Lacoste ile Zamanda Yolculuk

Lasocte ile zaman yolculuğu

Paylaşmayı unutmayın.

Zamanda Yolculuk

İnsanoğlu nicedir zaman yolculuğuna meraklıdır ve bu gizemin peşindedir. Back to the Future ya da Doctor Who’nun TARDIS’i ve daha fazlası bunun için olsa gerek. Mümkün mü bilemiyoruz ancak, Lacoste hazırlamış olduğu yeni reklam filmi ile bizleri geçmişten bugüne bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

TARDIS

@aitoff

Daha öncekiler gibi “Hayat güzel bir spordur” sloganıyla yayınlanan “Timeless” adlı yeni reklam filminde trenden trene, çağdan çağa yolculuk ediyoruz. Bu yolculukta değişmeyen ve bizi yalnız bırakmayan tek şey, elbette Lacoste!

BETC Paris tarafından hazırlanan reklam filminde duygusal bir keman ezgisi eşliğinde geçmişten bugüne Lacoste’un uzun tarihi boyunca klasik poloların nasıl var olduğu anlatılıyor. Reklam filminin sonunda “Since 1933” denilerek markanın tenis oyuncusu René Lacoste ve André Gillier tarafından kurulmuş olduğuna da bir selam gönderiliyor.

Giyim tarzının son derece geliştiği bir yüzyılda, özellikle kadınlar adına, bir erkek olumlu bir izlenim bırakmak için her zaman polo gömleğine güvenebilir. BETC bunu “kalite ve zarafet” olarak nitelendiriyor. Bunu başımızla bir “hı hı” işareti yaparak onaylayacağız. Çünkü bu bazı zamanlarda oldukça doğru. Ancak, bu kadar anlam yüklenmiş sembolik bir fikrin de elbette karanlık bir  tarafı vardır.

Dark side

@slightly_different

Birer izleyici olarak bizce zamanda yolculuk, muazzam bir zevk yaratarak izleyiciye birçok bilgiyi aktarmak açısından oldukça akıllıca ve duygulara hitap eden bir yöntem. Bu nedenle Lacoste, iyi bir nokta yakalamış, diyebiliriz.

Klasikleri severiz…

Zamanda yolculuk etmenin en heyecanlı ve en eğlenceli yanı, tüm çağları birkaç saniyede yeniden yapılandırmanın mümkün olması. Bu reklam, izleyiciye bunu veriyor. Ayrıca reklamın klasik bir hikayesi var: Esas kız ve esas oğlan sisli bir tren garında çarpışır. Böylece geçmişten günümüze onlarca yılın tren vagonları aracılığı ile film şeridi olarak aktığı kovalamaca başlar.

Wall - e

@3888952

Reklamda keyif almamızı sağlayacak birçok şey var: Karşılıksız ve sınırsız nostalji, yıldızlar üstü bir aşk ve sonuca ulaştıkça derinleşen bir flört ile birlikte tatmin edici bir son.

Esas kız ve esas oğlanın ilk öpücükleri reenkarnasyon ve kader gibi diğer fikirleri akla getirmek için akıllıca şekillendirilmiş bir metafor. Tren de vagonları boyunca yaşam sürecini temsil ediyor. Bu reklamda minik bir marka bonusu olarak geçmişten günümüze geldiklerinde esas kız üzerinden giysilerin nasıl geliştiğinin gösterilmesi oluyor.

Reklam filminin yapım aşamasını gösteren video:

Yönetmenlerin Başarısı

“Timeless” reklam filmini Seb Edwards, Hoyte Van Hoytema ile birlikte yönetmiş. Bu çift daha önce yapımcılığını BETC’nin yüklendiği; 60 milyondan fazla görüntülenme ve 35’ten fazla ödül alan bir diğer Lacoste reklamı olan “The Big Leap”te çalışmıştı. Ajans “Credits” bölümünde onları, “Lacoste’u spor markasından moda markasına yükselten nokta” olarak vermiş.

Lacoste’un Savaşı

Lacoste’un savaşı, asla poloların sporla ilgili olduğu eğilimi ile ilgili değildi; tam tersi polo popülaritesi ile mücadele etmek zorunda kaldı. Markanın böylesine şirin reklamlar ile bizleri şımartması muhtemelen bir ikon için aynı anda her yerde olmanın ne kadar kötü bir durum olduğunu açıklamak için.

popülerlik ile savaş

@sasint

“Timeless”a geri dönelim. Yönetim ekibinin sağlam olmasına ek olarak filmde ünlü yıldızların yeteneklerinden ciddi anlamda faydalanılıyor. Filmin müziği Black Mirror’da da adını gördüğümüz Max Richter’a ait. Kostüm tasarımını ise Madeline Fontaine yapmış. Kendisini en son Jackie filmindeki tasarımları ile izlemiş olabilirsiniz. Ayrıca unutamadığımız Amélie filminin tasarımları da ona ait.

Madeline Fontaine

@IMDB

Reklam filmi ile ilgili bir hayal kırıklığı arıyoruz ve sanırım bu Tilda Swinton’ın küçük bir rol de olsa filmde yer almamış olması. Zira TARDIS‘in yeni sahibi o olabilir! Ancak genel olarak filmin hoş olduğunu söylemeliyiz.

“Zaman yolculuğuna doyamadık, biraz daha nostalji tatmak istiyoruz” diyorsanız da birkaç reklam filmini daha seve seve önerebiliriz. Levi’s’ın “Dangerous Liaison”, Bacardi Mojito’nun “Eras”, Lynx’in “Soulmates”, HSBC’nin “Lift” ve “Replace Every 8” reklam filmleri oldukça tatmin edici.

Reklam filmlerini izlerken arada bir nefes almayı unutmayın!

Kaynak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar