KOBi Si ile E-Ticaret Web Tasarımı

Kobisi-eticaret-tasarim

Paylaşmayı unutmayın.

KOBi Si ile E-Ticaret Web Tasarımı – E-ticaret tasarımı yapmak istediğinizde dikkat etmeniz gereken çok sayıda önemli nokta vardır. Bu tasarım sitenizin ziyaretçi trafiğini ve satışlarını artırmanızda doğrudan etkili olup geri dönüşlerinizin artmasını sağlayacaktır. Ziyaretçiler sitenize girdiğinde rahatça gezebilmeleri, aradığını ürün ya da hizmeti kolayca bulabilmelidir. Sitenizin hızlı olması ve insanların dikkatini çekebilmesi sizin için avantaj sağlayacaktır. Bu gibi detayların her biri siteniz için önemli olup hem teknik konulara hem de kullanıcı deneyimine odaklanmanızda yarar vardır. Özellikle kullanıcı deneyimini ele almanız istediğiniz ve işe yarar tasarımı yapabilmenize yardımcı olacaktır. Böylece ziyaretçiler sepeti terk etmek yerine ürünlerinizi hemen satın alma yolunu tercih edecektir.

Kobisi-eticaret-tasarim
@KOBi Si

E-Ticaret Tasarımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

E-ticaret tasarımı yaparken öncelikle ziyaretçi odaklı olmanız gerekir. Bunu sağlamak adına sitenizin görseline, yüklenme hızına ve kolay alışveriş yapabilme olanağına sahip olup olmadığına odaklanmalısınız. Genellikle sade ve basit tasarımlar ziyaretçilerin daha çok ilgisini çekmektedir. Kalabalık ve karışık görünümden uzak olan tasarımı tercih etmeniz hem ziyaretçilerin sitenizi rahat kullanmasına hem de tasarım trendlerini yakalamanızı sağlayacaktır.

Kobisi-eticaret-web-tasarimi

Satış hedeflerinize ulaşmak için dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta da sitenizde yer alan sepet kısmıdır. Sitenizin her bölümünde sepete kolayca erişilebiliyor olması ziyaretçilerin alma potansiyelini biraz daha artıracaktır. Bu durumun hem mobil hem de bilgisayardan girişler için geçerli olması gerekir.
E-ticaret tasarımı yaparken sitenizde kullandığınız görsellerin kaliteli ve yüksek çözünürlüklü olmasına özen göstermelisiniz. Ürünün tanıtımı için önemli olan fotoğraflar ne kadar iyi olursa ziyaretçilerde bırakacağı olumlu izlenim de o kadar yüksek olacaktır.

E-Ticaret Web Tasarımı için Öneriler

E-ticaret web tasarımı yaparken sitenizin mobil uyumlu olmasına ve doğrudan dağıtıcı öğelere yer vermemesine dikkat etmelisiniz. Sitenizde insanların dikkatini dağıtacak ve onları başka sitelere yönlendirecek detaylardan kaçınmalısınız. Aynı zamanda web sayfanızı mobil uyumlu hale getirmeniz ziyaretçi trafiğinizin artmasını sağlayacaktır. Mobil kullanıcı sayısının sürekli artması bunu sizin için zorunlu hale getirecektir. Böylece ziyaretçileri sitenizde tutabilirsiniz.

Kolay navigasyon, site içi arama özelliğinin olması, sosyal kanıt öğeleri ve ürün filtreleme aracı e-ticaret web tasarımı yaparken önemsemeniz gereken hususlar arasında yer alır. Bunların her birini en iyi şekilde yapabilmek için bu konularda uzman Kobisi’den destek alabilirsiniz. Sektör tecrübesi ve geniş bilgiye sahip olması sayesinde Kobisi e-ticaret tasarım şemalarını incelemek için tıklayın.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar