sunum aracını kullanabilirsiniz. Ayrıca video kaydetme özelliği ile sunumuza ses ekleyebilir, sanal sunumunuzu daha eğlenceli ve ayrıntılı hale getirebilirsiniz. Haiku Deck’in bir diğer avantajı da IOS cihazlarda da desteklenmesidir. Böylece sunumunuzu birden fazla platformda gösterebilirsiniz.

2. Slidebean

Slidebean, PowerPoint’e karşın en çok tercih edilen alternatiftir. PowerPoint’le karşılaştırıldığında Slidebean, sunumunuzu mümkün olduğunca kişiselleştirmenize daha çok olanak sağlar. Çok şık temaları ve biçimlendirme araçlarıyla slaytlarınızı dilediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz.

Fakat Slidebean’i diğerlerinden ayıran en önemli özelliği bu değildir. Slidebean slaytlarınızın içine grafik ve metin aktarma özelliğini destekler. Ayrıca içerisinde hazır bir metin düzenleme aracı bulunur. Çevrimiçi bir sunum aracı olan Slidenbean’ın şablonları da düzenli olarak güncellenmektedir. Bu sayede tarihi geçmiş, eski moda şablonlar kullanarak sıkıcı sunumlar hazırlanmasını engellerler.

3. SmartDraw

Sunumunuzun oluşturulma sürecini takip etmek, onun başarılı bir şekilde sunulmasında hayati bir öneme sahiptir. SmartDraw, görsel grafikler tasarlarken sizin her adımı kolayca izleyebilmenize olanak sağlar. SmartDraw’u diğerlerinden farklı yapan budur. Bir program paketi olarak sunulan bu araç, tasarımlarınızı canlandırabilmenizi sağlar. İçinde bulunan binlerce önceden yüklenmiş planlar ve seçilebilecek malzemeler sayesinde istediğiniz sunumu hazırlamak SmartDraw’la çok kolay olacaktır.

4. Focusky 

Focusky, grafik tasarımcıları düşünülerek hazırlanmış bir çevrimiçi sunum aracıdır. İçinde sunumuzun görsel tasarımını hazırlarken size oldukça yardımcı olacak araçlar barındırır. Mükemmel hazır şablonlar sunumunuzu geliştirmek için minimum zaman harcamanızı sağlar. Böylece sunumunuzun çekici olup olmadığı konusunda hiç kaygı taşımazsınız. Focusky’nin araçları izleyicilerinizi etkileme konusunda oldukça başarılıdır. İçerikleriniz görsel olarak en başarılı şekilde karşıya iletilir. Focusky’nin bir diğer özelliği de sunumunuzu neredeyse tüm cihazlarda kullanabilmenize olanak sağlamasıdır. Böylece istediğiniz cihazdan sunumunuza erişebilirsiniz.

5. Visme

sanal sunum araçları

Visme, sanal tasarım sunumlarını bir üst seviyeye taşır. Bulut temelli çalışan bir araçtır, yani sunumunuza istediğiniz yerde istediğiniz zaman erişebilirsiniz. Bu, istediğiniz zaman üstünde çalışabilmenize olanak sağlar. Ayrıca Visme, içerisinde yer alan analiz sistemi ile ekip çalışmasını destekler. Bu sistemle sunumunuzu görüntüleyen herkesi tanımlayabilirsiniz.

Ayrıca bu sistem gerekli değişikliklerin yapılmasını sağlar ve böylece izleyicileriniz için maksimum memnuniyet sağlanır. Başka bir avantaj olarak Visme, çok kolay bir arayüze sahiptir, zorlanmadan çok üstün sunumlar yaratabilirsiniz. Bu sayede fikirlerinizi karşıya iletmeniz hiç de zor olmaz.

Sunum hazırlamak oldukça zahmetli ve zaman alıcı bir iştir. Özellikle sunumuzun dikkat çekici ve akıcı olmasını istiyorsanız ekstra çaba göstermeniz gerekebilir. Bunlara rağmen istediğiniz sonuçları almakta zorlanabilirsiniz çünkü ne kadar çabalarsanız çabalayın elinizde iyi araçlar yoksa istediğiniz sunumu hazırlamak inanılmaz zor olabilir. İşte bu 5 araç size olağanüstü sunumlar hazırlamanıza yardımcı olurken aynı zamanda minimum zaman ve emek harcamanızı sağlarlar. Siz de akılda kalıcı ve akıcı sunumlar hazırlamak istiyorsanız yukarıdaki araçları mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar