Kutu Oyunları Artık Cebinizde!

Paylaşmayı unutmayın.

Hatırlar mısınız? Akşamlarımızı renklendiren, tüm aile bir araya gelip oynadığımız kutu oyunlarımız vardı. Hani bir kişi oynamak istemese bile birlikte olmak için yine de otururdu masaya.

Gelişen teknoloji ile birlikte cep telefonları akıllandığı gibi o çok sevdiğimiz kutu oyunları da o akıllı telefonların içine girdi. Artık istediğimiz her yerde istediğimiz zaman diliminde tanıdığımız ya da  tanımadığımız kişilerle ve hatta sanal zekaya karşı bu kutu oyunlarını oynayabiliyoruz.

İşte o sevdiğimiz kutu oyunlarından telefonunuzda oynayabileceğiniz bir kaçına göz atalım:

Scrabble

“Scrabble dünyanın bir numaralı kelime oyunu!” sloganıyla hayatımıza girmiş olan bu oyunda amaç köşelerinde puanları yer alan harf taşları ile en yüksek puanı kazandıracak kelimeyi yazmaktır.

Bu oyunu akıllı telefonlarınızda oynamak isterseniz; Scrabble Free veya Kelimelik uygulamalarını telefonunuza indirebilirsiniz.

Scrabble Free, EA Swiss Sarl tarafından geliştirilmiş bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Almanca, Fransızca, Portekizce, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca olarak oyunu oynayabiliyorsunuz. Oyunun maalesef Türkçe desteği bulunmamaktadır. Facebook üzerinden oyuna bağlanmanız halinde oyunu Facebook arkadaşlarınızla oynayabiliyorsunuz. Rastgele oyuncu seçebilir, telefona karşı oynayabilir veya GPS verileri doğrultusunda etrafınızdaki kişilerle oyun başlatabilirsiniz. Oyun sırasında oyuncuların ne kadar süre hakları olduğuna karar vererek oyunu başlatabilirsiniz.

Bu oyunu Türkçe olarak oynamak isterseniz Kelimelik uygulamasını deneyebilirsiniz. Mehmet Deniz Aydınoğlu tarafından geliştirilen oyunun İngilizce oynama seçeneği de mevcuttur. Bu oyunda da Facebook hesabınızla oyuna bağlanmanız halinde Facebook arkadaşlarınız ile oyun başlatabilirsiniz. Ayrıca “Rastgele Oyun” seçeneği ile en fazla 1 dakika içerisinde herhangi bir oyuncu ile oyun başlayacaktır. Facebook hesabınızla bağlanmamış olsanız da bu oyunu oynadığını bildiğiniz herhangi bir arkadaşınızı kullanıcı adıyla bulabilir ve onunla oyun başlatabilirsiniz.

Scrabble oyununu Scrabble Free  adıyla ücretsiz olarak veya Scrabble adıyla 15.99 TL karşılığında yükleyebilir ve bu ücretin karşılığında kelimelerinizin sanal öğretmen tarafından geliştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Monopoly

70 yıldan fazladır yüz milyonlarca insan tarafından tanınan ve oynanan Monopoly artık klasik görüntüsünün yanında farklı seçenekleriyle de hayatımızda.

Tek tuşla zar atmaya, hapisten kaçmaya, aldınız yerlere evler oteller kurmaya hazır mısınız? “Monopoly Game” adıyla bulabileceğiniz bu oyun, ScrabbleÔ gibi yine EA Swiss Sarl tarafından geliştirilmiş. Oyunu, Almanca, Fransızca, Japonca, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca dillerinde oynamak mümkün. ScrabbleÔ ücretsiz iken; bu oyunu indirmenin bedeli 2.69 TL.

Oyun, Monopoly olunca anlatacak çok şey  yok ama atılacak çok adım var. Piyonunuzu seçin, gerisi gelecektir.

Bil Bakalım Kim?

Seçtiğiniz karakteri karşınızdaki kişinin sorularının cevabı olacak kadar anlatarak kim olduğunu doğru tahmin ettirme oyunu “Bil Bakalım Kim?” oyunu da artık telefonlarımızda. Doğru soruyu sorarak karşısındakinin kim olduğunu en hızlı bilenin kazandığı bu oyunu “Guess Who? – Freemium” adıyla Clement Marty tarafından geliştirilmiş. Oyunu Fransızca, İspanyolca ve İngilizce olmak üzere 3 dilde oynayabiliyorsunuz.

4 yaşından 90 yaşına kadar olan kullanıcıların oynayabileceği oyunlar arasında olan bu oyun sisteme karşı, zamana karşı, turnuva ve iki oyuncu seçenekleri ile oynanabilmektedir.

   

Bu oyunun bir benzeri ise “Hadi, Kim Olduğunu Tahmin Et” JanduSoft S.L. tarafından geliştirilmiştir.  Bu oyunu ise Türkçe oynayabileceğiniz gibi birbirinden farklı 31 dilde de oynayabilirsiniz.

 

Trivial Pursuit

Bir genel kültür oyunu olan Trivial Pursuit’i de artık telefonlarımızda oynayabiliyoruz. Trivia Crack adıyla Etermax tarafından geliştirilen oyun kısa zamanda en çok oynanan oyunlar arasında yerini aldı. Dönen çarkın ucundaki göstericinin Coğrafya, Tarih, Bilim, Sanat, Eğlence, Spor kategorilerinin herhangi birinde durması üzerine ilgili kategoriye dahil soru karşınıza çıkacaktır.

Oyunda oyuncu olduğunuz gibi soru yazarı da olabiliyorsunuz. Bu oyuna da Facebook hesabınız ile bağlanarak arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

Bu oyunu Türkçe dilinde oynayabileceğiniz gibi, İzlandaca, İngilizce, Danca, Almanca, Norveççe, Katalanca, Japonca ve daha bir çok dilde oynamanız mümkün.

Tabu

Çok severek oynadığımız, ortamlarda “Nasıl anlamazsın Abi yaa?”, “Evet evet işte onun eş anlamlısı!”, “O kelimeyi kullanamazsın” seslerinin yükseldiği anların mimarı Tabu. Anlatılacak bir kelimeyi yasak beş kelimeyi kullanmadan anlatabilenlerden misiniz?

Tabu oyunu eTABU adıyla Konrad Przyludzki tarafından geliştirilmiş bir oyundur. Diğer oyunlardan farklı olarak tek bir telefon oyunu oynamanıza yeterli. İki takıma ayrılan oyuncular için bir kelime gösterici seçiliyor ve kelime göstericinin hakemliğinde oyun başlıyor. Telefon kelime göstericide duruyor. Kelime bilindiğinde “TAMAM” butonuna hangi takım adına basıldıysa o takım adına 1 puan geçiyor, kural ihlallerinde ise 1 puana veda ediliyor.

Telefonunuza yükleyerek elinizde tutacağınız kartlardan sizi kurtaran bu oyunu Türkçe kelimelerle oynayabileceğiniz gibi Lehçe, Almanca, Portekizce, Yunanca, Rusça, İspanyolca, İtalyanca ve İngilizce kelimelerle de oynayabilirsiniz.

İyi Eğlenceler…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar