Lipton ile Konuşalım Artık!

lipton

Paylaşmayı unutmayın.

Kimdir Lipton?

Unilever’e ait bir çay firması. Thomas Lipton tarafından 1890 yılında Glasgow, İskoçya’da kuruldu.

Lipton markasının isim kaynağı Thomas Lipton, 1850’de Glasgow’da doğdu. Babasının bakkal dükkanında iş hayatına atılan Thomas, 15 yaşındayken yeni atılımlar için Amerika’nın yolunu tutmuştu. Pazarlama ve satış teknikleri hakkında pek çok bilgi edinen, ülkesine dönüp kendi işini kuran Thomas, 30 yaşındayken 20 dükkandan oluşan bir şarküteri zincirini yönetmeye başladı. 10 yıl sonra dükkan sayısı 300’e ulaşmıştı.
lipton konuşalım artık

@Logopedia – Fandom

1986 yılında ülkemizde çay üretiminin özel sektöre açılmasıyla birlikte Lipton, Rize’de faaliyete geçirdiği fabrikası ile Türk çayseverleri  ile buluştu. Marka, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bazı pazarları yarattı; 1989’da poşet çay, 1990’da ise demlik poşet çay piyasaya sürüldü.

Ama Şimdi Konuşalım Artık!

Lipton alıştığımız reklamların aksine bambaşka bir konsepte imza attı. Aynı anda tüm kanallarda dakikalar boyunca çayın demlenmesi eşliğinde koyu muhabbeti sundu. Reklamla birlikte hızla Twitter’da trend topic listesinde #konuşalımartık tagiyle hızla üst sıralara tırmandı.

Marka, global iletişim platformu “Hayatı fark et” altında gerçekleştirdiği iletişim çalışmalarıyla, günlük telaşların içinde hayatımıza anlam katan anları ve hayatımız için gerçekten değerli olan öncelikleri çoğu zaman kaçırdığımıza dikkat çekiyor. Kampanyanın reklam filminde bir çay eşliğinde yakın çevremizdeki insanlarla iletişim kurmanın, paylaşımları artırmanın kısaca sevdiklerimizle olan bağlarımızı güçlendirmenin hayatlarımıza değer katacağına ve bizi zenginleştireceğine vurgu yapıyor.

Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, #konuşalımartık hakkında şu yorumda bulundu:

“Hayat artık daha hızlı akıyor ve hepimiz günlük hayatın hızlı akışı içerisinde kendimiz için önemli ve değerli şeyleri kaçırabiliyoruz. Biz de Lipton olarak yeni temamız ‘Hayatı Fark Et’ kapsamında herkesi yaşadıkları anlara daha fazla odaklanmaya; bu tema altındaki yeni iletişim kampanyamız olan #konuşalımartık ile de insanları yakınlarıyla iletişimlerini bir çay eşliğinde daha fazla güçlendirmeye çağırıyoruz. Bu kapsamda manifestomuzu duyurduğumuz, sonunda ekranları beş dakika boyunca sessize aldığımız reklam filmimizle bu çağrımızı çok net ve etkileyici bir şekilde aktardığımıza inanıyorum.”

 
Reklam bizlere televizyonun, telefonların bütün iletişimi sanallaştırdığı çağımızda hepimize çay eşliğindeki saatler süren muhabbetleri hatırlattı. Her ne kadar milli içeceğimiz ayran olsa da çay da bizim hayatımızın olmazsa olmazı. Kahvaltıda, her yemekten sonra, annelerimizin günlerinde hep bizimle. Bu ruhu bizlere tekrar hatırlattığı için Lipton Türkiye’ye teşekkür ederiz!
Aklımıza gelmişken Adgager olarak Lipton Türkiye’yi  Gager‘ların gücüyle pazarlama araştırmaları kanalında neler yapabileceğimizle ilgili bir görüşmeye bekliyoruz. Çaylar bizden! ☺️

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar