Lego, Çocuklar İçin Güvenli Sosyal Ağ Oluşturdu

Paylaşmayı unutmayın.

Lego Life çoğu sosyal ağdan farklı olarak 5 ile 13 yaş arasındaki çocukları, güvenli bir çevrimiçi ortama davet ediyor.

Lego Life, temelde Instagram benzeri bir işleyişe sahip. Gerçek kimlikleri gizli tutmak için kullanıcılarına ikinci bir kişilik yaratıyor.

Sizi temsil etmek için rastgele seçilen bir kullanıcı adı kullanılıyor. Bununla birlikte görsel olarak da minifigur veya minidoll ekleyerek hesap oluşturuluyor. Güvenliğin önem taşıdığı bu uygulamayı kullanabilmek için oluşturulan kullanıcı kimliğinin yanı sıra bir de velilerinin e-posta adresiyle oluşturulan bir veli iznine ihtiyaç duyuluyor. Böylece güvenli sosyal ağa dahil olunabiliyor.

UNICEF’le birlikte çalışılan bu proje şirketin web sitesine göre henüz sadece başlangıç aşamasında olup, zamanla daha farklı özellikler eklenerek daha iyi hale gelecekmiş. Uygulamanın mevcut halinde çocuklar markanın taraftarlarını izleyebiliyor, onlara yorumlar yapabiliyor ve kendi içeriklerini paylaşabiliyorlar. Ayrıca Lego Life inşa etme mücadeleleri, sanatsal etkinlikler ve sınavlar da içermektedir.

lego

Ek olarak içinde bir de Lego Klavyesi olan uygulama şimdilik sadece Birleşik Krallık, Amerika, Kanada, Almanya, Fransa, Danimarka, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde, hem IOS hem de Android için ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumdadır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar