Kuluçka Merkezimiz “İTÜ Çekirdek” Dünyanın En İyi 3. Kuluçka Merkezi Oldu

Paylaşmayı unutmayın.

UBI Global tarafından 22-23 Şubat tarihleri arasında Toronto’da gerçekleşen World Incubation Summit 2018 etkinliğinde ”Üniversitelere Bağlı En İyi Kuluçka Merkezleri” açıklandı. İTÜ Çekirdek; Dünya sıralaması içinde üçüncü, Avrupa sıralaması içinde ise ikinci oldu.

UBI Global değerlendirme sürecinde, dünyanın dört bir yanından belirlediği en iyi kuluçka merkezlerini seçen bir platform oluşturdu. Analiz ve raporlamaları ile küresel girişimcilik ekosistemine destek olmayı amaçlayarak bir zirve düzenlendi.

İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent tarafından 2012 yılında kurulan İTÜ Çekirdek ise birçok farklı alanda hazırlanan projeye ve girişime destek veren bir kuluçka merkezidir. Girişimcileri, şirketleri ve melek yatırımcıları bir araya getiren geniş bir merkez olarak başarısına başarı katmaya devam ediyor.

İTÜ Çekirdek’in bünyesinde çalışan bir firma olarak yaşadığımız haklı gururu sizlerle paylaşmak istedik ve etkinlikten aldığımız bilgiler ile ”En İyi Kuluçka Merkezleri”ni sizler için listeledik.

Üniversitelere Bağlı En İyi Kuluçka Merkezleri

1) 1871 – Northwestern Üniversitesi /ABD

@1871

2) YesDelft – TU Delft/Hollanda

@yesdelft

3) İTÜ Çekirdek – İstanbul Teknik Üniversitesi /Türkiye

@itücekirdek

4) Uppsala Innovation Center -Uppsala Üniversitesi /İsveç

@uppsala

5) IPN Incubadora –  Coimbra Üniversitesi /Portekiz

@ipn

6) INITS – Viyana Teknik Üniversitesi /Avusturya

@inits

7) Arctic Businness Incubator – Lulea Teknoloji Üniversitesi /İsveç

@arctic

8) Cyberpark – Bilkent Üniversitesi /Türkiye

@cyberpark

9) Ginserv Global Incubation Services – Bangalore Üniversitesi /Hindistan

@ginserv

10) Utrechtlnc – Utrecht Üniversitesi /İsveç

@utrecht

Dünyayı daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için hazırlanan Dünya Kuluçka Zirvesi’nde”Üniversitelere Bağlı En İyi Kuluçka Merkezleri” sıralamasında İTÜ Çekirdek ve Bilkent Cyberpark olarak Türkiye’den iki ana üniversite ile adeta bir gurur tablosu oluşturduk.

Dünyanın en iyileri ile rekabet ederek sıralamanın ilk 10’unda yer alan kuluçka merkezlerimizi ve tabii ki çalışanlarını gönülden tebrik ediyoruz.

Hep birlikte daha güzel günler görmek dileğiyle…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar