Light Phone ile Işığa Yürümek

Light phone özellikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Akıllı Telefonların Esirleri!

Siz de akıllı telefonların esareti altında olduğumuzu düşünmüyor musunuz? Daha doğrusu akıllı telefonlarla hayatımıza giren sosyal medya unsurlarının esiri olduğumuzu? Bunu anlamak çok basit. Bir düşünün günde kaç saatinizi elinize telefonunuzu alarak geçiriyorsunuz? “Bakalım kim ne paylaşmış? Kim nereye gitmiş göz atalım?” gibi çoğaltılabilecek sorularla ne kadar zamanınızı bunlar için ayırıyorsunuz?

telefon bağımlılığı

Ya da boş verin bunları, bir yere gittiğinizde “Dur hemen check-in yapayım!”, “Haydi toplu bir fotoğraf çekilelim de Instagrama atayım” ya da bir konsere gittiğinizde; “Hemen video çekip hikayeme koymalıyım” diyerek ya da en güzel kareyi yakalayarak beğeni almak peşinde değil miyiz çoğu kez?

sosyal medya bağımlılığı

Dilimiz “Hayır” dese de içimizde bir yerlerde tüm bu soruların cevabının “Evet” olduğunu biliyoruz. En azından azımsanamayacak bir kısmımız bu durumda.

Peki, elinde sihirli değneğiyle bir peri gelse ve “seni bu durumdan kurtaracağım” dese cevabınız ne olurdu? “Hem de şık bir tasarımla ve varlığını unutacağın büyüklükte bir cihazla yapacağım bunu” dese? “Aranacak ve arayabileceksin, senin için yeterli olmaz mı?” dese… Bunları mümkün kılacak birçok telefon öyle ya da böyle hala mevcut ancak tabir-i caizse biz onlara “takoz” diyoruz. Zaten, akıllı telefonlardan tamamen vazgeçmemiz imkansız. Ölçülü olmamızı sağlayacak bir şeylere ihtiyacımız var.

Şimdi sizlere sunacağımız cihaz tüm bu dertlere derman olmaya geliyor.

Tasarımcılar Joe Hollier ve Kaiwei Tang, şıklık ve işlevsellik arasında mükemmel bir denge kuran minimalist bir telefon tasarladılar:

Light Phone!

light phone

Ne yardan vazgeçerim ne de serden!

Light Phone, akıllı telefonun bir uzantısı olarak çalışıyor. Kullanıcılar, akıllı telefonlarından cihaza gelen tüm aramaları alabiliyor, akıllı telefonlarını evde bırakabiliyor ve “Light Phone”larını alarak akıllı telefonları taşıma ağırlığından kurtularak görüşme yapabiliyor.

Bu cihaz tüm uygulamalardan bağınızı kesmenize ancak kolayca erişilebilir olmanıza imkan veriyor. Light Phone’un çalışması için 2G GSM şebekesi yeterli oluyor. Cihaz bir telefonda bulunması gereken temel unsurlara sahip: avuçiçi boyutta bir ahize, basit bir LCD ekran ve sayısal tuş takımı.

light phone beyaz

Bunun anlamı şöyle: Hiçbir uygulama yok, mesajlaşma yok yalnızca aramak ve aranmak var. Bunu yapabilir misiniz?

Tasarımcılar ve Tang şunları söylüyor: “Yardım edemedik ancak dünyanın ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz son şey başka bir uygulamaymış gibi hissediyorduk. “Light Phone” aslında çok fazla telefon görüşmesi yapmak adına değil de internetle bağımızı koparmak ve hala en sevdiğiniz kişiler tarafından ulaşılabilir olmak adına tasarladığımız bir deneyim.”

Light Phone, beyaz ve siyah olmak üzere iki seçeneğe sahip ve 150 dolara ön sipariş verilebiliyor.

light phone siyah

Tasarımcılar Joe Hollier and Kaiwei Tang Light Phone’a “anti akıllı telefon” adını vermiş. Telefon tasarımıyla minimalizm sevenler için göz alıcı duruyor.

Şöyle bir düşününce kulağa hoş geliyor bizce. İşler daha çok Black Mirror’a sarmadan, yani sosyal statümüz “like”lar ile belirlenmeden önce bu gidişata son vermeli ve ağırlıklarımızdan kurtulup hafif bir hayat ile özgürleşmeliyiz.

Hayat dijital dünyaya sıkıştırılmayacak kadar kısa! Hem başınızı kaldırıp kuşlara bakmayı da ihmal etmeyin!

Göğe Bakalım…

 

Kaynak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar