Levi’s ve Google’ın Ortak Çalışması İle Ceketler Akıllanıyor!

akıllı ceket

Paylaşmayı unutmayın.

Akıllı ürün teknolojileri artık sınır tanımaz bir şekilde ilerliyor. Gözlük, bileklik ve saatlerle hayatımıza giren giyilebilir teknoloji ürünleri arasına yenileri eklenmeye devam ediyor. Akıllı ürün kervanına akıllı ceketler de katıldı. Google’ın Levi’s ile yaptığı işbirliği projesi ile ceketler de akıllandı.

Google ve Levi’s Ortaklığı İle Akıllı Ceket Tasarımı

2015 yılında giyilebilir teknolojisi Project Jacquard hakkındaki ilk detayları açıklayan Google, 2016 yılında ise California’da düzenlediği bir etkinlikte Levi’s ile birlikte geliştirdiği akıllı ceket projesini duyurdu. Bu yıl satışa sunulacağı açıklanan ceketin önümüzdeki sonbahar aylarında piyasaya çıkacağı belli oldu.

Alanının ilk örneği olan ceketin özellikleri neler? Ceket hakkındaki  detaylara hep birlikte göz atalım.

@mediadigitalgroup

Akıllı Ceketin Kullanıcılarına Sunduğu Özellikler

Akıllı cekette iletken özelliklere sahip kumaş kullanılıyor. İletken kumaş sayesinde giysi bir tür ekrana dönüştürülebiliyor. Kumaş; dokunmayı, basıncı ve elin konumunu algılayabiliyor. Akıllı telefon ile birlikte çalışabilen ceket ile bağlantı, ceketin kol kısmında yer alan Bluetooth yardımıyla kuruluyor.

Kendi mobil uygulaması ile olduğu gibi, akıllı telefonlardaki uygulamalarla birlikte de kullanılabilecek olan ceket; Google Maps, Spotify ve mesaj servisleri ile koordineli olarak çalışabiliyor. Kullanıcıların, dokunmatik alan üzerinden sağa veya sola kaydırma yaparak çağrıları ve gelen mesajları cevaplayabilmesine, müzikleri kontrol edebilmesine olanak sağlıyor. USB aracılığı ile şarj edilebilme özelliğine sahip ceket, iki günlük pil ömrü sunuyor.

Akıllı bir ceket olmasına rağmen Bluetooth cihazının çıkartılmasıyla yıkanabileceği belirtilen ceket, bisiklet ve motosiklet sürücüleri tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Zaman içerisinde farklı renk ve modellere de sahip olması beklenen ceket, tarzından ödün vermek istemeyen teknoloji meraklıları için yeni bir seçenek olarak şimdilik Amerika’da satışa sunulacak.

Akıllı ceket 350 dolar ile piyasadaki ceketlerden daha pahalı olsa da giyilebilir teknoloji ürünlerinin geleceğine ışık tutacak heyecanlandırıcı bir gelişme olarak piyasada boy gösterecek.

Ayrıca Google’ın birkaç ay önce H&M ile yaptığı Veri Tabanlı Elbise projesi de, ilerleyen zamanlarda giyilebilir teknoloji ürünlerinde, bizleri çok şaşırtacak şeyler göreceğimizi kanıtlar nitelikte.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar