Modanın Kölesi Olmamak İçin 9 Neden

Moda

Paylaşmayı unutmayın.

Modanın “insanın kendisine yakışanı giymesidir” tanımı, klasikleşse de doğruluğundan hiçbir şey kaybetmedi. Sırf bir kıyafet, moda ve pahalı diye maalesef çok güzel olmuyor ya da herkese aynı güzellikte yakışmıyor. Bu yazıyı, moda trendlerini neden takip etmemeniz gerektiğinin ve en güzelin size yakışan olduğunun önemini vurgulamak için yazıyoruz.

  • Moda diye gülünç bir hale düşmeyin.

Moda trendlerinin takip edilmemesinin en büyük sebeplerinden ilki, modanın bazen son derece gülünç bir hal alıyor olması. Öyle ki; moda haftalarında, sahnelerde gördüğümüz tasarımlar dehşete düşmek ve kahkahalar atmak arasında gidip gelmemize sebep olabiliyor. Bu tasarımlar günlük kullanım için tasarlanmasa bile her insanın kişiliği ve stili farklı olduğu için bazen bu tarz sahnelere denk gelebiliyoruz. Önemli olan moda endüstrisinin son tasarımlarını üstünüzde taşımanız değil, önemli olan size yakışanı güzel taşıyabilmenizdir.

  • Farklı olun.

Satın aldığınız bir ürünü birkaç kişinin üzerinde görebilirsiniz. Önemli olan, sevdiğiniz bir markadan satın aldığınız bir ürünü başka kişilerde görmeniz değil, onu ne kadar kişiselleştirebildiğinizdir. Tasarımcılardan ve mağaza vitrinlerinden etkilenmekten daha önemli bir nokta varsa o da kendi kişiliğinizi, zevkinizi ve stilinizi yansıtan kıyafetler giymenizdir. Kendiniz olun ve size yakıştığını düşündüğünüz şekilde giyinin.

Modanın kölesi olmamak için 9 neden

@coygirlfashion

  • Ayak uyduramadan değişen moda trendleri.

Modanın en kötü yanlarından birisi de çok hızlı değişiyor olması. Birkaç ay önce kasırga gibi yayılan ve herkesin sahip olmak istediği bir parça, birkaç ay sonra moda sektörünün tozlu raflarına kaldırılabilir. Tabii belki de siz aylarca o ürünü almak için para biriktirmiş ve biriktirdiğiniz parayla gidip o ürünü almış olabilirsiniz. Modaya takıntılı biriyseniz muhtemelen sektörle birlikte siz de o ürünü, dolabınızda unutulmak üzere bir rafa kaldıracaksınızdır daha hevesinizi bile alamadan. Bu ani ve açıklanamaz iniş çıkışları takip edebilecek misiniz?

  • Gerçekten senin tarzın mı?

Bir dergi kapağında ya da TV reklamındaki gibi görünmek sizin için ne kadar önemli? Tamam, moda olan her şey kötüdür demiyoruz tabii ki önemli olan, moda olan parçanın sizin tarzınız olup olmadığıdır. Giydiğiniz kıyafet son derece güzel ve aynı zamanda moda da olabilir. Fakat siz, içinde kendinizi rahat hissetmedikten ve o giysi sizi yansıtmadıktan sonra bu parçanın moda olması ne kadar önemli?

  • Neden bu kadar pahalılar?

Ünlü tasarımcılar ve popüler markalar tarafından üretilen kıyafetler oldukça bol rakamlı etiketlere sahip oluyorlar. Peki neden? Onların bu kadar pahalı olmasının sebebi gerçekten “bulunmaz hint kumaşı” ile üretiliyor olmalarından mı? Her zaman değil. Genel olarak ünlü tasarımcıların veya moda markalarının o çok pahalı ürününün aynısını veya bir benzerini başka bir mağazada çok daha uygun fiyata bulmanız mümkün. Bu yüzden, lütfen böyle bir durumla karşılaştığınızda, derince nefes alın ve o ürünü elinizde bırakıp sevdiğiniz, daha uygun fiyatlı bir mağazaya geçin.

Modanın kölesi olmamak için 9 neden

@blog.adgager.com

  • Gerçekten mankende durduğu kadar güzel duruyor mu?

Moda her zaman felaket tasarımlardan oluşmuyor tabii ki. Fakat güzel tasarımların çoğunda yaşanan büyük bir sıkıntı var. Modelin veya mankenin üzerinde son derece güzel duran kıyafetin, sizin üzerinizde pek de güzel durmaması sorunsalı. -Burada bahsettiğimiz nokta, sizin kıyafeti kendi üstünüzde çok beğenmeme durumunuz, bir başkasının ne dediği değil.- Şimdi tekrar düşünün. Bütün bir ay boyunca çalışıp kazandığınız paranızı, gerçekten içinize çok sinmeyen bir kıyafete, sırf moda ve tasarım diye verecek misiniz?

  • Kalite ulaşılamaz bir yerlerde.

İyi tasarımcı, iyi malzeme, iyi tasarım. Bir alışverişte karşılaşılabilecek en güzel üçlü olabilir. Fakat günümüzde moda sektörü son derece büyüdüğü ve markalar, sektörün hızına yetişmeye çalıştıkları için, eskiden sahip oldukları kaliteye artık pek de sahip değiller. Bunu anlamak çok da zor olmuyor. Madem eskisi gibi kaliteli ürünlere sahip olamıyorsunuz, neden yine de yüksek paralar ödüyorsunuz?

  • Üretimler nerede yapılıyor?

Son yıllarda sadece moda sektörü değil, birçok sektör üretimlerini Çin’de yaptırmakta. Tüketiciler, yüksek fiyat ve marka adının büyüsüne kapılıp bunlara pek dikkat etmeseler de markalar, düşük maliyet, hızlı üretim için düşük kaliteye bile göz yummakta.

  • Modanın her zaman kendini tekrarlaması.

Son derece severek ve kendinize yakıştırarak giydiğiniz kıyafetin devri bir anda kapandı ve moda sektörü yepyeni bir trendle sahalarda boy göstermeye başladı. Modaya olan takıntınız eğer sizi o kıyafeti –ne kadar sevseniz de- giymekten alıkoyuyorsa, sakın atmayın ya da başkasına vermeyin. Dolabınızın güzel bir yerine, modanın yine en başa saracağı zamana kadar kaldırın. Unutmayın, moda her zaman kendisini tekrar eder.

Yazının başında da dediğimiz gibi “Moda, insanın kendine yakışanı giymesidir.” Boyunuzun, kilonuzun veya vücut tipinizin nasıl olduğu önemli değil. Bir kıyafetin moda olması da önemli değil. Önemli olan sizin, giydiğiniz kıyafeti beğenmeniz ve kendinize yakıştırmanızdır. Kalıplaşmış kurallara kulak asmayın. Kendinizi sevin ve kendinize yakışanı, beğenilme kaygısı olmadan giyin.

Bu sizsiniz ve bu hayat sizin!..

Daha önce yayınladığımız, birbirinden farklı tasarımları ele alan Modanın Marjinal 14 Parçası yazımız da ilginizi çekebilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar