Linkedln’e Yeni Rakip – TikTok Resumes Nedir?

linkedlne-yeni-rakip-tiktok-resumes-nedir

Paylaşmayı unutmayın.

Linkedln’e Yeni Rakip – TikTok Resumes Nedir?– Linkedln bir çoğumuzun kullandığı profesyonel iş arama, iş insanlarıyla tanışma  ve profesyonellerin sosyal medyası diyebileceğimiz bir platform. Peki tüm bu sıraladığımız özelikleriyle bütün olan platform tarihe karışabilir mi? Özellikle iş bulma sürecinde dünya üzerinde en fazla trafiği olan Linkedln tahtını popüler sosyal medya platformu TikTok’a bırakabilir mi?

Artık dünya da bir silsile halinde(Özellikle pandemi ile birlikte daha fazla konuşulmaya başladığı kanısındayım.) Z kuşağının istekleri, beklentileri ve hedefleri konuşuluyor. Ve birçok sosyal medya platformu yeni jenerasyonun istediklerini yerine getirmek için sürekli araştırmalar yapıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda son yılların en popüler sosyal medya platformu TikTok Z kuşağına hitap eder biçimde sürekli yenilemeler yapıyor. Sadece bir video/canlı yayın uygulamasından daha fazla içerik var bu uygulamada.

TikTok Resumes Nedir?

https://newsroom.tiktok.com/

Peki Linkedln son yıllarda diğer platformları baz alarak neler yaptı?

Linkedln Kuruduğundan Bu Yana Ne Gibi Geliştirmeler Yaptı? – TikTok Resumes Nedir?

Daha önce de dile getirdiğimiz gibi birçok sosyal medya platformu yenilikleri takip eden değil yenilik oluşturan olmak için var güçleriyle çalışıyor. Her gün ,her saat hatta her dakika dünya üzerinde milyonlarca çalışan ,iş arayan ve şirket ;yeni iş olanaklarını ,şirketlerinde yaşanan bir sosyal etkinliği ,sektörleriyle ilgili haberleri paylaşmak için Linkedln platformunda buluşuyor. Özellikle son yıllarda bu buluşmalar devasa bir boyuta ulaştı. Çünkü Linkedln dünya üzerinde aktif olarak profesyonel kullanıcı sayısı en yüksek olan sosyal platform. Linkedln de bu büyüklükte veri üreten bir platform olmanın avantajlarını daha da arttırmak için diğer sosyal medya platformlarından esinlenerek yeni özellikleri bünyesine kattı. Bu özelliklerden kısaca bahsedelim.

linkedlne-yeni-rakip-tiktok-resumes-nedir

Fotoğraflara Kişi Etiketleme

Aslında Instagram’dan son derece alışık olduğumuz özellik geçtiğimiz yıl platforma entegre edildi. Artık Instagram da paylaşımınızı görmeyen profesyonel iş insanları ağınız Linkedln aracılığıyla şirketinizde yapılan bir etkinlikten paylaştığınız fotoğrafla iş arkadaşlarınıza ulaşabiliyor.Ya da yöneticinizin takımıyla  ya da sizlerin takımınızla birlikte imza attığınız bir başarıyı kutlamak için toplu fotoğraf paylaşarak emeği geçen herkesi etiketlemesi hoş değil mi? Evet kesinlikle çok hoş.

Beğeni Butonu Çok Klişe Gönderiye Reaksiyon Verebilelim

Paylaşılan gönderiye sadece beğeni atmak çok klişeleşti. Linkedln bunu yine geçtiğimiz yıl klişelikten kurtararak reaksiyonları ekledi. Örneğin bir arkadaşınız terfi etti. Bu terfii’yi  alkış emojisiyle kutlayabilirsiniz.

Direk Video Mesaj Paylaşımı

Linkedln yine Instagram’dan alışık olduğumuz bir özelliği geçtiğimiz yıl bünyesine kattı. Mesajlaşma esnasında video paylaşımı yapabiliyorsunuz.

Bağlantılarınızla Dosya Paylaşımı

Özellikle iş başvurularında direkt olarak başvuru yaptığınız şirketin ilgili kişisiyle CV’nizi ya da Cover Letter (Ön Yazı) paylaşımı yapabilirsiniz. Bu paylaşımlar Ppt ve Pdf formatında olmalı.

Hikaye (Story)Özelliği

Linkedln son güncelemesinde özellikle Instagram’dan alışık olduğumuz (aslında şuan neredeyse bütün sosyal medya platformlarında bulunan) story /hikaye özelliğini ekledi. Ağınızdaki kişiler paylaşımlarını sadece bir gönderi şeklinde değil story şeklinde de yapabiliyor.

linkedlne-yeni-rakip-tiktok-resumes-nedir
@veed.io

Linkedln geçtiğimiz yılarda diğer sosyal medya platformlarını baz alarak yukarıdaki yenilikleri sistemine entegre etti. Fakat diğer sosyal medya platformlarının yanında hala geliştirilmeye açık bir platform.

TikTok Resumes – TikTok Resumes Nedir?

TikTok birçoğumuzun “hayır kullanmak istemiyorum “diyerek pandemi döneminde kullanmaya başladığı uygulama. Dünya da en çok kullanıcıya sahip olan uygulamalar listesinde ilk 10’a yer alıyor. Ve geçtiğimiz günlerde ses getiren bir pilot uygulama  daha duyurdu. TikTok Resume. Kullanıcılar bu pilot uygulama sayesinde video çekerek oluşturdukları özgeçmişlerini doğrudan şirketlere gönderebilmelerini sağlıyor. Şimdilik özellik  NASCAR, WWE, Chipotle, Target, Alo Yoga, Shopify ve Contra gibi işletmeler dahil edildi . TikTok, ilerleyen dönemlerde çok daha fazla şirkete videolu CV gönderimine imkan sağlayacak.

linkedlne-yeni-rakip-tiktok-resumes-nedir
@globalcirculate

TikTok geliştiricileri, CV olması amacıyla çekilecek olan videoların “#TikTokResume” etiketiyle paylaşılması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca şirket, bu özellikle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı ve iş ilanlarının yayınlandığı bir de internet sitesi oluşturdu. İnternet sitesine https://tiktokresumes.com  linkinden ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar