Markalardan İlham Verici 20 Cadılar Bayramı Reklamı

cadılar bayramı reklamı

Paylaşmayı unutmayın.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki markalar için dönemsel ya da özel gün reklam kampanyaları tüketiciye hitap etmek açısından önemli bir rol oynuyor. Tüketicilerin yaşamları ile ne kadar yakından ilgili olunduğu, onların önem verdikleri belirli günlere ne kadar değinildiği, rekabet ortamında öne çıkmak açısından önemli bir koz olarak karşımıza çıkıyor. Elbette birçok marka bu durumun farkında ve bu özel dönemleri asla es geçmiyor. “İyi de bayram değil seyran değil nereden çıktı ki şimdi bu?” diyebilirsiniz. Ancak demeyin çünkü “Cadılar Bayramı” ülkemizde dahil tüm dünyada geleneksel ya da eğlence amaçlı birçok şekilde kutlanıyor ve markalar bugün için özel kampanyalar hazırlıyorlar. Şimdi yavaş yavaş konumuza giriş yapalım.

Cadılar Bayramı, işletmeler açısından birçok potansiyel reklamcılık fırsatı sunuyor. Bir ürün satışını ya da etkinliği tanıtmak için Cadılar Bayramı büyük bir önem arz ediyor. Nitekim bugün içinizdeki çocuğu, zihninizde süregelen şenliği sergileye biliyorsunuz. En önemlisi de ürünlerinizin Cadılar Bayramı aktiviteleri için nasıl yararlı olabileceğini gösterebiliyorsunuz. “İyi de nereden başlayacağım” diyorsanız ve emin olamıyorsanız şimdi sizlere harika reklam örnekleri sunarak, ilham vermeye çalışacağız.

Saymaya başlıyoruz!

1 – M&M’s

cadılar bayramı reklamları

@smallbiztrends

M&M’s’in minimalist Cadılar Bayramı reklamları, Cadılar Bayramının ikonları ve renkleri ile ürünleri bir festival havasına bürüyor. Bu tür bir reklam kampanyası, ürünle ilgili birçok bilgiyi içermese de tüketiciler, M&M’s’leri ile neler yapabileceklerini çok iyi görüyorlar. Tam da bu sebeple bu tür bir reklam, basit ancak kutlamaları hatırlatan harika bir araç!

2 – Disneyland

cadılar bayramı

@smallbiztrends

Disneyland Paris tarafından yayınlan bir dizi, Cadılar Bayramı reklamında mesajı iletmek için tanınan karakterlerden bazıları kullanılıyor. Cadılar Bayramı reklamı yaparken her tür kötülüğü vurgulamak için bu gün harika bir zamanlama olduğundan, Cadılar Bayramı reklamları Disney’in ünlü kötü adımı içeriyor.

3 – McDonald’s

mcDonald's menüleri

@smallbiztrends

Güne özel bir ürününüz olmasa bile yaratıcılık yardımı ile harika Cadılar Bayramı reklam fikirleri ortaya çıkarabilirsiniz. Bu reklam filmi klasik bir McDonald’s menüsünü güne özel olacak şekilde yeniden konumlandırıyor. Cadılar Bayramı dendiğinde aklınıza şeker geliyor olsa da burgerinizi şeker paketi ile sunarak reklamınıza bayram havası katabiliyorsunuz!

4 – Heineken

ilginç reklamlar

@smallbiztrends

Bu reklam filminde Heineken, kutlama ile ilgili bir mesaj vermek için mizahi bir yol izliyor ve tanınmış Halloween karakterlerini seçiyor. Cadılar Bayramı reklamcılığına yönelik bir eşsiz yaklaşım, tüketiciler üzerinde bir tebessümden daha fazlasını yaratarak dikkatleri üzerine çekiyor. Eninde sonunda bu olacak öyle değil mi?

5 – Snickers

ilginç reklam kampanyaları

@smallbiztrends

Mizahın kullanıldığı Cadılar Bayramı reklamlarına bir de Snickers ekleniyor. Snickers garip bir yansıma ile bilindik bir Cadılar Bayramı sahnesini kullanarak şekerlemelerin nasıl olması gerektiği hakkında net bir mesaj gönderiyor.

6 – Cheetos

cheetos reklamları

@smallbiztrends

Cadılar Bayramı reklamlarında kullanılan yaklaşımlardan biraz farklılaşan Cheetos, bu kampanyasında bayrama has görüntülerden fazlasını sunuyor. Reklamda şirket, maskot Chester Cheetah’ı da kullanarak tanınabilir marka bilincini de tüketicisine sunuyor.

7 – Mini Cooper

mini cooper duvar kağıdı

@smallbiztrends

Cadılar Bayramı reklamı dendiğinde Mini Cooper oldukça minimalist bir stil kullanıyor. Bu reklamında gözümüze şirin mi şirin görünen Mini Cooper, biraz ürkütücü bir şekil alıyor.

8 – Burger King

burger king whooper menü

@smallbiztrends

Buger King bu reklamında sadece Cadılar Bayramı reklamı yapmak yerine, yeni bir ürününü piyasaya sürmek için bir bahane olarak kullanıyor. Bu Cadılar Bayramı reklamları, yalnızca bayram dönemi için piyasaya çıkan özel bir ürün olan Halloween Whopper’ın hem görünümünü hem de lezzetini lanse ediyor.

9 – Martha Stewart Pets

martha stewart

@smallbiztrends

Bazen Cadılar Bayramı reklamı yaratmak için çığır açan bir fikre ihtiyaç bile duyulmuyor. Bunun en güzel örneklerinden biri evcil hayvanlar için Halloween kostümleri satan Martha Stewart ve Petsmart. Bu reklamda komik kıyafet giymiş sevimli köpeklerin fotoğrafları kullanılıyor.

10 – Chobani

chobani yoğurt

@smallbiztrends

Hayvanlar için ürün satan bir işletme olmasanız dahi Cadılar Bayramı reklamlarınıza, Chobani gibi sevimli hayvan dostlarımızı kullanabilirsiniz.

11 – Papa John’s

temalı reklam örnekleri

@smallbiztrends

Kabak oymak popüler bir Cadılar Bayramı etkinliği olduğundan hiçbirimizin şüphesi yok. Öyleyse Cadılar Bayramı reklamlarında bu herkesin çok iyi bildiği dönemsel etkinliği vurgulayabilirsiniz. Papa John’s’un bu reklamı Cadılar Bayramı fırsatını reklam ederken kabaktan oyulmuş bir şirket logosunu kullanıyor.

12 – Guinness

guinness bira

@smallbiztrends

Guinnes, Cadılar Bayramı temalı bazı basit bardaklar ve bayramı kutlamak için bazı promosyon malzemeleri piyasaya sürüyor. Şirket, bu şekilde içecekleri ile birlikte bu ürünleri tanıtmak için Cadılar Bayramı reklamları hazırlıyor.

13 – Woolite

cadılar bayramı reklamları

@smallbiztrends

Woolite birçok yıkamadan sonra bile giysilerin renklerini kaybetmediğini göstermek istiyor. Bu doğrultuda şirket bugüne kadarki en cazibeli Cadılar Bayramı reklamlarından birine imza atıyor. Cadıların tasviri (ya da eksikliği) Cadılar Bayramı reklamcılığının eşsiz bir özelliği olsa da ürünle ilgili de fikir veriyor.

14 – Oreo

oreo ürünleri

@smallbiztrends

Oreo markası ürünlerini farklı dönemleri veya olayları kutlayacak şekilde sergilemek adına sürekli olarak yeni ve farklı yollar üretiyor. Bu reklam Cadılar Bayramı temalı olsa da, yine de bayram reklamı özelliği taşıyan marka ögeleri Oreo’nun diğer kampanyaları ile tutarlılık içeriyor. Siz işletme sahipleri de buna özellikle dikkat etmeli!

15 – Chipotle

cadılar bayramı kostümleri

@smallbiztrends

BooRito kampanyası için Chipotle, diğer markaların kullandığı maddeleri “ürkütücü” olarak konumlandırarak kendi doğal içeriklerini vurgulamak istiyor. Sonuç olarak da doğal gıda endüstrisinde en yaratıcı Cadılar Bayramı reklam kampanyalarının arasına giriyor!

16 – Goodwill

ilginç reklam afişleri

@smallbiztrends

Goodwill, insanlar için Cadılar Bayramı kostümleri ya da diğer malzemeleri almak için harika bir yer olabilir. Bu doğrultuda şirket, ektra minimalist Cadılar Bayramı reklamlarını, sade bir şekilde bayram kutlamasını desteklemek için yaratıyor. Bu, markanın mesajını iletirken kullandığı Cadılar Bayramı reklamcılığının ince bir yoludur.

17 – Pepsi and Coca-Cola

coca cola yaratıcı reklamları

@smallbiztrends

Cadılar Bayramı kampanyalarının, markaların kendilerini rekabete karşı konumlandırmasında eşsiz bir fırsat sunduğunun örneğini bu reklam ile görüyoruz. Pepsi burada Coca-Colayı korkutucu şekilde konumlandırarak deniyor. Ancak Coca Cola, bu reklama aynı görselin farklı bir yorumu ile karşılık veriyor.

18 – Steak-n-Shake

cadılar bayramı

@smallbiztrends

Steak-n-Shake bu reklamında, sonbahar ve Cadılar Bayramı temalı lezzetleri için retro bir his yaratmayı seçiyor. Cadılar Bayramı reklamları restoranın enerjisiyle çalışıyor ancak restoran içinde bir şölen havası uyandırıyor.

19 – Absolut 

absolut şişeleri

@smallbiztrends

Absolut, Cadılar Bayramı reklamları süresince tutarlı bir tasarıma sadık kalıyor. Bu nedenle Cadılar Bayramı temalarını akla getiren, bilindik, dönemsel festival ögelerini reklamlarına ekliyor.

20 – Reese’s

cadılar bayramı temalı reklamlar

@smallbiztrends

Reese’s markasının Cadılar Bayramı tanıtımı için bilindik bir tarzı var. Dolayısıyla marka bayram için de geçerli olan turuncu ambalajıyla ve hareketli sloganıyla reklamını basit tutuyor.

Her bir anı, herhangi bir şeyi markanızın lehine çevirebilirsiniz. Bunun için biraz yaratıcılık ve biraz takip yeteneği gerekiyor. Mutlu kalın!

Bonus:

Burger King’in Halloween Whopper için kamera şakası niteliğinde olan reklam filmini de görmek isteyeceğinizi düşünüyoruz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar