Kar Potansiyeli Olan Düşük Maliyetli İş Fikirleri

Paylaşmayı unutmayın.

Her işletme her zaman kar etmek ister. Kuruluş amacı budur. Fakat her iş kar etmeyebilir. Çünkü ticarette risk her zaman vardır. Bu nedenle hangi iş olursa olsun ilk önce swot analizi yapılmalı. Girişilecek işin güçlü ve zayıf yönleri belirlenmeli. “Ben bu işi yapabilir miyim?” diye kendimize sormalıyız. Sonraki aşamada maliyet tablosu ortaya çıkarılmalı ve o iş türü ile ilgilenen rakip firmalar incelenmelidir. Başka firmaların yaptığı hataları ve eksikleri görerek daha mantıklı adım atılabilir. Yazıda sizin için bazı iş fikirleri vereceğiz.

Yüksek kar getiren işleri yaparken başta araştırma yapılması gereken konular vardır. Pazar araştırması yaparak ihtiyaca göre bir sektöre girilmeli, hangi ürünü kimlere nasıl ulaştırırım sorusunun cevabı aranmalıdır.

@inovasyonlar.com

Sürdürülebilir bir sektör her zaman kar getirmektedir. Bugün ihtiyaç olan bir ürüne yarında ihtiyaç duyulmalıdır ki sektörde devamlılık sağlanabilsin.

Yüksek Kar Marjı Olan İş Fikirleri

Satış ortaklığı : Son dönemlerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılan satış ortaklığı ya da pazarlaması (Affiliate Marketing) her hangi bir somut iş yeri ve sermaye gerektirmeyen bir iş koludur. Özellikle internet üzerinden sosyal medya kanallarını kullanarak pek çok kitleye farklı firmaların ürünlerini pazarlamayı kapsar. Her satış üzerinden de belli bir komisyon alınır.

@kazancmektebi.blogspot.com

Normal pazarlamadan farkı ise satış sorumlusu ya da ürün sahibi gibi reklam yapmak yerine ürünü kullanan bir başka müşteri gibi ürün hakkında bilgiler vermeyi kapsamaktadır. Böylece karşıdaki kişide daha önyargısız bir izlenim yaratılmış olur.

@useinbox.com

İş ve Meslek Danışmanlığı

İş ve meslek danışmanları tarafından yapılan en temel işlev işe ihtiyacı olanları bulup, profillerini belirleyip, hangi işlere uygun olduklarını hangi yeteneklere sahip olduklarını saptamaktır. Bu aşamadan sonra elemana ihtiyacı olan şirketler hakkında bilgi toplayarak hangi özelliklere sahip kişilere ihtiyacı olduğunu belirlemek ve ikisini buluşturmaktır. Bir nevi aracılık hizmeti sunan bir sektördür.

@nasilolunur.net

Metin Yazarlığı

Geçmişte sadece televizyonlarda yayınlanan reklamlarda yer alacak sözleri ve yazıları belirleyen bir iş koluydu. Fakat gelişen teknoloji ile sosyal medya ve internetin aktif kullanımı ile daha prestijli ve kaliteli içerik üretme ihtiyacını belirleme konumuna gelmiş durumdadır.

Genel anlamıyla metin yazarlığı, pazarlama için nitelikli içerik üretimini kapsamaktadır. Yani pazarlaması yapılacak olan ürünün niteliksel olarak anlatımını ifade etmektedir. Pek çok büyük firmanın sıklıkla yararlandığı bir iş koludur ve gittikçe büyüyen bir sektör haline gelmiştir.

Stok Fotoğraf Satışı

Son dönemlerde yükselişe geçen, sermaye gerektirmeyen, hobi şeklinde yapılabilecek karlı ve zahmetsiz bir iş koludur stok fotoğrafçılığı.İlk olarak 1920’li yıllarda ortaya çıkan ve belli bir iş için fotoğrafın lisanslanmasını içeren durumu ifade etmektedir.

Genellikle web siteleri, blog yazarları ve ünlü şirketlerin reklamlarda orijinal görüntü ihtiyacını karşılamak için kullandıkları bir türdür.

@stockfotoğraf.blogspot.com

Herhangi bir tür kısıtlaması olmayan stok fotoğrafçılığında her türlü fotoğrafın satılmaz olasılığı vardır.

Geri Dönüşüm Hizmeti

Hızlı şekilde sürekli olarak artan tüketim alışkanlığı yüksek oranda çöp üretimine sebep olmakta ve ayrıca hem ülke hem de dünya için büyük israflara neden olarak doğaya çok fazla zarar vermektedir. Bu nedenle dünya genelinde geri dönüşümle ilgili pek çok girişim başlatılmıştır. Pet şişeden, kağıda, cam artıklarından bitik pillere kadar pek çok alanda birikim noktaları oluşturulmuştur.

@muglaturk.com

Farklı yerlerden ücretsiz şekilde toplanarak depolama alanlarına atıkların satışı yüksek oranda kar getiren bir sektör haline gelmeye başlamıştır. Çok fazla bu işle ilgilenen kişi olmadığı için kar potansiyeli yüksektir diyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar