Kogniz Health: Yüksek Ateşli İnsanları Tespit Edebiliyor

kogniz-health-1

Paylaşmayı unutmayın.


Kogniz Health: Yüksek Ateşli İnsanları Tespit Edebiliyor – Tarih boyunca salgınlar genelde Çin’in olduğu bölgeden yayılır. Bunun en önemli nedeni vahşi doğa ile iç içe olması ve nüfus fazlalığı. Son dönemde yine Çin in, Wuhan kentinden çıktığı bilinen, evrimleşmiş virüs Covid-19 dünyayı büyük ölçüde etkiledi. Üretim durdu, sosyal hayat yok denecek kadar azaldı ve insanlar temizliğin önemi tekrar hatırladı. Bu dönemde ülkeler önlem için her yerde termal kamera kullanmaya başladı. Her ne kadar kullanım amacı genelde askeri ve güvenlik alanında kullanılsa da artık termal kameralar sivil hayata zorunlu geçiş yaptı. Bunu fark eden ABD’li girişimciler, Kogniz Health adında popülerliğini yavaş yavaş arttıran bir ateş ölçer imza attılar. Peki neydi bu Kogniz Health?

Kogniz Health: Bir Fırsat ve Girişim

Kogniz Health, Fiziksel güvenlik  ve makine öğreniminde yenilikçi olan Kogniz, belirli bir grubu veya kalabalık ortamda çevrenizi tarayan, yapay zeka(AI) destekli bir kamera yazılım sistemi ile piyasada yer alıyor. Bu şu sıralar oldukça önemli olan Cov-19 pozitif olan insanları algılayabilmek için kullanılabilir. Belli bir alanda ki herkesi tarayarak, yükse ateşi uyarır. Yapay zeka(AI) dan kısaca bahsetmek gerekirse, bir makinenin insan zekasını simüle etme yeteneğini tanımlamak için kullanılan terimdir. Bir zamanlar insana özgü olduğu düşünülen öğrenme, mantık, akıl yürütme, algılama, yaratıcılık gibi eylemler artık teknoloji tarafından kopyalanıyor ve her endüstride kullanılıyor.

Kogniz Sağlık Kameraları dakikalar içinde kurulur ve sınırsız sayıda yere eklenebilir. Her kamera Kogniz platformuyla otomatik olarak entegre olur ve Kogniz mobil uygulaması ve web arayüzünden görüntülenebilir ve yönetilebilir. Personel, belirli sıcaklık aralıkları veya normal aralığın üzerinde uyarılar ayarlayabilir.

kogniz-health
@kogniz

Kogniz Health Nasıl Çalışır?

Health Cam, entegre bir termal kameraya, 16 metre bir alana, optik kameraya ve yüksek çözünürlük bir ekrana sahiptir.  Bir masaya ya da tezgaha yerleştirilebilir, duvara monte edilebilir. İnsanlar tek tek ya da gruplar halinde yürürken, sıcaklıkları yüksek hassasiyetli kızılötesi teknoloji kullanılarak gerçek zamanlı olarak kontrol edilir ve yüksek bir sıcaklık gösteren herhangi bir kişinin görüntüsü görüntülenir, gerçek zamanlı bir mesajla veya bildirimle bundan haberdar olursunuz. Bu sayede Kalabalık ortamda yürürken kendinizi daha güvende hissedersiniz.

Kogniz’in Ateş Tespiti Nasıl Çalışır?

Kogniz Sağlık sistemi, bir binaya veya bölgeye girerken insanların vücut sıcaklığını gerçek zamanlı olarak sürekli olarak izler. Yüksek sıcaklıkları olan kişileri hızlı bir şekilde tanımlamak için yapay zeka (AI) ve Kogniz Cloud’u kullanır. Ayrıca semptomatik kişilerle temas etmiş olabilecek diğer kişileri de tespit eder.

Ayrıca, insan gücü, mali ve teknolojik kısıtlamalar nedeniyle tesise giren tüm insanları tek tek taramak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle, bu sistem, korona virüs, grip veya diğer salgın hastalıklarda semptomatik olan kişilerin hızlı tespiti ve izolasyonu için çok faydalıdır.

kogniz-health-
@kogniz

Kogniz’in Muhtemel Faydaları

Sürekli Vücut Isısını Ölçer: Bir alandaki her bireyi anlık olarak16 metreye kadar sürekli olarak ısı ölçer. Tabi bunun için Kogniz Health cam gerekir. 

Anında Bildirim: Çevrenizde tehlikeli olarak algılanan kişileri size bildirir.

Kimlikleri Ortaya Çıkarır: Tehlikeli sayılan kişilerin kimlerle temasa geçtiğini diğer kamera sistemlerinin yardımı sayesinde bulunabilir.

Uzaktan Erişebilirlik: mobil cihandan ve web tarayıcısından sıcaklık verilerini canlı olarak sizi sunuyor.

Teknolojinin Gelişimi

Bu salgın bize gösterdi ki, gerçek zamanlı tanıma, bildirme ve tespit edebilme teknolojisinin filmlerde ki kadar ileride olmadığını gösterdi. yine felaket diye nitelendirebileceğimiz bir olaydan sonra yapay zeka ve teknolojide ilerleme gösterdik. Tarih boyunca savaşlar yıkımla beraber bu  tip atılımları beraberinde getirdi. Peki sonra ki atılım hangi felaketten sonra olur ?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar