Kısa Film Tadında: Adidas Break Free

Paylaşmayı unutmayın.

Kısa film tadında reklamları hem duygulara dokunup, izleyici ile daha çok etkileşime girdiği için seviyoruz. Bu sevgide, bu reklamların internette daha kolay viral hale gelmesinin katkısını biliyoruz.

İşte Adidas Break Free

Genç yönetmen Eugen Merher’in reklam dünyasına giriş filmi olan Adidas Break Free reklam filmi de tam olarak bu kısa film tadında reklamlardan. Ancak bu reklamın belki de en önemli özelliği markanın kendi reklamı olmaması. Eğer müşterim Adidas olsa fikri kapsamında oluşturulmuş bir proje aslında. Ancak film internette o kadar ilgi gördü ki bizde değinmek istedik kısaca.

Film, tutkularından vazgeçmeyip özgürlüğüne koşan yaşlı bir atletin hikayesini konu alıyor. Bu da Adidas markasının kendi logolarında bile işlediği engel ve başarılması gereken hedefler için; Adidas ruhunu tam olarak işlemiş gibi gözüküyor.

Sıkıcı bir huzurevinde yaşamaya çalışan Karl, eski koşu ayakkabılarını bulunca tekrardan içindeki o heyecanı keşfediyor ve koşmaya çalışıyor. Ancak huzurevimiz o kadar ruhsuz bir huzurevi ki Karl’ın bu içindeki kıvılcımı kontrol altına almaya çalışıyorlar. Hatta bu hususta ayakkabılarına bile el konulan Karl’ın bu tutkusu, huzurevinde kalan diğer arkadaşlarının da içinde bir şeylerin kıpırdamasına sebep oluyor. Ve onların desteği ve yardımları ile Karl içindeki tutkunun peşinden koşmayı başarıyor.

Özgürlük, hayalleri başarmak ve başkalarının sınırlarına sıkışıp kalmamak için konularını Adidas ayakkabılarla bağ kurarak işlemiş olan reklam filmi çok ses getireceğe benziyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar