Küçük İşletmelerde Büyük Etki: Farkındalık

future

Paylaşmayı unutmayın.

Küçük işletmeler, büyük adımlar atmak ve atılımlar yapmak için her zaman daha avantajlıdır. Bu avantajı kullanmak için “farkında olmak” gerekir. Bu farkındalık, işletmenizin gücüne ya da ne kadar güçleneceğinin öngörüsünü yapmaktan geçer.

Peki, nedir bu farkındalık?

Şu andaki düşüncelerinizi, duygularınızı, bedeninizde duyumsadıklarınızı yargılamadan gözlemlemektir. Farkındalık, öğrenebilen bir beceridir. Her yeni gün bu becerinin gelişmesi için bir olanaktır. Farkındalık hem çok basit hem de bir o kadar zor bir beceridir.

İşletmenizdeki çalışanların farkındalık oranını artırmak, bu konuda eğitimlerin ve fırsatların verilmesi ile işletmenizi alıp başka bir noktaya taşımak sizin elinizdedir. Küçük bir işletme, büyük rakiplerinin göremediklerini görebilir. Tüm bunların yanı sıra, iş hayatınızda farkındalığınızı artıracak birkaç yöntem hakkında ipucu verelim.

İpuçları

Kısa süreli motivasyon

Çok yorgun ya da yoğun olduğunuzda dikkatinizi verememe gibi durumlarda, gözlerinizi kapatın ve yavaş yavaş nefes alıp verin. Konsantre olun ve zihninizi boşaltmaya çalışın

Bilinçli bir şekilde dinleme

Bazen sadece dinliyormuş gibi gözükürsünüz ama aklınız asla orada olmaz. Bu durum aksine sizi daha çok yormaktadır. Meslektaşlarınız konuşurken verecek cevabı düşünmek yerine o an’a odaklanın.

Gözlem oyunu

En yakınınızdaki nesneye odaklanın, (kalem, telefon vs.) sanki ilk defa görüyormuş gibi inceleyin. Zihninizi boşaltın, daha sonra nesnelerle bağlantı kurmak sizin için daha kolay olacaktır.

Doğaya sığının

Çalışma koşullarınız bu duruma uygun olmayabilir belki ama eğer böyle bir imkanınız var ise bir süre çalışma eşyalarınızı yanınıza alarak çalışabilirsiniz. Düşünce algınızın değiştiğini göreceksiniz.

Tüm bu durumlar, işletme konumunuz ve çalışanlarınızın desteği ile bir adım önde olmasını sağlayabilir. Hatta işletmenizi büyütmek için gözünüzü yükseklere dikebilir ve bu ipuçları sayesinde farkındalık sahibi bir işletme olarak anılabilirsiniz. Unutmayın, tüketiciler sizin verdiğiniz tüm değerlerin farkında ve yatırım yaparken buna dikkat eden çok fazla tüketici var. Siz de onlardan biri olabilirsiniz.

Fark edin!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar