Kozmetik Sektörü Çin’e Yöneldi – 70 Milyar Dolarlık Çin Pazarı

Paylaşmayı unutmayın.

Kozmetik Sektörü Çin’e Yöneldi – 70 Milyar Dolarlık Çin Pazarı – Hem dünyanın en büyük kozmetik ithalatçısı hem de en büyük ikinci kozmetik pazarı olan Çin’de, Türk üreticileri için yeni bir umut kapısı oldu. Bu umut, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur’un gündeme getirdiği konu ile ortaya çıktı. Türk Kozmetik sektörü 2019’da 16,6 milyar dolarlık renkli kozmetik ithalatı gerçekleştiren Çin’e yalnızca 2,6 milyon dolarlık ihracat yapabildi. Türk kozmetik sektörünün 2021 yılında planlarının doğru yapılarak Çin pazarındaki payımızı arttırabilir.

Kozmetik Sektörü Çin’e Yöneldi – 70 Milyar Dolarlık Çin Pazarı

kozmetik-sektoru-cine-yoneldi-70-milyar-dolarlik-cin-pazari
@storypick

Arada Kalan Kozmetik Markaları Olmayalım

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ticaret Bakanı Gonca Yılmaz Batur, Ticaret Bakanlığı, Dış Temsilciler ve Uluslararası Faaliyetler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Pazar Araştırmaları hakkında bilgi verdi. Batur, ihracatta pazar çeşitliliğini sağlamak ve ihracatçıların dış pazarlara girme fırsatlarını iyileştirmek ve İhracat Ana Planı ile belirlenen hedef ülkelerde ihracat payımızı artırmak amacıyla Pazar Araştırmaları yaptıklarını belirtti. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı’nın İhracat Master Planının hedefleri doğrultusunda; Küresel değeri 2019 yılı itibarıyla 500 milyar dolara ulaşan kozmetik sektöründe Çin Halk Cumhuriyeti Pazar Araştırması çalışmasının yapıldığını belirten Batur, şunları söyledi:

“Her yıl ülkemizde gelişim için yaptığımız pazar araştırmaları çalışmalarımızda kozmetik sektörümüzü masaya yatırarak Çin pazar araştırmasını gerçekleştirdik. Çin kozmetik pazarının, 2019 yılındaki verilere göre 64 milyar dolarlık hacimle Amerika’dan sonra dünya ikincisi oldu. Çin’in kozmetik ithalatı 2019 yılı itibarıyla 17 milyar dolar seviyesinde yer alırken dünyanın en büyük kozmetik ürün ithalatçısı olmasını sağladı. Kozmetik ürünlerin ithalatı son 10 yıldır sürekli artmaktadır. 2016-2019 arasında ve 2016 yılından bu yana yıllık ortalama yüzde 38’lik bir ithalat artışı olmuştur. Çin’de e-ticaret yoluyla perakende satışlar 2018 yılı itibarıyla 1,5 trilyon dolarlık bir hacme ulaşmış, bu gelişme kozmetik sektöründe ve Dağıtım kanallarında e-ticaret 2019’da yüzde 30,3’e yükseldi. Çinli kadınların kozmetikteki tercihi, fiyattan ziyade marka veya kalite odaklı bir alışverişi gösteriyor.

Ülkemizde, bakanlığımız ithalatı kolaylaştırmak üzere gümrük vergisi indirimiyle birlikte kozmetik ithalatına yönelik tasarlanan pilot bölge uygulaması yapılmaktadır. Pazar Araştırması ile amacımız, dünyanın en büyük kozmetik ithalatçısı ve ikinci en büyük kozmetik pazarı olan Çin’e kozmetik ihracatımızın potansiyelini yakalamaktır. Kozmetik sektöründeki ihracatçılarımızın planlamasında araştırma sonuçlarının faydalı olacağını umuyorum. “

kozmetik-sektoru-cine-yoneldi-70-milyar-dolarlik-cin-pazari
@unsplash

Dünyada Renkli Kozmetik 66 Milyar Doları Geçti

 Dünyada kozmetik pazarı 350 Milyar Dolar, renkli kozmetik denilen pazarı ise tüm dünyada 66 Milyar Doları geçti. Dünya genelinde renkli kozmetik denilen bölümü yüzde %19’unu oluşturuyor.  Türkiye’nin de 2019 yılında 174,6 milyon dolarlık renkli kozmetik ihracatı yaptı. Avrupa’dan uygun fiyatlı, Asya’dan ise daha kaliteli ürünleri piyasaya sunan Türk üreticiler, kapasitesi oranında bu pazardan pay alıyor ancak markalaşma adına çalışmalar konusunda eksik kalıyor. Markalaşma adına Türk kozmetik dünyasının iyi çalışmalara ihtiyacı var. Bu konu üzerine gidildiği takdirde Türk kozmetik dünyası iyi bir sıçrayış gerçekleştirebilir.

KAYNAK

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar