Markaların Renksiz Logo Tasarımları – Nasıl Olurdu?

logo-tasarimlari-renksiz

Paylaşmayı unutmayın.

Markaların Renksiz Logo Tasarımları – Nasıl Olurdu? – Logo tasarımları genel olarak ilgili markanın ya da firmanın kimliğini tanıtmasına ve akıllarda kalmasına yardımcı olmaktadır. Bazı firmalar vardır ki akılda logosu ile kalır ve nerede görülürse görülsün hatırlanır. Hatta logo görülmese bile logodaki renkler başka bir yerde görülürse yine o marka akıllarda canlanır. Logo tasarımları bu yüzden oldukça önemlidir ve geçmişten bugüne markalar ve firmalar logolarına oldukça önem vermektedirler.

Logolarda sadelik ve akılda kalınabilirliği arttıracak bir diğer en önemli şey ise renklerdir. Doğada gördüğümüz renk paletlerini, logolarında veya tanıtımlarında ustaca kullanan markalar kalıcılığını arttırabilir. Örneğin Siyah-Beyaz her dönem tutmuştur, heyecan, canlılık için Sarı-Mor dengesi kullanılabilir. Eğer markaların kullandıkları logolar renksiz olursa diye düşünürsek önümüze bazı sonuçlar çıkacaktır. Öncelikle markaların logoları bizler için ne kadar akılda kalıcı bunu değerlendirmek gerekmektedir.

logo-tasarimlari-renksiz-apple

Örneğin Apple logosunda bulunan ısırılmış elma logosu neredeyse yıllardır insanların aklında bulunmaktadır. Hiçbir şekilde elektronikten anlamayan bir kişi bile Apple logosunu görünce hemen hemen nasıl bir firma olduğunu anlayabilmektedir. Bunun sağlanmasında her ne kadar genel logo tasarımı ön planda olsa da renkler de çok önemlidir. Logo tasarımları oluşturulurken logoda kullanılacak renkler bu yüzden özenle seçilmektedir.

renksiz-logo-tasarimlari-netflix
@netflix

Örneğin Netflix firmasının kullandığı kırmızı renk tonu rastgele seçilmiş bir renk değildir. Logoyu tasarlayan kişiler tarafından bilinçli bir şekilde algısal yönlerin de değerlendirilmesi ile birlikte seçilmiştir. Böylelikle de kırmızının o tonu nerede görülürse görülsün Netflix logosunu hatırlatmaktadır.

Renksiz Logo Tasarımları

Logolar renksiz olsaydı bazı firma ve markalar yaydıkları etkiyi tam olarak geri kullanamazlardı. Ancak bu her firma için geçerli olmamaktadır. Logonun tasarımının daha ön planda olduğu firmalarda renk pek fazla önem arz etmemekte iken rengin önde olduğu firmalarda logoların renksiz olması marka bilinirliğini etkileyebilmektedir. Aslında logo tasarımları ile ilgili bu konu tam olarak cevaplanabilecek bir soru değildir. Her firma ve marka kendi bilinirlik değerleri olarak farklılık göstermektedir. Çeşitli pazarlama ve reklam işlerinde kullanılan logolar belki renksiz halleri ile pek fazla dikkat çekemeseler de yine az da olsa etkilerini koruyabilirler.

Eğer net bir örnek verecek olursak yiyecek sektöründe iş yapan firmaların renksiz logolar ile zarara uğrayacaklarını söyleyebiliriz. Burger King gibi firmaların logolarında bulunan renkler insanların yemek yeme isteğini getirdiği için renkler oldukça önemlidir.

Bir sanatçı bu konuda bir çalışma yapmış, biz de oradan esinlenerek sizlere sunduk. Aşağıda örneklerini bulabilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/B42fPyLpx0l/
https://www.instagram.com/p/B4P6f-xpJY9/
https://www.instagram.com/p/B4h4KMNpCwC/
https://www.instagram.com/p/B4sOMztpX1b/
https://www.instagram.com/p/B4xU6_RJ2qL/
https://www.instagram.com/p/B3ZyxHmpexO/
https://www.instagram.com/p/B3hjmnPFBej/
https://www.instagram.com/p/B4NRclGJWCh/
https://www.instagram.com/p/B3PgSHllcVD/
https://www.instagram.com/p/B3FNkbypWPF/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar